Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.03.2015, 14:10   #226
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,731
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Wydajny to jest ac a nie N
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.03.2015, 14:56   #227
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Już nie przesadzaj. Nka ma do 600Mb/s. Oczywiście musi być spełnione kilka czynników - tej samej klasy urządzenia po obu stronach, kanał o szerokości 40MHz, 4 anteny.
Podobnie jest jednak przy ac..
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2015, 15:39   #228
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,731
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Wiesz, że n n nie równa
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2015, 15:48   #229
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,522
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Potwierdzam - mam AC i roznica jest kolosalna np. przy robieniu kopii przyrostowej przez Wi-Fi.
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2015, 16:01   #230
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,061
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Oglądałem raz 18GB MKV z Raspbmc po wifi N 5Ghz i nie cięło nic
na zwykłym wifi natomiast nie dało się oglądać. Nie twierdzę bo nie mam, AC może być lepsze.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2015, 17:01   #231
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez mgit
Wiesz, że n n nie równa
A sam równasz...

Cytat:
Napisany przez Max
Potwierdzam - mam AC i roznica jest kolosalna np. przy robieniu kopii przyrostowej przez Wi-Fi.
Oczywiście, że będzie... Tylko nazywanie Nki mało wydajnym standardem, to pokazanie jak bardzo mało się wie o sieciach.
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2015, 17:11   #232
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,731
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Bo jest mało wydajnym standardem... przy prędkości do 300 Mb/s szału nie ma i przycinanie się filmów *.mkv >= 10 GB jest faktem, owszem są N do 400 Mb/s to już sytuacja ma się lepiej, ale daleko N do AC. Które to prędkością dorównuje połączeniu po kablu.

A co jest wydajnego w standardzie N, może uświadom moją osobę w tej kwestii.
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2015, 17:45   #233
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam problem 3 miesiące temu zainstalowałem na kartę SD RaspBMC, wczoraj chciałem uruchomić Raspberry system zaczął się ładował i na końcu nie połączył się z netem by się aktualizować, choć na pewno połączenie jest aktywne, wyskoczył napis "Sorry I couldn't connect to the update server. Please verify you have a wired connection or properly configured wireless connection and disable any proxy servers on your network.
After you have done this, uplug your Rasberry Pi for 60 seconds before trying again”, więc dałem spokój z tym systemem i zainstalowałem Raspbiana, ale po włożeniu karty do Raspberry i włączeniu zasilania zero reakcji nic się nie uruchamia tv w ogóle go jak by nie wykrywał czyż by się coś spaliło dioda w Rasberry świeci na zielono, podłączyłem drugi Rasberry wersję Pi 2 i to samo tv też nie wykrywa, co się obydwa spaliły?, wejście hdmi w tv działa odwarzacz blu ray podłączony pod to wejście chodzi, to chciałem wrócić do RaspBMC, aby sprawdzić czy coś się wyświetli jak poprzednio, ale się nie daje już instalować potem doczytałem, że system zmienił nazwę na OSMC, ściągnąłem nowy instalator i próbuje instalować na kartę SD, ale to już trwa 11 godzin czy to ma tyle trwać, już całkiem zgłupiałem.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Raspberry PI - Raspbmc-capture_04012015_174045.jpg  
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2015, 17:57   #234
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Pewnie karta uszkodzona.
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2015, 18:28   #235
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,141
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Nie instaluj online, przywroc gotowy obraz na karte sd.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2015, 23:10   #236
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Pewnie karta uszkodzona.
użyłem 3 karty 2 nowe, jedną używana dają się formatować i działają, choć mam jedną wątpliwość może je popsułem ładując Raspbian instalator pisał że uszkodzi urządzenie, niestety nie znam się na tym robiłem według instrukcji skąd ściąglem Raspbiana http://www.raspberrypi.org/downloads/
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Raspberry PI - Raspbmc-capture_04012015_235927.jpg  
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.04.2015, 23:23   #237
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777 Podgląd Wiadomości
Nie instaluj online, przywroc gotowy obraz na karte sd.
pobrałem obraz z tej strony https://osmc.tv/download/images/ plik OSMC_TGT_rbp_20150201.img.gz ale jak go załadować na karte, może tym win32 Disk Imager ale jak to karty psuje to już nie wiem.

spróbowałem jeszcze raz załadować instalatorem osmc przez internet tym razem po załadowaniu odczekałem chwile i wyciągłem karte z kompa nie czekając kilka godzin bo nic to nie daje tym razem tv się uruchomił i coś tam instalował potem wyskoczyły
całe rzędy tekstu

większość pisze OK ale jest kilka błędów
failed to start LSB
failed to start irqbalance
failed to start avahi mDMS/DNS-SD stack
failed to start connection service
failed to start login service

na końcu się wyłącza i jest tylko kolorowy kwadracik w rogu ekranu (dobrze że w ogóle coś tv wyświetla bo myslaem że coś się spaliło)

przecież w tym poradniku pisze jakie to proste http://www.spidersweb.pl/2015/03/cen...erry-pi-2.html

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 02.04.2015 o godz. 01:04
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2015, 09:33   #238
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
znalazłem opcje jak zainstalować z obrazu (niestety z angielskim u mnie słabiutko a miałem opcje przed oczami) i się system zainstalował ale mysz M705 i kalwiatura ILLUMINATED WIRELESS K800 nie działa czy do tego trzeba specjalny zestaw, tylko jaki nie znalazłem informacji jakie kalwiatury i myszy z tym chodzą i mam w rogu ekranu kolorowy kwadracić w pomocy na stronie systemu pisze że jest za słaby zasilacz mam M-Life w pomocy zalecają taki biały z malinką
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Raspberry PI - Raspbmc-capture_04022015_102425.jpg   Raspberry PI - Raspbmc-th_mlife_2a_single-000.jpg  
Dołączone obrazki
Raspberry PI - Raspbmc-pi-psu-300x300.jpg 

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 02.04.2015 o godz. 10:15
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2015, 11:19   #239
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,141
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Co do pradozernosci to prawda, sam mialem 750ma bez niczego tylko penka i nowe wersje raspbmc sie wieszaly, a jak podlaczalem hdd to juz zupelnie byl restart. Teraz mam oryginalna od google nexusa i jest super. Zawsze mozesz kupic aktywny hub za ok 40zl(Unitek Y-206P z allegro np czy innego sklepu) i to zalatwi sprawe.
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.04.2015, 15:26   #240
KC42
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 14.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777 Podgląd Wiadomości
Co do pradozernosci to prawda, sam mialem 750ma bez niczego tylko penka i nowe wersje raspbmc sie wieszaly, a jak podlaczalem hdd to juz zupelnie byl restart. Teraz mam oryginalna od google nexusa i jest super. Zawsze mozesz kupic aktywny hub za ok 40zl(Unitek Y-206P z allegro np czy innego sklepu) i to zalatwi sprawe.
mój zasilacz ma 2A znalazłem starą mysz na kablu i działa, podłączyłem dwa dyski i nic się nie zacina to raczej ten kolorowy kwadracik to chyba nie chodzi o za słabe zasilanie, zresztą ten system to kosmos ja za stary na takie zabawki, poczekam na windows 10.

Ostatnio zmieniany przez KC42 : 02.04.2015 o godz. 15:46
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
linux, pi, raspberrypi, tv, xbmc

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Pi I Pif A Ocena Jakosci W Nero Dvdspeed zakapior Nośniki optyczne 0 28.04.2006 15:20
NEC-35ooA i bledy PI , PO radi0n Napędy optyczne CD 0 09.01.2005 13:51
błędy PI milicja3 Napędy optyczne DVD 4 23.06.2004 16:56
PI - szukam mp3 z tego filmu Voytek Off topic 6 26.09.2003 10:12


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.