![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
![]() Cytat:
Ciekawe tylko ile kosztuje taki zestaw i jaki ma zasięg |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
pare lat temu to w chipie testowali, transfery byly tragiczne
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.09.2005
![]() |
OMG wole qpić te nagrywrke YAMAKAWA niż to cudo<hahaha> nie polecam !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odkopuję starocia.
![]() Szukam niedrogiego zestawu PLC (2 urządzenia) najlepiej w specyfikacji 200Mbit/s. Polecicie coś ludzie? ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Troche to mało popularny sprzęt...nie wiem czy ktoś coś poleci
Może coś takiego (zaznaczam że nie mam pojęcia jak działa) http://allegro.pl/transmiter-powerli...910964008.html Urządzenia TPLink to nie najwyższa półka ale zazwyczaj działają w atrakcyjnej cenie ![]() Ich jakieś starsze urządzenia dostały best budget buy http://www.expertreviews.co.uk/power...01-starter-kit Tu jakieś inne też są http://allegro.pl/listing.php/search...&category=4413 Ostatnio zmieniany przez sobrus : 08.11.2011 o godz. 14:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Mam coś takiego f-my EDIMAX. Odłożone na półkę bo się jednak okablowałem.
Powiem tak: zdecydowanie lepsze i pewniejsze (i bezpieczniejsze) niż WiFi. Przede wszystkim nie gubi pakietów. Ale do rzeczy, u mnie po przełączeniu na tą samą fazę, zestawiało połączenie 80Mb co wystarczało na IPTV oraz oglądanie DVD. Na BR to za mało i dlatego się okablowałem. Odległość przesyłania mierzona jakby po drucie - będzie ze 25m i przejście przez 2 bezpieczniki nadmiarowe. Jest to drogie o ile nie trafi się na promocję. Ale jak się zastanowić i policzyć wszystkie koszty - to nie takie drogie ![]() Niestety wrażliwe na jakość sieci (przepięcia) i burze. Brat na gwarancji ma już chyba 4 komplet. W jego warunkach (zasilanie domku siecią napowietrzną) pudełka padają jak muchy. ![]()
![]() |
#7 | |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Podziękował bardzo serdecznie.
![]() ![]() Cytat:
![]() W sumie instalację kawałka LANu w ten sposób traktuję jako ostateczność - spróbuję jeszcze przepchnąć skrętkę ze strychu do pokoju, choć wątpię czy się uda (w rurkach przewidzianych na 2 kable każda jest już tłok - w jednej 3, w drugiej 4 kable), więc niewykluczone, że nie będę miał wyjścia.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Jukebox Hero
TPLink daje 3 lata gwarancji, na to zwrócili uwagę na expertreviews.
Ciekawe czy gwarancja obejmuje przepięcie, albo może są jakos zabezpieczone? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Tez bym chetnie cos takiego kupil... Mam jednego Maka na WLAN i chetnie bym go podpial czyms innym, bo kopia Time Machine zapycha siec... A kabli nie pociagne, bo mi sie gryzie z estetyka domu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A to już kabli nie można ukryć w listwie podłogowej i puścić wzdłuż ściany (są listwy z korytkiem na kabel)
![]() ![]() No chyba że musi być to produkt Apple, to wtedy faktycznie problem ...
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 08.11.2011 o godz. 23:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Get a Mac!
Puszczone sa 4 kable. Piaty wybrzusza te srodkowa listewke w progu i wyglada to szkaradnie. A zeby dom wygladal w porzadku moge wydac troszke wiecej... PLC mnie zainteresowalo. Testowal to ktos faktycznie czy tylko teoretyzujemy?
Pytanie najwazniejsze - podpinam czesc 1 do gniazdka w salonie, gdzie kabel idzie do routera, a czesc 2 w innym pomieszczeniu gdzie kabel idzie do karty sieciowej. I co teraz - czy jest to po prostu widziane jak kabel puszczony od routera do karty sieciowej, czy tworzy sie osobna "podsiec"? Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Pudełek możesz nawkładać ile chcesz - bodajże 256szt. Każde pudełko to końcówka kabla sieciowego. Połączenie jest szyfrowane i nie wychodzi poza licznik prądu - dlatego internet po sieci energetycznej bez ingerencji w licznik jest nierealny ![]() To naprawdę działa - tak jak wyżej napisałem. ![]() Z gwarancją nie ma problemu - serwisy są za cienkie aby stwierdzić zaistnienie przepięcia w sieci. A sieć energetyczną mamy jak w czwartym Świecie - już za czasów RWPG była najgorsza na tym podwórku. ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Jukebox Hero
Mnie w zasadzie też to zainteresowało, a jak transfery?
200Mbit na papierze, ale w praktyce? Domyślam sie, że mniej bo port ethernetowy ma 100MBit. Ale nawet 100 to by był bardzo przyzwoity wynik. Są też urządzenia 500Mbit ale cena jest zbyt wysoka (ok 600zł). |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Get a Mac!
100 MBit realnie i tak byloby lepsze niz efektywne 802.11n przy grubych scianach IMO.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). | andrzejj9 | Off topic | 18640 | 17.12.2024 22:56 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |