![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.07.2006
![]() |
problem z wyłączającym się komputerem
Mam taki problem coś mi świruje od dłuższego czasu komp.Mam tu na myśli jego wyłączanie się po około 10 max do 20 minut.Od góry wówczas gdy dotknę obudowy strasznie jest gorąca mimo iż już pokrywy boczne obudowy ściągnąłem obydwie.Jak mi się sam wyłączy odczekam około 5 minut i włączę go ponownie wówczas za drugim razem już jest ok może i tak działać 48 godzin beż żadnego ale i jak nawet po dla prostego przykładu dotknę obudowę właśnie u góry to jest lekko letnia a nie jak za pierwszym razem aż gorąca.Co może być tego przyczyną czyżby już mi zasilacz klękał
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A kiedy był czyszczony? Komp i zasilacz?
Zdejmowanie ścianek to nie najlepszy pomysł, trzeba wentylator(y) w obudowie zainstalować. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.07.2006
![]() |
OK dzięki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dokładnie. Nawet jakieś "wolnoobrotowe" - z przodu jeden "wciągający", z tyłu "wywalający" powietrze i będzie ok, bo będzie cyrkulacja.
A i tak najistotniejszy jest cooler na procku, tanim, dobrym i względnie cichym rozwiązaniem są Pentagramy wszelakie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Ciekawe zjawisko, zaobserwowałeś może czy wentylator na chłodzeniu procesora kreci się za pierwszym włączeniem, to samo sprawdził bym w zasilaczu, najbardziej podejrzany wydaje mi się właśnie w zasilaczu, może potrzebuje jest coś nie tak z jego "zimnym" startem , co powoduje zdziałanie układu zabezpieczającego w zasilaczu (temperatura) i stad ten zapach gorącej elektroniki.
ps. co do zdejmowania ścianek obudowy, to zdania są podzielone ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
11 Wrzesnia WTC | andy | Off topic | 51 | 22.11.2006 21:34 |
535 śmiesznych tekstów | mallow | Humor | 6 | 01.06.2003 16:49 |