![]() |
linksys
Ilość załączników: 1
od niepamietnych czasow linksys.
obecnie EA4500 plus usb adapter AE3000 dziala wszystko w domu jak brzytwa , zadne filmy fulHD nie przycinaja. |
U siebie mam openwrt, więc....
http://openwrt.pl/doku.php/uzytkowanie:usb :-) |
Cytat:
Na moim zabytkowym WL-500gp hub USB chodzi bez problemu - ale powinien być aktywny, bo z zasilaniem co bardziej energożernych urządzeń robią się problemy. Miałem tak podpięte jednocześnie dwie drukarki, dysk i modem HSDPA. |
Cytat:
Dość niedaleko żądań :mruga: leży N450R - na przykład. :) |
Czy nie można użyć huba usb?
Co do obsługi 5GHz to jest to oczywiście zależne od posiadanego sprzętu. Nic jednak nie przeszkadza, aby wydajniejsze urządzenia, które ją obsługują działały w ten sposób. Cena tego asusa jest wyższa niż mojego - kolejny minus :-P |
Dla mnie Tomato to podstawa :spoko:
Twój Netgear ma jeden port USB. Jabba chce mieć podłączony dysk oraz możliwość podłączenia (awaryjnie) modemu 3G. Odnośnie dwóch zakresów, to, że router je ma to nie wszystko, karty sieciowe w urządzeniach odbiorczych muszą mieć również dwa zakresy. Oczywiście lepiej mieć dwa zakresy - tak na przyszłość. Mam w sieci kilka urządzeń (laptopy, TV, drukarka, NAS) i tylko TV ma kartę dwuzakresową. :fiu: |
@melag mój jest mocniejszy ;)
U siebie mam 2 Anteny do nadawania, oraz dwie do odbierania sygnału co przy szerokości kanału 40MHz daje po 150Mb/s per antena, czyli 300Mb + 300Mb. Po drugie mój jest dwuzakresowy, dzięki czemu idealnie sprawdzi się w mieście gdzie pasmo 2.4 jest zapchane. Obie częstotliwości mogą działać jednocześnie ;) Zaletą Asusa są zewnętrzne anteny(w moim można dolutować jednak traci się gwarancje - są wyprowadzone piny). Zresztą mając OpenWRT można delikatnie podkręcić moc...np 2.4 do 500mW :D |
Cytat:
Jeśli dobrze pamiętam, to Pops sobie taki sprawił, skontaktuj się z nim, jeśli chcesz opinię z pierwszej ręki. :taktak: |
To że router ma gniazdo USB wcale nie oznacza, że będzie współpracował z modemem GSM/3G/itd.
Tak samo nie oznacza, że będzie współpracował z dyskiem (jeśli to USB jest właśnie do modemu). :mruga: Takie pytanie lepiej zadać na bez-kabli.pl :tak!: |
@Jabba za swój dałem ok 350zł - http://www.netgear.com/home/products...R3700.aspx#two Netgear WNDR3700v2.
Ma obsługę min. u OpenWRT. Cytat:
Cytat:
Jeżeli masz do wydania "tylko" 350zł to bierz tego Netgeara, u mnie spisuje się całkiem dobrze. |
Koło 350 zł.
Jak piąć modem 3G USB pod WLAN ?? Taki router powinien mieć chyba 2 x USB. Do HDD i modemu. Gigabit to chciałbym po kabelkach do poszczególnych urządzeń. |
Cytat:
Cena routera z 1Gb/s to na dzisiaj ok 800-900zł albo i więcej. W dodatku standard 802.11ac jeszcze nie został zatwierdzony - szkic ;) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Jaki polecacie router z takimi parametrami :
- musi być b/g/n - musi być gigabitowy - powinien łączyć komputer, Acerka playerka, BluRay, TV LCD - ma mieć USB na dysk twardy (czyli FTP, SAMBA) - powinien mieć możliwość zasysania torrentów czy plików z hostów Premium. - mógłby mieć możłiwość obsługi modemu 3G (żeby jak padnie LAN, można było wetknąć Huawei E173U2 z Aero czy play czy orange). - umożliwiać zmianę oprogramowania... Jest coś takiego ? |
Na cenę nie patrzyłem - to pierwszy z brzegu przykład z gugla. ;p
Skoro Ci nie zależy, to nie ma co dywagować dłużej. :] |
weź od uwagę jeszcze jakość kabli, ja mam stare aluminiowe w części domu :P
BTW patrząc na cenę to podziękował ;) |
DLAN obcina? Zależy jaki. :P
Gigabitowe nawet są. :D http://www.alsen.pl/komputery,k1/sie...ie,p20379.html |
Cytat:
kabla ciągnąć mi się nie chce, więc tematu nie było :P P.S. pytam bo BlackAP jako universal repetater obcina mi pasmo o sporo ... jak połączę się pod ASUSA to zasysa mi do 1,5MB/s, jak do BlackAP to max 400-500kB/s ale cóż żyć trzeba :D Pozdro |
Gdyby miały po 2 radia, to by się dało (teoretycznie).
Tak też można, o ile jeden może pracować w trybie AP Client, ale wówczas nie będzie rozsyłał sygnału do komputerów. Także pozostaje stary, dobry kabel, co zresztą pod względem rzeczywistej szybkości jest najlepszym rozwiązaniem. Jeśli nie możesz położyć kabla, to pozostaje powerline (a.k.a. DLAN). |
pytanko
jak połączyć ze sobą dwa routery (jeden jest to AP z modemem, drugi jako repeater) aby między sobą działały z prędkością N, a pozostały sprzęt jako G (takie karty mam w lapkach) ?? dodam, że sprzęty nie mają podwójnego radia ... więc chyba ... to jest w ogóle możliwe ? tak się pytam, bo nie znalazłem odpowiedzi w necie. Pozdrawiam Maciek |
Kup za grosze na allegro (usb) :)
|
no u mnie wczoraj pitolneło niedaleko i poszło po kablu - zniknęła zintegrowana sieciówka
w biosie można wyła/włączać instalować stery ale karta nie istnieje :D kupie jakaś zwykła na PCIE ,jak będzie działać to luz jak nie to trzeba mobo kupić :szczerb: 2 miesiące temu gwarancja się skończyła |
pytenko - może ktoś miał podobny problem
dostałem od kumpla do sprawdzenia dlinka dir-600 - nie działał mu net nie wiem co się stało, router był wyczyszczony do podstawowych ustawień (kiedyś mu konfigurowałem i było wszystko OK) po uruchomieniu routera i podpięciu kabla sieciowego nie zapala się dioda INTERNET - czyżby się coś na płytce spaliło ? podczas burzy coś po kablu poleciało ?? dzięki za info, może ktoś miał podobny przypadek --edit-- się gniazdo spaliło ... od internetu ... idzie na gwarancję |
Cytat:
http://zaufanatrzeciastrona.pl/post/...erach-tp-link/ Ktoś potwierdzi? :) |
Nie, to prawda żołądkowa gorzka.
|
a skąd, to czysta prawda k***a
|
Cytat:
;) |
Cytat:
|
Dla mnie główne kryterium przy zakupie AP, to możliwość wygrania softu alternatywnego, takie zboczenie.
:P |
Niestety potwierdzam to, co Max pisze. Mam odtwarzacz TviX podpięty pod NASa po sieci 100 mbit i niestety zdarza się, że 1080p przycina. Z 720p nie ma takiego problemu.
|
dziwne... :hmm:
nawet gdyby nie było buforowania i read ahead to powinno wystarczyć, a z buforowaniem to po prostu niemożliwe, bo komputer ma dane pare sekund wcześniej niż je dekoduje. Może soft jakiś badziewny? Aż w domu sprawdze sobie z ciekawości FullHD z NASa odtwarzane przez VLC via samba. Może masz racje, ale żeby sie nie okazało że po zmianie na gigabita nic sie nie poprawi, bo to nie wina przepustowości łącza...bo troche byś kasy utopił. |
No niestety jak zwykle matma sobie - zycie sobie. Po wstepnych testach na 100Mbit 1080p z wysokim bitrate sie dlawi. Gdyby iTunes mialo wiecej filmow w polskiej wersji jezykowej to wydalbym na rozbudowe wlasnego komfortu znaczaco mniej, a tak niestety... :-/
|
Cytat:
|
Pops - nie ma miec, wlasnie go nie chce ;-). Tak samo jak nie chce zadnych innych softow niz ten producenta.
Niestety, wizualnie zadna propozycja nie przypadla mi do gustu :-/. Znalazlem jeszcze Belkin Play N750DB (jedyny Belkin z Gigabitem), ale podobnie jak Asus 56 plasuje sie niestety w za wysokiej polce cenowej :-/. Chyba faktycznie zostane przy tym Linksysie, albo zbiore sie w sobie i wysuplam na AirPort Extreme :-/... Dzieki za checi, Panowie... |
Ja wziąłem ostatnio asusa n16. Z najnowszym oprogramowaniem nie ustępuje tomato, ddwrt i innym tego typu. Można nawet modem 3g do niego wpiąć bez kombinowania - nie próbowałem jak by co. W porównaniu do blekboksa czy jak to tam się nazywało, jest dużo bardziej stabilny, przynajmniej u mnie.
edit. Teraz doczytałem, że ma mieć modem dsl :P |
@melag wątpię aby max był zainteresowany alternatywnym oprogramowaniem...
W tym przedziale cenowym mieści się mój Netgear WNDR3700 v2. Minimalistyczny wygląd, nie grzeje się, potężne możliwości nawet na standardowym oprogramowaniu. |
M@X
TP-Link 1043 - sprawdzona konstrukcja, możliwość wgrania alternatywy (gargoyle), dobry stosunek cena/jakość, design "taki sobie", antenki na wierzchu. Netgar 3500 - dobre oceny w necie, schowane anteny, nietuzinkowy designe, możliwość wgrania alternatywy (tomato). Asus 56 - b.dobre opinie, IMO rewelacyjny designe, schowane anteny, stosunkowo drogi, brak alternatywy (może DD-WRT - musiałbyś sprawdzić). :) |
Jak już dziękujesz to nalep folię z czekolady.
Będzie srebrne. |
Odswiezam, bo stoje przed przesiadka na gigabit... WRT160V2 nadal dziala jak zloto, ale jako ze sie "ustrumieniawiam" to potrzebuje duzej przepustowosci przez kabel ;-).
Wymagania : - 3-4 porty LAN - Port Ethernet - WiFi w standardzie N (czy jakie tam teraz jest najszybsze) - Anteny schowane w obudowie (nic ma nie wystawac - pelny minimalizm) - Minimalistyczny design, pasujacy do reszty od Apple (czern + aluminium najchetniej, szkla pewnie nie znajde) Czego nie potrzebuje i nie chce za to placic : - Port USB - Modem xDSL Zastanawialem sie nad tym : http://homestore.cisco.pl/store/cisc...ctID.248181100 Tylko wolalbym jednak ten pasek w kolorze srebrnym. Dodatkowym atutem Linksysa jest mozliwosc pelnej konfiguracji przez aplikacje na iPhone'a. Cena? Nacjhetniej jak najtaniej, ale 300-350 moge przelknac (przy kwocie rzedu 600 PLN za te najwyzsze modele Linksysa nie zastanawialbym sie i dolozyl do Airport Extreme). Z gory dziekuje za Wasze propozycje i pomoc. |
E4200
mi na wrt chodzi ladnie
a linksys udostepnil nowe firmware , 02/21/2012 Ver.1.0.04 (Build 11) |
A ja za to wymieniłem sobie DI 524 na DIR 825 ;)
|
No to znalazłem bug-a, po ustawieniu czegokolwiek w Bandwidth Limiter, router rwie wifi.
Podobno ma to być poprawione w Tomato 084v, które ma się ukazać na dniach. |
Wyglad tez... E4200 miazdzy te szkarade ;-)...
|
|
@Zorg pisałem o tym już. Wersja druga ma mocniejszy procek i w teorii zapewnia transfer 900Mb/s o ile dobrze pamiętam.
|
wiecie ze jest v2 tego routera ale z innym chipsetem
|
Cytat:
Obecnie jest na nim OpenWRT jednak brak czasu na większą personalizację :( |
Cytat:
Zależało mi na routerze z dual bandem (TV Samsung na 5GHz) i gigowym switchu (NAS). Miałem trzy typy - Asus RT-N56U, Netgear WNDR3700 i Linksys E4200. Ostatecznie wybrałem E4200 ze względu na tomato z którym jestem za pan brat. :D Załącznik 59078 |
melag milo slyszec ! jak tam pomidor ? sie sprawuje ?
|
Cytat:
W przeciwieństwie do @zorg-a, wgrałem tomato! :spoko: |
Witam.
Od jakiegoś czasu przymierzam się do wymiany mojego starego i ledwo zipiącego routera Asusa wl-600g na coś nowego. Musi to być urządzenie z modemem ADSL ponieważ mam internet na linii TP. Kupując router chcę uzyskać jak największą szybkość po sieci w domu, zarówno kablem jak i bezprzewodowo. Dlatego zależy mi na Gigabitowch portach Ethernet jaki i sieci WiFi w standardzie N. Łatwość konfiguracji jest mile widziana. Przeglądając aukcje i sklepy w poszukiwaniu odpowiedniego modelu zainteresowałem się tym: Linksys X3000 Co sądzicie o modelach tej firmy? Czy osiągają one dobre transfery po sieci? A może polecicie jakiś inny model z modemem ADSL? Jeszcze tylko dodam, że w moim przypadku siła samego sygnału WiFi nie jest aż tak ważna ponieważ, komputer na którym pracuje najczęściej, znajduje się trochę ponad 2 metry od routera. |
mam pytanko odnośnie konfigu - może ktoś się bawił ;)
zakupiłem nowy router adsl - asusa dsl-n10 - prędkość i stabilnośc neta mi sie poprawiła ;) - w porównaniu ze starym pentagramem. do tego posiadam jak poprzednio Black AP jako repeater, ale tu zaczynają się "schody" - ponieważ "obcina" mi prędkość z tej co mam na asusie o około 50% ... w związku z tym pytanie (nie chcę kupować nowego sprzętu jajk np AirLive G.Duo ;) ) - czy urządzenia mozna ustawić jako AP z WDS - może to by coś pomogło ?? wiem, że antena tu służy do odbioru i rozsyłania sygnału, ale może coś by sie poprawiło ?? miał ktoś z czym takim do czynienia ?? dzięki |
To niech i te nazwe przeniosa na dol - jesli do tego nijakiego napisu dorzuca jeszcze "V2" to spieprza cala prace designerow...
|
Bestia :D
Cytat:
|
Jest designersko niemal idealny. Choc mogliby nazwe modelu umiescic na spodzie, zostawiajac u gory tylko podswietlone logo producenta. Ale i tak gratuluje zakupu - piekny!
|
e4200
Ilość załączników: 4
ja zmienilem na ten e4200 linksys , i wgralem dd-wrt :spoko: polecam
|
andy, dzięki za info :) Dobrze, wiedzieć, że taka szybka wysyłka z tego sklepu. Z zakupem mi się aż tak bardzo nie spieszy póki co, więc jak będziesz miał jakieś nowe info, to dawaj znać. Widziałem, że jest kilka potencjalnych problemów z open-wrt dla tego modelu i ciekaw jestem, jak się u Ciebie będzie sprawował.
|
Netgear już przyjechał. Transakcja z Saturion.pl oceniam 10/10 - wzorowa.
Router już sobie pracuje. Jak na razie wszystko działa bez zarzutu. Domyślny fw ma mnóstwo opcji, wygląd UI ustawień pozostawia wiele do życzenia. Obudowa wykonana z plastiku, który się mocno palcuje, będzie na nim osiadał kurz. Jak dobrze pójdzie to w ten weekend wrzucę mu OpenWRT i zdam relację ;) @Bartez jeżeli będziesz miał zamiar go kupić to śmiało bierz w tym sklepie - tanio, szybka wysyłka i profesjonalna obsługa. |
andy, jak już dotrze do Ciebie i go trochę poużywasz, to daj znać, jak się sprawuje :) Chyba też się na niego zdecyduję.
|
Cytat:
Na chwilę obecną nie zależy mi na super zasięgu - pokrycie mieszkania w bloku. Cytat:
Cytat:
Zerknij na ten teścik http://www.smallnetbuilder.com/wirel...r3700-reviewed Cytat:
@Wawelski wybrałem jednak WNDR3700 od NetGear. Zaraz będę składał zamówienie. |
Cytat:
A problem z USB powinien rozwiązać hub (z zasilaniem) - przynajmniej w Asusie sprawdza się i miewałem tak podpięte jednocześnie dwie drukarki + dysk + modem HSDPA. Update. Jednak chyba bym go zdyskwalifikował za brak możliwości podpięcia anteny zewnętrznej - Buffalo bu u mnie wygrał (chyba, że nie zależy Ci na zasięgu). No i jeżeli wierzyć testom Chipa nie ma printserwera, więc nie podepniesz drukarki (ale to powinien rozwiązać dd-wrt). No i, dalej wierząc w testy chipa, ma sporo mniejszą wydajność, niż konkurenci. |
Dodam tylko, ze HP to chyba jedyne drukarki WiFi poprawnie wspolpracujace z Playstation 3 i AirPrint (Apple) bez ZADNEJ konfiguracji!
|
Cytat:
|
@Wawelski ten buffalo był w kręgu zainteresowań :)
Zmieniłem jednak lekko kryteria i chyba zakupię Netgear'a WNDR3700. W sklepie Saturion.pl z wysyłką mogę go mieć już we wtorek za 318,60zł. Brać? Czytałem o nim co nieco i parametry, osiągi ma dosyć wysokie. Boli jeden port USB(starczy tylko na drukarkę) no ale to "tylko" 320zł :) |
Cytat:
Buffalo WZR-HP-AG300H-EU? |
@Reetou jaki to model był?
|
Miałem do czynienia z dwoma Netgearami, oba z wbudowanymi modemami do neo. I szczerze mówiąc po tych dwóch doświadczeniach mocno się do nich zraziłem - gubiły net'a bez jakiejś przyczyny, potrafiły się zwiesić. Na podmianę dałem inny tani sprzęt, D-linka i telekomunikasty złom, który w tych lokalizacjach działał bez zastrzeżeń, więc to nie była kwestia łącz, czy zasilania, więc od tego czasu unikam Netgear'a.
|
Wygląda ciekawie. Ja akurat nie potrzebuję w routerze USB ani streamingu, więc będę szukał czegoś tańszego prawdopodobnie, ale chyba przyjrzę się bliżej Netgearowi właśnie.
|
@Bartez może faktycznie lepiej zainteresować się Netgearem. Model WNDR4500 prezentuje się apetycznie.
Wyższa wydajność niż e4200 od Linksysa, więcej ramu && miejsca na firmware hmmm. Procek to broadcom więc i ddwrt pewnie będzie niedługo dostępny na niego. Procek WNDR4500 też ma mocniejszy bo zamontowali tam jednostkę: 600 MHz MIPS32 74K Core processor, natomiast w e4200 od Linksys'a jest: CPU: Broadcom BCM4718 @ 480 MHz |
A co sądzicie o routerach Netgear? Np ten: http://www.ceneo.pl/4729130 (Gigabit, Wifi N, DualBand)
Przeglądając różne serwisy i porównywarki cen spotykam się dość często z opiniami, że nie warto przepłacać za linksysa i sprzet Netgear często przebija go możliwościami. |
Cytat:
Ten Zyxel wydaje się ciekawy, niestety nie znalazłem go w żadnym sklepie w PL. Gdzieś na elektrodzie widziałem cenę w okolicach 250$...Przeliczając to na złotówki daje nam: 792zł! Aż tyle na router nie wydam, mimo, że ma coś czego linksys nie posiada - port wydruku. Cytat:
|
Cytat:
Nawet jak ktoś twierdzi, że nie potrzebuje, to po zapoznaniu się z możliwościami takiego sprzętu stwierdza, że przyda się. A co do piękności - brzydki nie jest. Ale w konkursie piękności i tak dostałby lanie od RT-N56U. |
imo nie warto wydawac tyle kasy na linksysa
asus przereklamowany ... zastanowil bym sie nad zyxel'em NBG5715 lub tanszym tp-link'iem ten ostatni coraz czesciej wprowadza na rynek udane modele na dniach ma sie pojawic TL-WR2543ND ... warty uwagi |
Ja popre Twoj wybor w jednym - designersko jest absolutnie PIEKNY!
|
W ciągu najbliższych dni mam zamiar zakupić sobie router w standardzie N - dual band (2.4GHz, 5GHz). Wybór padł na Linksys E4200.
Czy za tą kwotę dostanę mocniejsze urządzenie o takich samych, lub mocniejszych parametrach? Wymóg to obsługa 5GHz, oraz porty LAN na 1Gb - kupuje urządzenie które będzie na lata :) |
Mi się WAG200 nigdy nie zawiesił, ale miałem go tylko pare miesięcy
|
Netgear DGN2200, jestem bardziej zadowolony z jego zakupu niż z poprzednika - Wag200g
Cytat:
|
https://www.hurt.com.pl/router-wi-fi...11n,p8763.html
co sądzicie o tym do Netii ?? w zamian za Pentagrama ... |
Cytat:
Własciwe to na nic BlackBox jako Client ...... i heja |
Chcę połączyć dwa routery WiFi w taki o to sposób:
isp----Asus RT-N12 ))) TP-Link MR3420----TV Samsung ---- lan ))) wifi Wiem, że TP-Link musi być ustawiony w tryb AP, na co jeszcze muszę zwrócić uwagę? |
Zamówiłem już Netgear DGN2200...
a co myślicie na temat tego typu urzązeń - "serwer ftp samba bittorrent bez komputera usb", używał ktoś? |
ja juz wymienilem dwa wl500
ostatnia wymiana poszla na rt-n16 ale zaluje ... moglem wybrac zyxel'a ngb4615 gallus@ postawilem kilka TL-WR1043ND mozna go z sukcesem modowac jak za 183,- uwazam ze warto mu sie przyjrzec |
Mam już dość tych zwiech mojego Wag200g, możecie zaproponować coś do 200zł+kw o takiej konfiguracji
- router wifi ze zintegrowanym modemem adsl, port usb do udostępnienia hdd, torrenty wykraczają już chyba ponad budżet - modem adsl + router wifi z usb/(torrent?) - albo jakiś tani (tplink) router wifi ze zintegrowanym modemem adsl + coś takiego nie wiem, które z rozwiązań byłoby najlepsze? zastanawia mnie ostatnia opcja... |
Cytat:
2. (jak powyższe nie zadziała) Asus Firmware Restoration 3. (jak powyższe nie zadziała) Srawdź, czy po rozebraniu zasilacza nie będzie miał spuchniętego kondensatora (nie słyszalem o samodzielnym padzie samego asusa - za to da się spotkać przypadki padniętego zasilacza). Jak tak to do wyboru masz opcję z wymianą kondensatora, albo całego zasilacza. |
to ja sie pozale
moj Asus WL500gP v2 zdechl dokladnie w 1 dzien po uplywie dwuletniej gwarancji :D niezli sa konstruktorzy z Asusa :D przestal reagowac na probe polaczenia - ani nie puszczal dalej netu,ani nie moglem sie na niego zalogowac,czyli tym samym wgrac nowy firmware swiatleka zapaly sie noralnie, tylko nie wskazywaly transferu,bo go nie bylo jak ktos ma pomysl,jak go reanimowac,tozwloki nadal posiadam w jego miejsce przyszedl Netgear - taki za 50 dych i dziala tylko torrentow nie ssie,nie ta klasa sprzetu w kazdym razie nie ma sprzetow nieawaryjnych smierc totalna w pierwszym dniu po gwarancji to juz lekka przegina |
Problem - mam aktualnie router adsl - pentagram cerberus p 6331-42, do tego black AP, ale to nie o tym ;)
netia zwiększyła mi przepustowość do 8mega i zaczęły się lekkie schody - zaczęło mi wywalać dość często "brak połączenia z serwerem", problemy mam w tym czasie z podłączeniem się pod router ... kombinowałem już mnóstwo ustawień (mam łącze od netii, po kablach tpsa) - router mi umiera ?? ma ktoś jakiś ustawienie - dobre, pewne (w necie różne są opinie) P.S. przepustowość waha mi się między 2,5mega do 8mega ... - zależnie od pory dnia ;) jeszcze jedno mógłby ktoś mi napisać jakie są optymalne parametry dla Downstream i Upstream SNR Margin: db Line Attenuation: db aktualnie snr mam na poziomie 6-7db dla Down i Up a line w granicach 20-25 dzięki |
Cytat:
|
Niebrzydki, choc anteny moglby miec schowane "pod maska" :-/...
|
Wybór padł na Linksys WRT 160NL
Kurier go wczoraj przywiózł, dziś trochę czasu się poświęciło na konfigurację i zmianę softu. Puki co działa :) |
Do bardziej zaawansowanych zastosowań:
http://allegro.pl/terminal-thin-clie...810954497.html odrobina pomysłu i... http://warpspider.co.cc/info/index.php?disp=dynamic W mojej konfiguracji póki co 1.4Ghz i 768MB RAM. Pobór mocy 21W. A router byle jaki. |
Cytat:
:spoko: |
Cytat:
Wyzwaniem może być obsługa torrentów, operacji dyskowych przez USB (FTP czy samba) albo serwer www jak postawisz. |
Seria E jest ladna, ale rozejrzyj sie tez za Belkinem. :taktak:
|
Cytat:
- Internet w TV sporadycznie - Notebook sporadycznie - Stacjonarka włączona raczej ciągle, ale nie równolegle z notebookiem, zazwyczaj włączone jedno albo drugie czasem może się zdarzyć że będzie włączone równolegle, to samo z tabletem używany głownie w terenie, więc w domu też sporadycznie - Drukarka raczej za mocno routera nie obciąży Więc router obciążony cały czas na max'a nie będzie. Coraz bardziej skłaniam się do LINKSYS WRT160NL Ale muszę się nad tym jeszcze zastanowić :taktak: |
Cytat:
Tutaj możesz zobaczyć jak wygląda od środka ;-) |
Cytat:
|
Z racji moich przebój z dostawcą neta, stanąłem przed dylematem wyboru routera. Wybór ogromny więc pojawił się problem co wybrać.
Sposób dostawy internetu: Sieć osiedlowa - lan po kablu ethernet'owym Co musi obsłużyć: - 1 komputer stacjonarny -> podłączony po kablu lub wifi (jeszcze nie zdecydowałem) - 1 drukarka HP LaserJet P1102w po wifi (drukarka posiada swój serwer wydruku i obsługę wifi) - 1 notebook po wifi - 1 tablet Motorola XOOM 3G po wifi - 1 Telefon HTC Sensation po wifi :serdusz: - 1 Telewizor Samsung UE40C8000 z opcja dnla - 1 konsola PS3 Zasięg: Router będzie w jednym pokoju, tv i konsola w drugim oddzielone od siebie ścianą gipsową, oddalenie od siebie niewielkie raptem kila metrów coś koło 10-15 Na czym mi zależy: - obsługa standardu n - bez awaryjność - bezpieczeństwo - desing Mile widziane: - możliwość podpięcia dysku zewnętrznego - możliwość ustawienia pobierania plików z torrenta/rapida itd. serwisów na podpięty dysk przy wyłączonym komputerze Przeglądając oferty natrafiłem na ofertę firmy Linksys, mają ciekawy desing, szczególnie seria E. Za serię E trzeba zapłacić ponad 500 zł czy warto się w nią pchać czy może lepiej wybrać coś pokroju Linksys WRT120N Zaznaczam iż zazwyczaj naraz będzie połączony tylko jeden komputer okazyjnie trzy, od czasu do czasu tablet, sporadycznie będzie łączył się TV, raz na jakiś czas do grona podłączonych do routera podłączy się konsola a stale (jak tylko będę w domu) podłączony będzie htc. Wolałbym nie wydawać ponad 500 zł za router, ale jeśli odczuje się mega różnicę to jestem w stanie się na takowy model skusić. A może wybrać coś innego ??? Czy może nie kombinować i wybrać Linksys WRT120N |
po wczorajszej zmianie ilości połączeń utorrent-a, na razie się nie zawiesił więc wrzucę mu znowu oprogramowanie 1.01.09 openwag i zobaczymy :)
Choć nadal czekam na jakieś propozycje :) @mensir67pl, też używacie ut? :) |
Cytat:
ot tak z dni na dzień się stało albo ...... 4 ----5 razy zwiechy zalicza dziennie |
Ostatnio mój wag200g w dziwny sposób zawiesza się tzn. połączenie pomiędzy kompami lan zostaje, www przestaje działać oraz nie można dostać się do routera poprzez przeglądarkę po restarcie wszystko wraca do normy (spotkał się ktoś z czymś takim?) Przeszukiwałem trochę internet napotkałem na elektrodzie podobny problem związany z uTorrentem i za dużą ilością połączeń więc przed chwilą go trochę ograniczyłem i zobaczymy ile wytrzyma.... ;)
PS Co możecie polecić jako godnego/niedrogiego następcę wag200g, który potrafiłby balansować łączem, ewentualnie obsługiwałby jakieś alternatywne oprogramowanie? :) |
działa :)
juppi jakoś się udało mi dojść do tego - co i jak :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:37. |