Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.11.2022, 20:38   #1
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,292
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
I się doigrałem.

Ehh... chciałem pomóc koledze zdiagnozować zakupioną pamięć RAM DDR4 2400 Corsair, ponieważ działała dość specyficznie. Niby komputer się normalnie uruchamiał, drugim razem wybrzydzał. Testy niby pamięć przeszła mu OK, ale po wymianie pamięci na jeszcze inną, komputer za każdym razem się uruchamiał i wszystko działało jak należy.

Wziąłem wspomnianą kość do siebie i po wypięciu swoich, włożyłem ją do slotu A2. (nawet gdybym chciał to do A1 to ta kość nie wejdzie bo radiator CPU nie pozwala) Uruchamiam komputer, podpięty napęd DVD-USB z UBCD i słyszę piszczenie z MOBO. Ekran czarny. Przełączam między źródłami bo okablowania mam sporo i na każdym HDMI brak sygnału.
Wpiąłem z powrotem swoje kości i reakcja ta sama. Zacząłem wpinać pojedynczo (bo mam 2 x 8GB Micron 3000MHz DDR4), aż w końcu zacząłem sprawdzać i inne nowe kości. Na każdej MOBO piszczy tak samo.
Na początku jeden normalny sygnał, a po kilku sekundach 1+3 (dłuższy plus krótkie trzy)
Kod:
1 (long) + 3 (short)   
Conventional or Extended memory failure. 

Remove added memory, or reseat the installed memory sticks.
Wyjąłem baterię, zresetowałem CLRTC i za każdym razem to samo. Oczywiście powipinałem niemal wszystkie zewnętrzne akcesoria, zostały same ledy z MOLEX, wypięty też był dysk i........ nie wiem co dalej.

Najlepsze jest to że na innym komputerze ta pamięć przechodzi kolejne testy i komputer się z nią uruchomił, a mój ASUS PRIME X370-PRO
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.11.2022, 11:05   #2
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,431
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
No to sie doigrales nauczka bedzie bolesna i kosztowna, sprawdz czy cpu jest dobrze osadzony i nie za mocno docisniety, jak tam wszystko gra to wgranie awaryjne bios moze pomoze a jak nie to wymiana plyty . Przeciez sam wiesz jak to dziala chyba nie liczyles ze magicznie wynajdziemy metode ozywienia martwej mobo
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2022, 12:06   #3
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,292
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
jasne że nie... procesor nie mógł być zbyt mocno dociśnięty bo przecież z pracującego wcześniej komputera wyjąłem pamięć RAM i wstawiłem inną.
Z tym wgraniem awaryjnym BIOSu może być problem bo się do niego nie dostaniesz. W końcu wita mnie czarny ekran. Z tego co się orientuję, to choć jestem dobrze uziemiony to mogła być elektrostatyka. Jak rozbebeszę i złożę dziada etapami to sprawdzę po kolei czy coś się zmieni. Jeśli nie to będę kombinował dalej.
Nie jest to całkowity trup, bo wie że ma włożoną pamięć i wie że jej nie ma wcale. Inne sygnały... ale taki sukces to jak kopnąć zwłoki i powiedzieć że się ruszają
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2022, 13:22   #4
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,431
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A plyta nie jest przypadkiem na gwarancji jeszcze ? Co do procesora to bys byl zaskoczony ile razy wystarczy tam grzebnac zeby byla magia ozdrowienia
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed

Ostatnio zmieniany przez misiozol : 15.11.2022 o godz. 13:31
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2022, 19:44   #5
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,292
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
A plyta nie jest przypadkiem na gwarancji jeszcze ? Co do procesora to bys byl zaskoczony ile razy wystarczy tam grzebnac zeby byla magia ozdrowienia
komputer kupiony jako używany w stanie BDB+
Nawet nie pamiętam czy dostałem fakturę, choć mogło nie być tematu wtedy.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2022, 00:03   #6
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,431
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A w jakim celu ci faktura ? wchodzisz na strone producenta wpisujesz SN i sie dowiadujesz czy jest czy nie.
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2022, 14:57   #7
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,292
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Nie wiem jak w Irlandii, ale w większości przypadków w Polsce prócz sprzętu wymagają również dowodu zakupu. Inaczej liczona gwarancja jest przy zakupie dla osób prywatnych a inaczej dla firm o czym warto wiedzieć.

MOBO naprawiłem, wszystko już działa.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2022, 15:30   #8
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,431
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
O mistrzu napisz jak
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2022, 21:50   #9
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,292
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
...Przeciez sam wiesz jak to dziala chyba nie liczyles ze magicznie podam Wam metode ozywienia martwej mobo
... no tak że tego


Przyjacielu, nie do końca wiem który czynnik był decydujący. Powypinałem większość akcesoriów zbędnych. Przemyłem IPA styki od pamięci RAM, ale też za pomocą wihajstra przemyłem też wszystkie 4 sloty pamięci na płycie głównej. Ponownie reset z baterią i reset CMOS.
Ze względu na to że ten Ryzen 7 nie posiada zintegrowanego GPU tylko wypiąłem o wpiąłem posiadaną ponownie.
Restart z przetestowaną (w slocie B2 celowo). Komputer ruszył. Kolejny restart... przetaktowałem z 2400 na 3000MHz.
Restart... działa.
Po tym dołożyłem drugą kość z pary do A2.

Restart... działa wszystko.

IMHO uważam że skoro płyta potrafiła rozpoznać co jej brakuje przez co alarmowała innymi kodami błędów, to hierarchia nie była przerwana a zablokowana. Być może faktycznie coś na stykach gdzieś nie łączyło. A reset CMOS (o ile zauważony przez MOBO) też przepuścił mnie dalej niż dotychczas.
W rzeczywistości, ewidentnie, najpewniej miałem po prostu szczęście.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2022, 22:57   #10
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 8,329
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Innymi słowy - i się wyślizgnąłeś

Przy obecnych ilościach pinów (sloty, sockety procesorów) i taktowaniach szyn, trzeba zwracać naprawdę dużą uwagę na te podstawowe sprawy jak czystość pinów, brak ciał obcych (kurzu zwykłego) w gniazdach itp. Czasem szuka się Bóg wie gdzie, a powodem awarii są jakieś niekontakty w najmniej spodziewanym (czyli często najbardziej oczywistym ) miejscu.

Niech działa
__________________

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2022, 23:10   #11
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,292
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jarson Podgląd Wiadomości
Innymi słowy - i się wyślizgnąłeś

Przy obecnych ilościach pinów (sloty, sockety procesorów) i taktowaniach szyn, trzeba zwracać naprawdę dużą uwagę na te podstawowe sprawy jak czystość pinów, brak ciał obcych (kurzu zwykłego) w gniazdach itp. Czasem szuka się Bóg wie gdzie, a powodem awarii są jakieś niekontakty w najmniej spodziewanym (czyli często najbardziej oczywistym ) miejscu.

Niech działa
Jasne że niech działa... ta czystość to wytłumaczenie dobre na chwilę. Szczerze powiedziawszy ten przypadek był głębszy. Przecież zmieniałem i wcześniej gniazda. Nie było tak bym tylko wkładał do jednego. Nie było tak bym wkładał te same kości bo miałem i nowe... Nie będę dalej zgadywał.


Grunt że działa
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2022, 11:36   #12
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,431
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
To sie nazywa wiecej szczescia jak rozumu a w nagrode masz
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.11.2022, 13:04   #13
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,292
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez misiozol Podgląd Wiadomości
To sie nazywa wiecej szczescia jak rozumu a w nagrode masz
skoro tak uważasz.

Posłużę się tutaj cytatem.
"W życiu się tyle nie nauczyłem na rzeczach które przy okazji się zepsuły, niż na wszystkich łatwych sukcesach jakie osiągnąłem"
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2022, 01:32   #14
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 8,329
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Dopnę się, mam nadzieję, że się KaiQ nie obrazi, choć temat tylko częściowo podobny.

Dziś włączyliśmy wieczorem z dziećmi film (żona poszła na z koleżanką, to co miałem robić ), a że online to mocno się zdziwiłem, bo pojawiały się czasami artefakty jak podczas oglądania lekko sfatygowanej kasety VHS. Po seansie wszystko się wyjaśniło, po włączeniu byle materiału na YT artefakty (tym razem już bardziej wyglądające na uszkodzenie kości RAM w GPU) pojawiały się nadal.

Wyłączyłem komputer. Otworzyłem, wyczyściłem wnętrze z kurzu. Myślałem jeszcze, że karta graficzna być może nieco się zgięła pod własnym ciężarem i może mieć PCD zdeformowane na tyle, że jakaś kość się częściowo od niego oderwała. Pozytywnie się zdziwiłem, bo jest całkiem nieźle, ale na wszelki wypadek zjanuszowałem i podwiesiłem ją do mocowań 5,25" obudowy za ciepłowód (sic) za pomocą przewodu jednożyłowego, dodam (bo to niezmiernie istotne), że 2,5 kwadrat typu drut (ponownie - sic ) Oczywiście z myślą, że w razie jeśli pomoże to kupię profesjonalną podstawkę, kosztują nie tak wiele.

Tyle, że nie pomogło. Po włączeniu komputera artefakty nadal występowały, co było jeszcze dziwniejsze bo temperatura procesora graficznego dochodzi do zaledwie 50 stopni, a CPU (10100F, tam się nie za bardzo ma co grzać) do 36. Zdziwiło mnie też, że po włączeniu gry, co prawda niezbyt wymagającej ale jednak znacznie bardziej niż zwykłe wideo, artefakty podczas ruchu znów się pojawiały, ale nie więcej (a powinno znacznie więcej), a gdy ruchu nie było, to wszystko było ok.

Dla pewności chciałem włączyć menu w TV którego używam jako monitora, choć bez żadnej nadziei, że to mógłby być wyświetlacz. Tyle, że okazało się, że pilot reaguje jedynie na włączanie i wyłączanie (od dwóch lat nic innego nie robi), a nie da się włączyć żadnego menu, zmienić źródła czy nawet poziomu głośności. Wyłączyłem i odłączyłem go na kilka sekund od zasilania - problemy zarówno z OSD jak i przede wszystkim z artefaktami podczas wyświetlania ruchu póki co zniknęły
__________________

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.12.2022, 09:14   #15
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,431
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Stawiam ze masz TV z emmc jako flash i sie zaczyna pier....
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
doigrałem, się

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.