![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Router TP-Link i przekierowanie portów
Kupiłem router TP-Link TL-MR3020 i mając na nim adres zewnętrzny chciałem mieć dostęp z zewnątrz do tunera tv-sat. Przekierowałem porty 21-23 w sekcji Virtual Server i podałem adres ip tunera. Ale ten sposób za nic nie chce działać i nie mam dostępu z zewnątrz. Mam w domu jeszcze jeden router linksys i tam po przekierowaniu portów działa to super. Czy wiecie jak sobie z tym poradzić na tym TP-Link ?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
A sprawdzasz to z komputera z poza sieci czy z własnego?
Tymczasowo spróbuj dmz, ewentualnie virtual host na innych portach z przekierowaniem TCP/UDP |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
To tak jak by coś te porty blokowało. W sekcji firewall wyłączyłem wszystko ale to nic nie pomaga. Tu masz podobny model i jego emulator, może sam zobaczysz czy trzeba coś jeszcze wyłączyć. http://www.tp-link.com.pl/resources/...3220/index.htm
![]() |
![]() |
#4 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Może zrestartuj router i tuner jeżeli nie pomoże to zobacz na innych portach np. powyżej 50000, ewentualnie uruchom sobie zarządzanie routerem z zewnątrz na porcie 80 i sprawdź czy działa...
PS Połączenie to internet->router->komp + tuner? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Połączenie mam router>tuner Tylko że jest to bardziej router pod 3G ale, jest tam przełącznik 3G,WISP,AP Na pierwszym i drugim połączę się z routerem a na trzecim już nie.
![]() |
![]() |
#6 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Coś dziwnego... ja bym przywrócił standardowe ustawienia, skonfigurował na nowo i próbował tylko z dmz, choć powinno działać i na virtual servers...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wymiatacz
![]() |
Już robiłem tak kilka razy, nawet podłączyłem do tego modem 3G i też było to samo. Muszę napisać do TP-Link'a może coś jest nie tak w tym sofcie.
![]() |
#8 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
No uaktualnij do najnowszego jaki jest i wtedy sprawdź co jest grane, a próbowałeś na innych portach tak jak pisałem i czy na pewno na tych portach śmiga tuner?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
![]() |
Mam najnowszy soft i próbowałem różne porty.
![]() |
#10 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Jakieś wieści?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wymiatacz
![]() |
Troszkę się namieszało.
Tak jak mówiłem, dostaje dwa adresy zewnętrzny i wewnętrzny. Gdy przekierowałem porty na tym zewnętrznym i sprawdzałem to z tego drugiego adresu wewnętrznego (niby inna sieć) to nie dało się wejść przez te porty. Ale jak już podłączyłem modem 3G to wtedy porty widziałem jako otwarte. Więc to bardzo dziwne. Teraz mam inny problem, bo ten internet który otrzymuje rozdzielam przez switch na dwa rourery i dalej na inne urządzenia. Ale wtedy bardzo przycina mi si internet. Dopiero po odłączeniu jednego routera lub niekorzystanie z niego wszystko wraca do normy. Wymieniłem switch i próbowałem połączenia kablowego a nie po wifi, ale to nie pomaga. Jedynie co mnie zastanawia, czy przypadkiem nie jest to wina że obydwa routery mają taki sam MAC. Bo internet jest podpisany pod jeden Mac.
![]() |
#12 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
no faktycznie namieszane... a nie lepiej tak:
(internet)-> router z odpowiednim mac - jeżeli za mało portów lan to wifi + switch Tak jak mówisz pewnie pakiety trafiają do dwóch urządzeń (routerów) i powodują kolizję w sieci... dlatego nie działa przekierowanie |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
gÓru
![]() ![]() ![]() |
Jakis postep w pracach?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
dlink di524 i przekierowanie portów na ftp | roman01 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 18 | 31.03.2009 22:21 |
przekierowanie portów? | Alinoe | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 24 | 07.12.2008 11:12 |
Przekierowanie portów - serwer | mr_spock | Off topic | 5 | 27.12.2005 22:16 |
router i przekierowanie portow | Stef | Off topic | 7 | 15.05.2005 09:23 |
Router / Przekierowanie portow / p2p | Kasprzak | Off topic | 28 | 13.09.2004 17:39 |