Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.01.2014, 10:12   #31
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,810
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a propos pilota i sterowania przez CEC to najwygodniejsza opcja (niestety znam to tylko z teorii)
generalnie HDMI obsługuje (jezeli sprzet na to pozwala) zwrotne przesylanie komend sterujacych, jest to nazwane Consumer Electronics Control

ktore TV to maja? te oznaczone:

Samsung: Anynet+
Sharp: Aquos Link
Sony: BRAVIA Link, Bravia Sync
Hitachi: HDMI-CEC
Pioneer: Kuro Link
Toshiba: CE-Link, Regza Link
LG: SimpLink
Panasonic: HDAVI Control, EZ-Sync, VIERA Link
Philips: EasyLink
Mitsubishi: NetCommand for HDMI
Vizio: tylko na HDMI 1, brak specjalnego oznaczenia
Onkyo: RIHD
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.01.2014, 20:54   #32
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jedno napiszę, decyzja na coś zapadła Jak dojdzie to napiszę, narazie milczę
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2014, 22:27   #33
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Te kuro linki to mi nieźle na nerwach grają.
Mam amplituner Pioneer i BD tejże firmy sparowane z telewizorem LG.

W praktyce korzyści z tej cudownej technologii są takie:
- bez włączonego TV nie można słuchać muzyki (na szczęście plazma ma opcje wyłączenia ekranu bez wyłączania telewizora).
- przełączenie telewizora na wejście HDMI amplitunera powoduje automatyczne przełączenie wejścia ampa z BluRay (prawidłowego) na coś innego. Dzięki temu input na ampie trzeba wybierać nie raz, a dwa. Ekstra.

Wnerwia to jak cholera, dlatego w domu mówimy na to (w)kur*o-link
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2014, 23:11   #34
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Koniec zabawy na dzisiaj, bo jutro trzeba wstać
Dzięki za polecenie Tyle pakietów, takie możliwości, że ho ho CEC mnie przekonał, mój TV to ma

Raspberry PI - Raspbmc-1e.png
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2014, 23:13   #35
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Jednak Malina?
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.01.2014, 23:14   #36
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
No, jednak malina. Razem z TL-WN725N V2 i coś czuję, że będzie nie tylko do TV
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2014, 00:48   #37
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,221
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
http://cpc.farnell.com/raspberry-pi/...130&CMP=HP_RPi warto ~160zl z kw do tego obudowa i chlodzenie z HK - czy znajde gdzies taniej.
Jak to jest z karta pamieci - czy tylko system jest na niej i czy musi byc klasa 10 czy nie ma to wiekszego wplywu na prace systemu?
Dodam, ze wifi mnie nie interesuje, bedzie po kablu, filmy z pendraka, tv aquos ma CEC wiec mysz/klawiatura tez odpada.

Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 23.01.2014 o godz. 00:52
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2014, 00:56   #38
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@loki ja kupiłem od tego gościa - http://allegro.pl/raspberry-pi-512mb...866701565.html

Nie kupuj u niego tylko z kartą - u siebie miałem z nią problem i musiałem kupić inną.

Cytat:
Jak to jest z karta pamieci - czy tylko system jest na niej i czy musi byc klasa 10 czy nie ma to wiekszego wplywu na prace systemu?
Tylko system. Zalecana jest szybka karta. W normalnej pracy pewnie nie uświadczysz lagów, jednak przy apt-get update & upgrade może to być widoczne

U siebie mam to i jest super.
http://www.komputronik.pl/product/58...a_30_MB_s.html
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2014, 01:14   #39
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,221
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
To gola maline moge miec w tej samej cenie a nie oplaca mi sie tego dodatkowao wysylac z PL. Tylko mysle nad ta karta sd(chociaz mam chyba jeszcze jedna 16gb,klasa 10 wolna w domu - chyba ze zamiast niej moge uzyc penka na usb 3.0 i na nim rowniez trzymac to co chce ogladac, bo widze ze sa dwa wejscia usb?

Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 23.01.2014 o godz. 01:17
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2014, 01:16   #40
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ładowanie systemu jest tylko i wyłącznie z karty SD i tego zmienić się nie da.
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2014, 01:20   #41
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,221
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
No to nie bylo pytania A jak to dziala z filmami po sieci, kabel lan-1000mbitow streamowanie z pc z wifi ok 50-120mbitow. Da rade swobodnie ogladac na xbmc czy lepiej uzyc inna dystrybucje?
Ostatnia rzecz - zasilanie - mozna uzyc jakis "zasilacz" http://produkty-z-bdr.blogspot.ie/20...philips-z.html i zwykly kabel usb?
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2014, 01:24   #42
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
A jak to dziala z filmami po sieci, kabel lan-1000mbitow streamowanie z pc z wifi ok 50-120mbitow. Da rade swobodnie ogladac na xbmc czy lepiej uzyc inna dystrybucje?
Cytat:
@Patrix puszczałem (via DLNA) materiał o bitrejcie ~20Mb/s przez sieć (router N600 - 300 UP/300 DOWN) i zero problemów.
Mam Raspbiana (Debian). Jeżeli chcesz możesz na nim zainstalować xmbc

Cytat:
Ostatnia rzecz - zasilanie - mozna uzyc jakis "zasilacz" http://produkty-z-bdr.blogspot.ie/20...philips-z.html i zwykly kabel usb?
Z tego co czytałem to jak nie podłączasz peryferiów to ok 800mW powinien dawać. Im większą moc da na wyjściu tym lepiej - dodatkowo dobrze aby był stabilny, bo najczęstsze problemy z maliną to albo zasilacz, albo karta sd.
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2014, 01:26   #43
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,221
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
DObra to chyba bede zamawial z PL bo nie chca wyslac do Irlandii Zamowie razem z lozeczkami
Obudowe juz zamowilem z Chin

Ostatnio zmieniany przez loki7777 : 23.01.2014 o godz. 01:59
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2014, 11:04   #44
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@loki aż tak tanio wyjdzie z Chin?
Moja kosztowała ok 35zł (kupiłem cały zestaw).
http://allegro.pl/obudowa-raspberry-...866700400.html

Raspberry PI - Raspbmc-3866700400.jpeg
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.01.2014, 13:38   #45
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,221
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
2,3 euro z kw i radiatorkami na pamiec
Wzialem najtansza i najprostsza
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=350913785258

Amazon ma Malinke wersje z Chin(mimo, ze opisana jako UK) - czy warto brac czy lepiej czekac na ta z Polski, ktora niby jest skladana w UK?
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
linux, pi, raspberrypi, tv, xbmc

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Pi I Pif A Ocena Jakosci W Nero Dvdspeed zakapior Nośniki optyczne 0 28.04.2006 16:20
NEC-35ooA i bledy PI , PO radi0n Napędy optyczne CD 0 09.01.2005 14:51
błędy PI milicja3 Napędy optyczne DVD 4 23.06.2004 17:56
PI - szukam mp3 z tego filmu Voytek Off topic 6 26.09.2003 11:12


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.