Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.12.2013, 16:50   #1
mikas
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika mikas
 
Data rejestracji: 29.03.2004
Lokalizacja: sam nie wiem :)
Posty: 661
mikas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Reset routera

Coś nakopałem przy wgrywaniu softu do routera ASUS RT-N66U i teraz nie mogę się z nim połączyć po kablu i po WIFI. Czy ktoś się orientuje jak go zresetować do ustawień fabrycznych, bo dłuższe przytrzymanie przycisku reset nic nie daje ?
__________________
mikas jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.12.2013, 17:16   #2
melag
Fibaro
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika melag
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 5,760
melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>melag ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tzw. procedura 30/30/30.
Wciskasz reset na 30s przy włączonym routerze, następnie wyłączasz router, nadal trzymając reset przez kolejne 30s. Włączasz router trzymając ciągle wciśnięty reset przez 30s. Po tej operacji router jest przywrócony do ustawień fabrycznych oraz ma wyczyszczoną pamięć podręczną.
__________________
Pogoda - Poznań
melag jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2013, 17:30   #3
mikas
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika mikas
 
Data rejestracji: 29.03.2004
Lokalizacja: sam nie wiem :)
Posty: 661
mikas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez melag Podgląd Wiadomości
Tzw. procedura 30/30/30.
Wciskasz reset na 30s przy włączonym routerze, następnie wyłączasz router, nadal trzymając reset przez kolejne 30s. Włączasz router trzymając ciągle wciśnięty reset przez 30s. Po tej operacji router jest przywrócony do ustawień fabrycznych oraz ma wyczyszczoną pamięć podręczną.
Dzięki router odratowany.
__________________
mikas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.12.2013, 13:54   #4
michalcom
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 26.12.2013
Posty: 2
michalcom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam. Mam taki sam problem, też nakopałem coś z routerem. Nie mogę podłączyć się ani przez wifi ani kablem. Resetowałem 30/30/30 ale wciąż lampka zasilania mruga powoli.
Możecie jakoś pomóc?
michalcom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2013, 13:54   #5
michalcom
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 26.12.2013
Posty: 2
michalcom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dalej nie mogę zresetować routera. nie widzi go po wifi ani po kablu. lampka zasilania miga powoli.
robiłem reset 30/30/30 , próbowałem tez przez przeglądarkę poprzez rożne ip (192.168.0.1)
Prośba o pomoc.
michalcom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.12.2013, 16:29   #6
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 6,186
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jeśli żaden typ resetu nie pomaga, oznacza to że albo coś jest nie tak z ustawieniami sieci na Twoim kompie (przy czym możliwości dlaczego tak jest może być mnóstwo - od uszkodzonej sieciówki, przez ustawienia firewalla, po różne dziwne problemy z driverami), albo po prostu router jest uszkodzony. Drugie można wykluczyć podpinając go pod innego kompa.
Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Otwierać szampana, JTAG dla m.in X360S, czyli reset glitch hack Berion Hardware 10 10.02.2012 11:59
Zmiana hasła do routera !HELP misieksc Komputery 18 27.12.2011 22:46
Problem z konfiguracja routera Netgear WGR614 v7 furry1 Komputery 4 08.01.2010 23:52
Sabotaż Telepsów czy crash routera?? Air Off topic 18 07.10.2005 09:17
CD-ROM SONY 52x - reset pod Xp +++LeWaP+++ Off topic 0 15.10.2002 09:38


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.