![]() |
Cytat:
|
@AleX69
4. ftp - dokladnie nie wiem co chcesz zrobic ale na klopoty zawsze przychodzi batch :mruga: Chodzi o to, że chcę posprzątać na dysku - pokopiować czy poprzenosić coś między partycjami. Jak to puszczę w 10 wątkach, to zakatuję dysk i będzie trwało 100x dłużej, niż jak to puszczę w kolejcie. W TC jak wciskam f5 albo f6 a potem F2 - i pliki wędrują do kolejki i polecenia są wykonywane kolejno. ale po co tego uzywac jak to wszystko latwiej/szybciej jest do zrobienia w TC? a po co uzywac TC jak to wszystko jest dostepne z linii polecen? i tak w kolo graniaste ... :] Możemy zrobić zawody - ktoś napisze zestaw zadań do wykonania. Ty się pobawisz linią poleceń, a ja TC. Zobaczymy komu szybciej to pójdzie :P |
Cytat:
|
Cytat:
To jak w TC wyszukać powtarzające się pliki jpg lub mp3 ale o innej nazwie :D |
Wawelski@ TC to kombajn nie uzywam go i wiekszosc tych polecen/komend idzie z linii
1. rsync 2. fdupes 3. tu juz tak latwo nie jest ale sie da ;] http://www.basicallytech.com/blog/in...mand-line.html 4. ftp - dokladnie nie wiem co chcesz zrobic ale na klopoty zawsze przychodzi batch :mruga: 5. diff 6. split/join 7. cksfv, cksum, md5sum, md5deep 8. find ale po co tego uzywac jak to wszystko latwiej/szybciej jest do zrobienia w TC? a po co uzywac TC jak to wszystko jest dostepne z linii polecen? i tak w kolo graniaste ... :] |
Właśnie o to chodzi, że TC robi to wszystko bez linii poleceń niezależnie od systemu operacyjnego :)
I dlatego nie ma odpowiednika na żaden inny OS. Jaki sens ma ustawianie kopiowania plików w kolejce z linii poleceń (jak to zrobić?? ) - po co wtedy MC? TC też ma linię poleceń - i co z tego? To już fukcje systemu operacyjnego. A powiedz mi, jak przeszukać z linii poleceń np. dysk D na okoliczność zdublowanych plików jpg z linii poleceń (o tej samej zawartości - a różnej nazwie). Być może jest możliwe, bo słabo znam linuxa - ale ciekawi mnie to. @radosio Jak to zrobić kursaderem? |
Cytat:
Je***347;li natomiast chodzi o telefony z Symbianem, czy cyfr***243;wki Canona etc. to jest to zupe***322;nie inna bajka. Mo***380;na powiedzie***263;, ***380;e jest og***243;lnie bol***261;czka Linuksa, ale nie jest to niewykonalne - musisz troch***281; poustawia***263; w systemie, aby w og***243;le m***243;c z tymi urz***261;dzeniami pracowa***263; pod systemem spod znaku pingwina. |
Cytat:
|
Cytat:
1. Zsynchronizować katalogi? 2. Znaleźć duplikaty plików? 3. Zmienić nazwę wielu plikom (i czy tak elastycznie i wygodnie jak w TC)? 4. Ustawić kopiowanie/przenoszenie w kolejce? 5. Porównać pliki wg zawartości? 6. Podzielić/scalić plik? 7. Utworzyć sumy kontrolne? 8. Wyszukać pliki wg zawartości? Pomijam już wygodę operacji na plikach, zakładki, pluginy (ot choćby podłączanie obcych filesystemów, cyfrówki Canona czy telefonu z Symbianem). |
Czy ja wiem?
MC jest genialny, tylko trzeba lubi***263; pracowa***263; pod konsol***261;. |
TC niestety nie ma sensownego odpowiednika na ***380;aden inny system operacyjny
|
CrossOver, Cedega, WineX ...
|
utorrent dzia***322;a na linuxie cza tylko wine ;)
|
jest tego cala masa do wyboru do koloru ... :]
- gCDrip, CDParanoia, Sound Juicer itp - K9Copy, AcidRip, DVD::rip itp - azureus, rtorrent - Xnews - Lame - mc wszystko to nakladki graficzne wiec predzej czy pozniej i tak zaczniesz uzywc consoli ... :D |
nazw nie pami***281;tam dok***322;adnie, ale
k3b - do wypalania p***322;yt mc, krusader - zamiennik total commandera mplayer - nim wszystko zripujesz oraz odtwarza divxy amule - osi***322; azureus - torrent k9copy - riper dvd-9 do dvd-5 lame - jest te***380; pod linuxa xine, xmms, kafeine - odtwarzacze dzi***281;k-wideo/d***380;wi***281;k/wideo-dvd co do wifi to d***322;u***380;sza opowie***347;***263;, bo trzeba r***281;cznie konfigurowa***263; ka***380;d***261; kart***281; i przewa***380;nie inaczej to si***281; robi dla ka***380;dego producenta ;) LAN - ***347;miga bezproblemowo - przecie***380; po to s***261; te systemy - do stawiania serwer***243;w |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:45. |