![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2521 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Właśnie napisał jak mu dzielnie Samsung wytrzymał i odmówił posługi ;-)
Nadal nie rozumiem tego durnego hejtu na Apple, zwłaszcza że minęło sporo czasu i MacBooków widzę wszędzie po kawiarniach od groma, nie to co 6-7 lat temu gdy kupowano go świadomie i jeszcze trzeba było wiedzieć gdzie. No ale cóż - hejt nadal w cenie, zwłaszcza bezsensowny, bo założę się, żecjak zapytam co jest "zamknięte" w macOS to odpowiedzi nie uzyskam albo usłyszę bzdurny mit. Pracuję szósty rok na Macach, wcześniej dwa lata na hackintoshach. Zęby zjadłem na tych komputerach i szczerze to mam już dość durnego szkalowania ;-) |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2522 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Maxiu to nie chodzi o hejt bo mnie to wisi kto co uzywa, nie lubie polityki tej firmy ktora miala racje bytu 20lat temu, w dobie globalizacji i wymiany informacji w dowolny sposob ze wszyskimi urzadzeniami japko przegrywa, kazdy moj znajomy raz majac japko nie chce go juz wiecej bo przesiadl sie np z andka i strasznie go wkurza ze nie ma mozliwosci wymiany pomiedzy urzadzeniami innych producentow i zlomuje to twierdzac ze tego badziewia juz nie chce i nikt przy zdrowych zmyslach nie wyda 50tys zl na to zeby mu sie wszystko laczylo bo musi wymienic caly sprzet na japkowy co i tak do konca nie rozwiazuje sprawy bo i tak nie wszystko sie da wymienic
![]()
![]() |
#2523 |
Get a Mac!
Jakoś używam z urządzeniami innych producentów i nie mam z tym problemów - może źle go trzymacie
![]() Opisz na czym dokładnie polega problem, bo nadal są tu same ogólniki. Moi znajomi nie złomują Maców i poza jednym przypadkiem z przymusu to nikt nie wrócil do Windows. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2524 |
Moderator
A co mam ci wypisac co maja wszyscy znajomi po domach ? doskonale wiesz o co mi chodzi ze plynna wymiana danych nastepuje tylko i wylacznie pomiedzy japkami , pomijajac ile ty tych urzadzen masz nie japkowych ? jedno, dwa
![]()
![]() |
#2525 |
Get a Mac!
Neguję. Nadal proszę o przykład - wymieniam dane tak z Windowsem jak i Androidem.
Przypominam, że trwa era chmur, narzędzi w przeglądarce, streamingów i mediów społecznościowych - udostępnianie nigdy nie było prostsze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2526 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Samsung wytrzymał u mnie naprawdę długo... więc nic do nie go nie mam, ba nawet mam TV / Telefon od nich i nie wyobrażam sobie zmiany na telefon który nie ma takich podstawowych rzeczy jak NFC czy ładowanie indukcyjne... na rzecz LOGA od Apple...
Laptop ma być jak powtarzam po raz kolejny do wygodnego użytkowania w terenie... chce czegoś innego niż kolejnego ultrabooka który nie radzi sobie nawet z www (jak samsung NP530U) nie ma mieć mega wydajności, nie będą na tym montowane filmy 4k czy odpalane gry od tego jest PC który zapewnia mi odpowiednią wydajność.... Test z 3DMarka mówi sam za siebie... Ma zapewniać bezproblemową pracę i do tego ładnie wyglądać... myślę że coś od Apple taką podstawową funkcjonalność mi zapewni i pozwoli popracować od czasu do czas na czymś innym niż Windows...
![]() |
#2527 |
Moderator
No bez przesadyzmu i7 da rade bez najmniejszego problemu w notebook9
![]() ![]()
![]() |
#2528 |
![]() |
składam komputer dla przyjaciela
sprawa wygląda tak robie kompa dla przyjaciela do nauki programowania i grania w niezbyt wymagające gry puki co mam tylko procesor intel core i5-760 do gniazda 1156 . Więc pytanko jaką płytę główną mi polecacie i czy to takiego kompa nada nie twardy dysk western digital WD3200AVVS bo mam taki .
pomożecie ? pls |
![]() |
![]() |
![]() |
#2529 |
Moderator
Cel szczytny, a ile masz kasy na to ?
![]() |
#2530 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2531 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2532 |
Moderator
Duzo to to nie jest ale powinno wystarczyc , pytanie czy maja byc nowe elementy czy kupisz uzywane ?
![]() |
#2533 |
Guru
Do nauki programowania to bym na twoim miejscu celował coś pokroju miniATX / microATX:
NP. coś takiego: Procesor: core i5-760 (skoro taki już masz) Płyta: MS-7616 Karta graficzna: (wymagana, gdyż procesor nie ma w sobie układu graficznego - zintegrowanego) Chłodzenie: (cokolwiek za 80 zł) Ram: 2x4GB DDR3 Dysk: sk western digital WD3200AVVS (skoro już masz) Obudowa: Kolink Satellite Plus Mini-ITX- Micro-ATX-obudowa black Zasilacz: najlepiej be quite (ale budżet ci na to nie pozwoli)... wiec cokolwiek miniATX / microATX nawet z czarnej listy o zgrozo modecom co by zejść z kosztów Wydajne to nie będzie, ale do przeglądania neta oraz do pisania prostych programów konsolowych wystarczy, przy tym budżecie o SSD zapomnij, do tego dolicz jakieś 150 zł za system... no chyba, że kolega student to odpadnie koszt systemu... PS. O dużym budżecie to byś my mówili jak byś miał do wydania minimum 3 tyś na komputer microATX, lub 10-20 tyś na stację roboczą bazującą na i7 oraz 2 x GTX 180 lub 2 x 180 TI przy jeszcze większym budżecie. Przy twoim budżecie tylko używki... i zejście maksymalnie z kosztów... Ewentualnie kupno sprzętu poleasingowego - koszt dla stacji roboczej to tak lekko 4-4,5 tyś, ale to do nauki programowania przerost formy nad treścią.
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 29.08.2017 o godz. 14:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2534 | |
![]() |
Cytat:
![]() bo chyba też bede mógł kupić zasilacz be quiet to jaki polecasz Proszę nie pisać posta pod postem - polecam skorzystać z opcji edycji/grzeniu Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 29.08.2017 o godz. 20:03 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2535 |
Guru
To, że masz 13 lat za wiele nie zmieni, chyba, że dołożysz więcej zł od rodziców lub doskładasz...za dobry używany zasilacz be quiete używany to tak mniej więcej 300 zł.... a to przekroczy twój budżet zważywszy, że musisz kupić nawet najgorszą ale jednak kartę graficzną przy tym procesorze... chyba, że kupisz jakąś i5 na socket 1151 w tedy odpadnie kosz karty graficznej, ale będzie wymagało zwiększenia budżetu - w i3 nawet nie idź - mam złe doświadczenia z i3 - tym samym ich nie polecę... jeśli ta seria to tylko i5 ale to minimum 2200 i to tak skromnie...
Ale przy 2200 zł już byś złożył naradę fajny zestaw na microATI, na którym nie tylko dalo by rade programować swobodnie w C++/C# przy interfejsie graficznym, ale nawet i pograć w takie gry jak CS GO
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 29.08.2017 o godz. 20:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
cpu, dyski ssd, gpu, nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, procesor, ram, sprzęt |
|
|