![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
a jaj mam takie pytanie. Jakie polecacie chlodzenie na CPU AMD (AM2+) Pheonm 9850. Bo mnie wycie tego org. do szalu doprowadzi ! Cenowo fajnie by bylo do 100zl albo i taniej jak sie da. No i zeby pasowalo wrazie W przyszlosciowo na AM3 jesli jest bo juz sie teraz nie orientuje
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja używam na AM2 AC 64 Freezer Pro - http://www.proline.pl/sklep.php?prod...FREEZER+64+PRO
Niesłyszalny w idle kręci się na poziomie 950 rpm, moc ma potrafi piekło skuć lodem ![]()
![]() |
#3 | |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Wentylator zdjąłem - z tyłu na radiator dmucha 12cm, spowolniony do 600-700 obrotów Acutake i temperatura tylko mocnym stresie przekracza 40* (ale ja mam najsłabszego możliwego procka na AM2). Polecam - za duużo większe pieniądze można kupić niewiele lepsze chłodzenie.
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Rozglądam się za jakimś upgradem kompa - coś już za bardzo zaczyna mulić w jakichś działaniach typu przeglądarka/odtwarzanie filmów.
Mój sprzęt to: Athlon X2 4200+ MSI K9N Platinum 4x 512mb ram (2 x dual) GF 9600gt Dysk 250gb samsung sp2504c Najlepiej by było gdybym mógł wymienić tylko procek ale niestety płyta ma podstawkę am2 - a teraz jakoś ciężko dostać jakieś lepsze procesory na am2 - najlepszy jaki widziałem na allegro to 6000+ - w testach niby 30% wydajniejszy od 4200+ ale jak już robić upgrade to wolałbym jakiś mocniejszy procek kupić. Niby widziałem, że są w testach jakieś procki x3 na am2 ale nie mogę ich znaleźć w sprzedaży - jeśli ktoś wie gdzie taki kupić to bardzo proszę o info. Dokupiłem właśnie drugi dysk twardy i jak przyjdzie to zrobię sobie RAID 0 - mam nadzieję, że to trochę poprawi odtwarzanie wideo. Tak ogólnie to chodzi mi o poradę czy da się jakoś sensownie zmodernizować ten zestaw - w rachubę wchodzi tylko wymiana procka, ewentualnie ramu - jeśli miałbym zmieniać płytę główną albo coś więcej to wtedy bym już kupił coś porządniejszego - ale na razie interesuje mnie tylko modernizacja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jedyna różnica to taka, że Ci się ten film szybciej wczyta nic innego.
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Format nic nie pomoże - system jest stosunkowo świeżo postawiony - poza tym potrafię zadbać, żeby w systemie nie było śmieci.
Spadek wydajności szczególnie zauważam w przeglądarce - a to wszystko przez te ***ane flashe i reklamy na stronach - po otwarciu paru okien staje się to w****iające. To jak - ma ktoś jakiś pomysł? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
cpu, dyski ssd, gpu, nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, procesor, ram, sprzęt |
|
|