Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.04.2022, 17:16   #31
dromader40
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 27.10.2011
Posty: 102
dromader40 ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Mam nadzieję, że tak. Obudowa jest obecnie w serwisie - zażądałem od sprzedawcy wymiany na nową w ramach rękojmi. Jakby były z nią ponownie te same problemy po powrocie, to będę myślał co dalej.
dromader40 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.04.2022, 22:20   #32
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,147
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
heh, ja zareklamowałem MOBO i jeszcze bez odpowiedzi. Niestety moja reklamacja ma być realizowana u producenta więc jeszcze poczekam zapewne ysz
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2022, 15:20   #33
dromader40
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 27.10.2011
Posty: 102
dromader40 ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Skończyło się tym, że sprzedawca zwróci mi pieniądze, gdyż nie ma drugiej takiej samej obudowy na wymianę, a tego od niego zażądałem w piśmie reklamacyjnym. Nie odpowiedział na pismo w terminie 14 dni, więc nie miał innego wyjścia jak albo uznać moje żądanie, albo zwrócić kasę w wypadku braku obudowy na wymianę.
Teraz kupię pewnie taką samą obudowę od innego sprzedawcy.
Chyba, że się skuszę na nowszy model z tej serii, czyli Define R6.
Tylko czy tam będą lepiej wykonane złącza USB 3.0, to trochę wątpię.
Ważne by nie powodowały problemów. Natomiast nie widzę alternatywy u innych producentów w takiej cenie.
dromader40 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2022, 18:34   #34
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo
 
Avatar użytkownika - Deckard -
 
Data rejestracji: 23.05.2006
Lokalizacja: A.D 2019
Posty: 4,929
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A taki be quiet! Pure Base 500 nie spełni twoich oczekiwań ?
Mam takową i spełnia swoje zadanie.Wyciszona , dużo miejsca itd
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2022, 00:05   #35
dromader40
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 27.10.2011
Posty: 102
dromader40 ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
Jest wiele rzeczy, które mi nie pasują np. w tej obudowie Be Quiet, min. to, że ma tylko 2 wnęki 3,5" a mi potrzeba minimum 5 a F. Define R5 ma ich 8.
Ale też sama budowa tych wnęk mi nie pasuje. W Define są szufladki/sanki montażowe na dyski plus gumowe podkładki na każdy dysk z osobna a wnęki można całkowicie zdemontować lub obrócić, przemontować w inne miejsce. Ponadto potrzebuję przynajmniej jednej zatoki 5,25" na posiadaną nagrywarkę Blu-ray (R5 ma 2), Be Quiet nie ma ani jednej.
No i parę innych rzeczy ale powyższe to chyba te najważniejsze.
Jednak nie pokuszę się na R6 bo ma pewne wady - sufit ma jedną dużą maskownicę a nie 3 mniejsze, ma jedną zatokę 5,25" czyli obudowa jest mniej konfigurowalna a budowa wnętrza w dużym skrócie mi nie odpowiada.
Natomiast ta obudowa Be Quiet jest o połowę tańsza od tych Fractali, więc nie ma się co dziwić, że jest mniej uniwersalna/konfigurowalna. Jest lżejsza, więc pewnie stal cieńsza i mniej tłumi dźwięki.
dromader40 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2022, 18:05   #36
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,726
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
KaiQ i coś wiadomo?
SEBAW jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2022, 22:46   #37
dromader40
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 27.10.2011
Posty: 102
dromader40 ma jeszcze możliwość poprawy <-1 - -10 pkt>
U mnie po zakupie nowego egzemplarza obudowy nie mam póki co problemu z portami USB.
dromader40 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2022, 20:52   #38
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,147
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez SEBAW Podgląd Wiadomości
KaiQ i coś wiadomo?
tak, wiadomo.
Finalnie okazało mi się (z racji braku podzespołów na diagnostykę dość późno) że winna nie była płyta główna, a dokładnie zintegrowany moduł GPU w procesorze. Wstyd się przyznać ale jeszcze nie zareklamowałem
Wyszło mi jak już na samym końcu stwierdziłem że sprawdzę to co mi się kompletnie nie zgadzało z przyczyną świrowania komputera, czyli postanowiłem odciążyć zintegrowane GPU tym dedykowanym. Właśnie to najdziwniejsze że te podstawowe rzeczy plus praca w rozbudowanym BIOS'ie działała bez zastrzeżeń wcześniej na Integrze
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
obudowy, pc, po, reset, usb, wadliwe, złącza, zmianie

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.