Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.11.2011, 08:42   #16
esem
OldBoy
 
Avatar użytkownika esem
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 3,853
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Są pewne zasady wkładania pudełek do gniazdek: żadnych przedłużaczy, listew, złodziejek itp. Wprost do gniazdka ściennego
W tym samym gniazdku masz zestawione połączenie 200Mb.
Mi na tej samej fazie ale na różnych obwodach (przejście przez dwie nadmiarówki) zestawiał 80-90Mb a transfer na poziomie ATA 100 (UDMA 5).
Na próbę na tym samym obwodzie zestawił (różne pokoje) 160Mb.
Pracuje się na tym bardzo dobrze (lepiej niż na WiFi) ale sygnał full HD nie pójdzie = klatkuje. Na kablu 100Mb też potrafi się jednak przyciąć
Ciekawe by było jak to by się zachowywało w układzie: jedno pudełko PLC przy routerze i np. 10-20 peryferii O 255szt. nie mówiąc
__________________
ASUS DRW-24B3LT

Ostatnio zmieniany przez esem : 09.11.2011 o godz. 08:46
esem jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.11.2011, 08:57   #17
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Dziwne kabel 100Mbit to realne ok 11MB/s i nigdy nie miałem problemu z FullHD po tym (AVCHD ma typowo 12-24Mbit/s).
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2011, 09:09   #18
esem
OldBoy
 
Avatar użytkownika esem
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 3,853
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Dziwne kabel 100Mbit to realne ok 11MB/s i nigdy nie miałem problemu z FullHD po tym (AVCHD ma typowo 12-24Mbit/s).
Coś mi jednak przycina = router (staroć Linksys WRT54GL z pomidorem) U mnie realne transfery są na poziomie od 40% w porywach do 65% kabla
Zastanawiałem się nad switchem Gb ale ostatecznie zainwestowałem w chińskie obudowy do HDD i po USB wszystko śmiga aż miło Mamy w końcu kryzys a i ekologiczniej jest jak 700W w PC odpoczywa.
Edit:
Tu jest pies pogrzebany: "wifi jest 54mbps, dziel na pol, odejmij szyfrowanie i sumy kontrolne i wyjdzie ci jakies 20mbps ktore wifi w standardzie G potrafi wyciągnąć. Chcesz wiecej to zainwestuj w Nkę. Druga sprawa to sam router. Nawet po LANie on nie wydoli więcej niz 20mbps. WRT54GL doskonale sobie daje rade obslugujac lacze max 10mbps" - cytat kolegi z innego forum.
__________________
ASUS DRW-24B3LT

Ostatnio zmieniany przez esem : 09.11.2011 o godz. 09:16 Powód: dopisek celem osczędzenia na ilości postów
esem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2011, 09:22   #19
marynarz
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
WRT54GL daje rade na laczu 30/10Mb z wgranym Tomato, a wifi gdzies do 24Mb w praktyce.
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2011, 09:30   #20
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
U mnie na BlackBoxach

Windows/Samba Ethernet 100MB/s - ok 11,2MB/s
WiFi G AES2 ok 3-3,2MB/s
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2011, 09:32   #21
esem
OldBoy
 
Avatar użytkownika esem
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 3,853
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez marynarz Podgląd Wiadomości
WRT54GL daje rade na laczu 30/10Mb z wgranym Tomato, a wifi gdzies do 24Mb w praktyce.
Interesuje mnie tylko LAN bo WiFi jest u mnie tylko gadżetem (ma niskie IQ)
Czyli mój router jest za cienki na przesyłanie full HD mając co innego jeszcze przy okazji do robienia
__________________
ASUS DRW-24B3LT
esem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2011, 09:41   #22
marynarz
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dlaczego za cienki? Po LAN spokojnie zblizasz sie do 100Mb.
Ja zeby szybciej wymienic dane miedzy kompami dolozylem gigabitowy switch swego czasu.
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2011, 09:48   #23
esem
OldBoy
 
Avatar użytkownika esem
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 3,853
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez marynarz Podgląd Wiadomości
Dlaczego za cienki? Po LAN spokojnie zblizasz sie do 100Mb. ...
Tylko na papierze Realnie (u mnie) full HD po LAN przez router lubi się przyciąć (nie zawsze - od czasu do czasu).
Ale starczy off top = wracamy do PLC
__________________
ASUS DRW-24B3LT
esem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2011, 11:22   #24
marynarz
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tu byles:
http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=349
http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=163
?
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.11.2011, 11:26   #25
esem
OldBoy
 
Avatar użytkownika esem
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 3,853
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
To są bardzo stare, wręcz archiwalne recenzje. Ceny pudełek jednak spadły a transfery wzrosły.
__________________
ASUS DRW-24B3LT
esem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). andrzejj9 Off topic 18535 12.12.2019 15:01
nie dziala nagrany plik MrBiedrona Napędy optyczne DVD 17 22.10.2005 14:57


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.