Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.01.2014, 22:44   #61
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja miałem taką konfigurację:
eth0 jest ustawione na static ip ale było przez jakiś czas nieużywane, wszystko szło przez wifi

Kod:
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
allow-hotplug eth0

iface eth0 inet static
address 10.0.0.11
netmask 255.0.0.0
gateway 10.0.0.1

#wlan

iface wlan0 inet dhcp
wpa-psk psk=1b5f176cc6c646a2fbe0bf654d105ae523911a0530572b6b6c540d5b89da5210
wpa-driver wext
wpa-key-mgmt WPA-PSK
wpa-proto WPA2
wpa-ssid MYNET
auto wlan0
Aby uzyskać hash hasła wpisz polecenie

Kod:
wpa_passphrase SSID hasło

np

[root@qbit /]# wpa_passphrase MYNET mypassword
network={
	ssid="MYNET"
	#psk="mypassword"
	psk=1b5f176cc6c646a2fbe0bf654d105ae523911a0530572b6b6c540d5b89da5210
}

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 24.01.2014 o godz. 22:52
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.01.2014, 22:47   #62
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
Nie słyszałem żeby ktokolwiek miał jakieś PROBLEMY z /etc/network/interfaces.
To zawsze działa.
Tu nie chodzi o problemy z działaniem, ale o SZYBKOŚĆ i BEZPROBLEMOWOŚĆ konfiguracji.


Cytat:
W przeciwieństwie do network managera, który jest dodatkową i dość złożoną warstwą i ma swoje humory.
Wystarczy że zabraknie mu uprawnień w konfiguracji policykit, demon albo aplet nie chce sie uruchomić - i jesteś utopiony.
W Ubuntu ani teraz w Debianie nie mam z nim żadnego problemu - ŻADNEGO - w sumie 2.5 roku używania.

Cytat:
nie chce network managera tak jak sobrus prawi ma działać normalnie
ale nie dziala...
@Patrix jeżeli chcesz to robić na niższym poziomie to zerknij tutaj - https://wiki.debian.org/WiFi/HowToUse#Wicd

Cytat:
Napisany przez M@X
To moze kup cos normalnego, postaw XBMC i zapomnij?

Mowi czlowiek ktory zawsze kupuje produkt skonczony - wlaczam i ma dzialac.
IDŹ STONT!
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2014, 22:54   #63
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Tu nie chodzi o problemy z działaniem, ale o SZYBKOŚĆ i BEZPROBLEMOWOŚĆ konfiguracji.
Chodzi o SZYBKOŚĆ i WYGODĘ jeżeli często się zmienia ustawienia.
Cytat:
W Ubuntu ani teraz w Debianie nie mam z nim żadnego problemu - ŻADNEGO - w sumie 2.5 roku używania.
Miło mi to słyszeć, ale to niczego nie dowodzi. Jak pogooglasz to zobaczysz że może sprawiać i czasem sprawia sporo problemów.

@M@X
Ale właśnie o to chodzi że czasem człowiek chce coś zrobić sam.
Ja na przykład każdy komputer buduje sam, brzydzę się plombami gwarancyjnymi na obudowie, źle dobranymi komponentami i brakiem wyboru co ma w kompie być, a co nie.
Nie dlatego że lubie się męczyć, ale po prostu zapewniam idealne dopasowanie sprzętu do użytkownika

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 24.01.2014 o godz. 23:00
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2014, 23:17   #64
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Dzięki za odpowiedzi, dzisiaj jestem już wymęczony, ale jutro sobota i poczytam co wkleiliście
Słuchajcie to jest jak budowa cepa, wiem, przykład: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=wSOx9diKLv8
tylko mi po ifup wlan0 nie działa, a kurna robię podobnie jutro będę mogł wkleić ten dziwny zapętlony błąd.

M@X, idź z kijem do innego mrowicha bo nie skomentuję tego
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2014, 23:22   #65
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
wpa_passphrase daje widzę prawie gotowy tekst do wklejenia do Twojego pliku.

Może proto masz zły, jakiś RSN, wpisz tam WPA albo WPA2 zależnie od tego co masz.

Pozycje pairwise i group bym olał.

Jak widać tu nie są wymagane:
http://www.lsi.upc.edu/lclsi/Manuale...upplicant.conf
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.01.2014, 23:48   #66
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@Patrix zamieść jeszcze to co Ci się pojawia przy stawianiu interfejsu wlan0.
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2014, 01:20   #67
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Miałem jeszcze chwilę, analiza poniższego myślę dokładnie zobrazuje mój problem. Ściągnąłem tym razem putty
Karta to TL-WN725N V2 i ma już ponoć natywnie sterownik w jajku. Z resztą interfejs i MAC jest widoczny więc wnioskuję, że jest ok.

Raspberry PI - Raspbmc-screen2.png

Raspberry PI - Raspbmc-screen3.png

Raspberry PI - Raspbmc-screen4.png

Raspberry PI - Raspbmc-screen5.png
__________________
amiga500site

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 25.01.2014 o godz. 01:24
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2014, 01:27   #68
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Wykonaj jeszcze jako root (su i potem komenda, lub sudo ifdown wlan0).

Jeżeli tak samo wysypie błędami to sprawdź plik: /etc/network/if-up.d/secure-rmc

P.S. Dlaczego Raspbmc a nie Raspbian + paczka xbmc?
P.S.2 Dlaczego nie kopiowałeś zawartości okien tylko zrzuty?
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl

Ostatnio zmieniany przez andy : 25.01.2014 o godz. 01:34
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2014, 01:38   #69
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
To już na prawdę jutro. Tzn dziś jak się wyśpię

Ad PS1) Nie wiem... to ma być player wideo więc samo przez się tak wyszło. Choć może być i nie musi raspbmc, nie znam zalet jednego nad drugim, tzn pewnie raspbmc ma już wszystko ładnie na pokładzie? (nie czytałem co ma jedno i drugie).
Ad PS2) No tak, mogłem oczywiście, jakoś tak przyzwyczaiłem się do zrzutów, obiecuję poprawę No i ta godzina, pora odpłynąć.
__________________
amiga500site

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 25.01.2014 o godz. 01:40
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2014, 01:47   #70
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@1 Raspbmc to odtwarzacz multimedialny z możliwością odpalenia innych programów, Raspbian to dystrybucja oparta na Debianie z możliwością odpalenia np. XBMC.

Jeżeli u Ciebie w grę wchodzi tylko XBMC to Raspbmc powinno się tam znaleźć jak najbardziej. Jeżeli chcesz jednak używać maliny też do innych celów, to lepiej jako podstawę mieć Raspbian'a.
Na Raspbianie możesz odpalić środowisko graficzne (LXDE) i na nim XMBC W tel może biegać np. rtorrent, vsftpd, samba, OwnCloud czy inne użyteczne programy
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2014, 15:17   #71
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Ja miałem taką konfigurację:
eth0 jest ustawione na static ip ale było przez jakiś czas nieużywane, wszystko szło przez wifi

Kod:
# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# The primary network interface
allow-hotplug eth0

iface eth0 inet static
address 10.0.0.11
netmask 255.0.0.0
gateway 10.0.0.1

#wlan

iface wlan0 inet dhcp
wpa-psk psk=1b5f176cc6c646a2fbe0bf654d105ae523911a0530572b6b6c540d5b89da5210
wpa-driver wext
wpa-key-mgmt WPA-PSK
wpa-proto WPA2
wpa-ssid MYNET
auto wlan0
Aby uzyskać hash hasła wpisz polecenie

Kod:
wpa_passphrase SSID hasło

np

[root@qbit /]# wpa_passphrase MYNET mypassword
network={
	ssid="MYNET"
	#psk="mypassword"
	psk=1b5f176cc6c646a2fbe0bf654d105ae523911a0530572b6b6c540d5b89da5210
}

Zakomentowałem tamte confy i użyłem Twojej metody.
Jest ten sam błąd jak na tym obrazku:

Ten skrypt jest chyba jakiś spartolony... nic w nim nie zmieniałem.



EDIT. Działa Znaczy się ten skrypt secure-rmc jest bugawy bo jak jest wyjątek to się wypieprza. Problem mam z połączeniem się pod 5Ghz (N), przepiałem na 2.4Ghz i się podłączył. To teraz będę kombinował co jest nie tak z N'ką...
__________________
amiga500site

Ostatnio zmieniany przez Patrix : 25.01.2014 o godz. 15:37
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2014, 16:04   #72
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
co to za skrypt secure-rmc?
Pierwszy raz o nim słyszę.
Nie da się bez niego?

edit:
ok, już widzę na screenie

wklej go, przynajmniej początek zeby była linia 9 i 10
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2014, 18:19   #73
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Niestety ta karta co mam nie działa na N 5Ghz, tylko na N 2.4Ghz, przestawiłem router
aby na 2.4Ghz też puszczał mixed mode i teraz działa wszystko od strzału
Więc to była tylko wina ustawień AP.

Teraz tylko sabmę ustawić, pendraka wsadzić i gotowe
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2014, 18:28   #74
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@Patrix dla pewności zrób sobie logowanie po ssh TYLKO za pomocą klucz publiczny-prywatny. Kto wie kiedy jakiś cwaniak zacznie bruteforca ;)

Co do samby to poniżej mój konfig. Jednak wątpię aby był potrzebny - ustawienia są banalne :)
Cytat:
#####################################
[Wszystko]
comment = Dysk
path = /mnt/dysk
#guest ok = yes
#read only = no
writable = yes
valid users = neo
browsable = no

[Pub]
comment = Dysk Pub
path = /mnt/dysk/pub/
guest ok = yes
writable = yes
browsable = yes

[Filmy]
comment = Filmy
path = /mnt/dysk/Filmy/
guest ok = yes
writable = no
browsable = yes

[Seriale]
comment = Seriale
path = /mnt/dysk/Seriale
guest ok = yes
writable = no
browsable = yes
#####################################
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.01.2014, 18:34   #75
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Można się logować przez hasło po ssh, ale trzeba wyłączyć logowanie roota
I mogą sobie brute robić
Ale z kluczami zdecydowanie wygodniej ...

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 25.01.2014 o godz. 18:36
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
linux, pi, raspberrypi, tv, xbmc

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Pi I Pif A Ocena Jakosci W Nero Dvdspeed zakapior Nośniki optyczne 0 28.04.2006 16:20
NEC-35ooA i bledy PI , PO radi0n Napędy optyczne CD 0 09.01.2005 14:51
błędy PI milicja3 Napędy optyczne DVD 4 23.06.2004 17:56
PI - szukam mp3 z tego filmu Voytek Off topic 6 26.09.2003 11:12


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.