Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.04.2022, 10:13   #3076
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,130
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez - Deckard - Podgląd Wiadomości
Ale taki ram potrafi płatać figle w różnych konfiguracjach ,czy to w różnych gniazdach,taktowaniach itd. Jak są dwie kości to tym bardziej ,wpiąlbym jedna.

co do pamięci RAM to owszem, ale ze względu na to że działało mi to idealnie na płycie tego samego producenta i żadnych "kwiatków" nie miałem to zaniechałem te testy. Może za bardzo się zdenerwowałem i mając wyjazd po drodze do X-kom to chciałem zająć się generalnymi objawami. Zresztą.. w życiu nie spotkałem się z tym by pamięć RAM dawała takie objawy, które pojawiają się jak chcemy zbootować system z dysku, pendrive'a czy nawet kartofla
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.04.2022, 21:34   #3077
scalak77
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika scalak77
 
Data rejestracji: 15.01.2004
Lokalizacja: Tarnów
Posty: 213
scalak77 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Obstawiam na 99,99% procesor. Mam podobny przypadek z nowym i5 11400. Restarty, niebieski ekran.

Wymiana płyty nic nie dała, podmiana ram-u i zasilania też. Przy pierwszym uruchomieniu nie widział dysku m2. Bios najnowszy i nadal to samo, przełożenie dysku do innego złącza i stał się widoczny. Instalacja systemu bez przeszkód. Próba instalacji grafiki i restart. Uruchomiłem live debiana - restart. Podmiana procesora na i3 10100 i wszystko działa. Procesor czeka na wysyłkę gwarancyjną.
__________________
..siła życia tkwi w nas....
scalak77 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.04.2022, 22:21   #3078
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,130
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez scalak77 Podgląd Wiadomości
Obstawiam na 99,99% procesor. Mam podobny przypadek z nowym i5 11400. Restarty, niebieski ekran.

Wymiana płyty nic nie dała, podmiana ram-u i zasilania też. Przy pierwszym uruchomieniu nie widział dysku m2. Bios najnowszy i nadal to samo, przełożenie dysku do innego złącza i stał się widoczny. Instalacja systemu bez przeszkód. Próba instalacji grafiki i restart. Uruchomiłem live debiana - restart. Podmiana procesora na i3 10100 i wszystko działa. Procesor czeka na wysyłkę gwarancyjną.
no nie do końca się mogę zgodzić, dlatego nie stawiał bym takiego wyroku od razu. Nie wiem na ile przeczytałeś moje wpisy, ale tutaj kluczowy jest określony moment pracy komputera. Oczywiście zarówno CPU jak i MOBO miałem nowe, jednakże w przeciwieństwie do Ciebie nie miałem pod ręką żadnego zastępczego CPU a już tym bardziej MOBO.
Jeśli płyta wróci z informacją że jest wszystko OK to będę kombinował co dalej, póki co czekam i się nie martwię na zapas skąd wezmę podzespoły na podmianę.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2022, 17:51   #3079
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,130
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
aż się boję wyeb01ogii w tym zakresie i próby znalezienia winy w kliencie, moja odpowiedź jaką dostałem ze sklepu...

"Dzień dobry,
serwis producenta rozpatrzył Twoją reklamację i odeśle urządzenie do naszego serwisu.
Nie znamy jeszcze rezultatu zgłoszenia. Gdy go poznamy, udostępnimy Tobie raport na naszej stronie."

... to żadna perspektywa jeśli im się jednorazowo uda wyjść z BIOSU a ja będę miał bubla
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.05.2022, 23:01   #3080
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,130
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
i wróciłaaaa...... i działa jak wcześniej...
raz wczytała Linuxa Mint w wersji LIVE, nadal nic nie zainstaluję, dysk z Windows wiesza całość i spirala resetowania gotowa. Ventoy z Win10 restartuje się jak i wcześniej.

Miałem Pamięć sprawdzać, ale nie ma sensu bo skoro wsadziłem całkowicie nową kość innej firmy i reakcja jednostki taka sama, to nie ma sensu.

Pozostaje ostatnie ogniwo, a mianowicie procesor. Może uda mi się u kolegi podmienić w tym tygodniu bo coś w swoim sklepie może mieć. Nie chce mi się wierzyć by to jednak była przyczyna... ale kto wie.

póki co du*a blada
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2022, 00:13   #3081
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 7,940
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jaki błąd pojawia się podczas próby instalacji Windows? Jeśli WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR to masz ogromną szansę, że to jednak procesor. Takie potwierdzenie, od podlinkowanego momentu do mniej więcej 2:10:

https://www.youtube.com/watch?v=Yo2cLR54HSU&t=70s

Tu co prawda Spox 2 mówi o CPU zintegrowanym, ale to tak samo będzie dotyczyć fabrycznie uszkodzonego desktopowego procka. BTW, ostatnio coraz częściej się w ogóle słyszy o fabrycznie uszkodzonych CPU, co kiedyś było prawdziwą rzadkością.
__________________

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2022, 06:14   #3082
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,707
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jarson Podgląd Wiadomości
BTW, ostatnio coraz częściej się w ogóle słyszy o fabrycznie uszkodzonych CPU, co kiedyś było prawdziwą rzadkością.
Również czytałem o tym. Nawet na YT serwisanci wskazują procki, jako problem niedziałającego komputera. Pewien portal internetowy (nazwy nie pamiętam) przedstawił listę najczęściej uszkodzonych procesorów z fabryki. Nie pamiętaj, jaki model, marka, ale utknęło mi słowo OEM (w tym na pewno multipack).
Czytając Wasze problemy obawiam się o swój nowy komputer. Została mi tylko obudowa, która będzie w przyszłym tygodniu. I do roboty...
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2022, 14:40   #3083
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,130
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
inny procek będę mógł zapodać gdzieś w tygodniu. Dzisiaj zapodaję tyesty RAM... no niby nie trzeba ale nie odpuszczę, Więc PassMark MemTest86 V9.4 rzeźbi kości. Póki co wszystko jest ok, aczkolwiek zostawiam test na noc.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.05.2022, 20:48   #3084
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,130
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez KaiQ Podgląd Wiadomości
Procesor nowy, rozdziewiczony z pudełka przeze mnie, nic nie świrował. Pamięć RAM z innej jednostki gdzie był wspomniany i5 9400F oraz żeby było śmieszniej MOBO też AORUS B365 M ELITE więc RAM jak najbardziej sprawny i bezproblemowy. Co do CPU to nie mam jakichkolwiek podejrzeń ponieważ GPU zastosowane było zintegrowane właśnie z i5 11600K. Płyty moje GPU nawet nie powąchało...
że się sam zacytuję, bo jednak logistycznie miał bym rozwiązanie zagadki na początku.
Otóż moi drodzy koledzy, już wiem co jest przyczyną takiego a nie innego działania mojego komputera.
Zacznę może od tego co nie pozwoliło mi od razu odpowiedzieć sobie na pytanie gdzie jest przyczyna... oczywiście brak sprzętu na podmiany, bo w firmie jak dotąd 11gen przychodzi w laptopach bo tylko te ostatnimi czasy są kupowane więc ani innego procka w mojej płycie nie sprawdziłem, ani mojego CPU w innej MOBO. Podzwoniłem po kolegach co mają serwisy i w sumie sam się nakierowałem (byli mi jak kaczuszka dla programisty ba biurku hehe), jednak żaden nie miał na stanie CPU 11gen, ani nowego, ani w użytku co można by sprawdzić.

W międzyczasie byłem już po rozmowie z serwisem Gigabyte we Wrocławiu i jeśli tylko przetestował bym inny procesor to miałem im odsyłać, bo jak się okazuje nie sprawdzają czy płyta będzie ruszona przez Linuksy a wyznacznikiem jest sam Windows. W sumie to zapaliła mi się jedna kontrolka w głowie po rozmowie z nimi, bo po części mnie już bardziej nakierowała by jeszcze jedną rzecz sprawdzić. Oczywiście jak MOBO było w serwisie, to dogłębnie przetestowałem RAM i tutaj także wszystko na 100% OK.


Więc tak, już nie przedłużając ( i denerwując tych co nie lubią czytać )
Po serwisie udało mi się uruchomić jakiegoś Minta i płytę serwisową od KŚ z 2016r. Inne systemy w trybie Live USB/CD oczywiście już na starcie powodowały restart. Więc to co mnie zastanowiło to fakt że na moim monitorze 24" FHD mogłem mieć wyłącznie rozdzielczość 1024 * 768px oczywiście rozciągnięte na całość (co raczej w przypadku nowych dystrybucji nie jest wymuszoną jedyną opcją, o ile się nie mylę) i tutaj tej rozdzielczości nie mogłem też zmienić. Ha!, ale to już był progres w porównaniu z tym co przed serwisem.

Choć mi się w to nie chciało wierzyć to stwierdziłem, że jeszcze nie sprawdzałem jak się komputer zacznie zachowywać jeśli podepnę mu jednak moją kartę graficzną i z niej puszczę obraz. Jak pomyślałem, tak zrobiłem dodatkowo monitorując cyfrowy wyświetlacz na płycie głównej, czy który z kodów nie wywali jakiegoś "kwiatka". Dodatkowo wpiąłem dysk z zainstalowanym Windows 10. (Tylko przypomnę, że wcześniej jak był podpięty i pierwszy w kolejce do rozruchu, to komputer potrafił się sam resetować po kilku sekundach od uruchomienia).
Więc tak, pierwsze uruchomienie to czarny ekran, a monitor się nie wzbudził do pracy. Podłączony na kablu HDMI, ale do GPU z przejściówką na DisplayPort, bo karta ma 2 wyjścia DVI i 4 DisplayPort. Co tutaj ważne, to komputer mimo że z dyskiem, ale się nie zresetował...

... czarny ekran mnie nie usatysfakcjonował więc sam go zresetowałem..
Drugi rozruch i to samo... no nic pomyślałem... przepnę na DVI i coś z tego będzie, albo trzeba czekać na inny procesor by i tą ścieżkę zweryfikować.

Uruchamiam komputer, ...pokazuje się logo Windows 10, a po chwili moim oczom ukazuje się pulpit systemu.
Systemowy świeci na czerwono pokazując pozostałe 500MB wolnego miejsca (bo 32GB RAM zwiększa na systemowym wirtualny plik wymiany do swojej równowartości) ale poza tym jest OK.
Mówiąc krótko, najkrócej jak się da. Ten ów nowy, nowoczesną technologią naszpikowany procesor i5-11600K ma uwaloną zintegrowaną kartę graficzną, a płyta główna była i jest jak najbardziej sprawna! (pewny jestem tutaj na 99,9% nie mając pod ręką innego CPU do zweryfikowania)

Czy wcześniej bym na to wpadł, lub czy dobrze się stało jak się stało?
Tutaj odpowiedź z mojej strony nie może być inna, jak NIE oraz TAK. Gdybym montował zestaw na 100% prawdopodobnie nie zauważył bym problemu, komputer przepracował by 2 lata, a ja stracił bym gwarancję i możliwość reklamacji procesora. Nie koniecznie chcę zawsze uruchamiać zewnętrzne GPU, tutaj wykonuję też pomiary zużycia prądu i byłem ciekaw jak się sprawy mają przy gołym i kompletnym zestawie. (Min 45 i MAX ~250W). Zresztą łatwiej oceniać stabilność jak się po kolei dokłada a nie odejmuje.

do czasu potwierdzenia (to 0,01% dla innego CPU) jest to MIDDLE HAPPY END, ale jest

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 15.05.2022 o godz. 20:52
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.05.2022, 21:14   #3085
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 4,123
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
KaiQ

ciekawe...

mam 10th i 12th.

na samym początku jak miałem 10th. majstrowałem przy opcjach iGPU zwiększając ilość dedykowanej pamięci. po restarcie komputer działał. ale jak go wyłączyłem nie bootował się ekran czarny i dawał sygnał na diodach błąd RAM. zostawiłem wszystko na ustawieniach domyślnych i tak chodzi dzień w dzień od 3lat.

z 12th też nie kombinowałem mam ustawione iGPU wartości domyślne i od premiery kiedy go mam działa stabilnie jak skała z Win 11

na obu systemach mam po 32GB ram

jedyne to co zmienię to po nowej wersji Win11 zrobię czystą reinstalkę aby podmienić dysk Samsung 980 2TB z radiatorem na taki bez. bo mam temp. 40-45. i nie mogę zastosować radiatora(cegły) z MBO z Z690 Master.

mam zamiar postawić system z VDM i wgrać sterowniki z USB może będe mógł zainstalować Intel RST
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.05.2022, 23:37   #3086
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,130
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Hmm... ja z iGPU nic od początku nie kombinowałem, a właściwie jak mi coś nie pasowało to kilka razy przywracałem defaultowe ustawienia. Problemy były już od samego początku więc trzeba było zlokalizować usterkę po głównych oznakach.

To że procesor startował, i w końcu cała jednostka do BIOSu wpuszczała wyświetlając obraz bez artefaktów, poniekąd odwracało uwagę od wady GPU. Wszystkie komponenty były identyfikowane więc szczerze będę miał zagwozdkę jeśli włożę ten CPU do innej płyty głównej i tam wszystko będzie działać...

KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2022, 17:45   #3087
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Carnew
Posty: 6,181
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Zobacz czy nie masz soketa od foxcon jesli masz ta sa wadliwe partie z zbyt duzym naciskiem wyginajacym plyte i styki i dzieja sie cyrki, trzeba wtedy rozmontowac docisk wygiac drut zeby zmiejszyc nacisk i gotowe
__________________
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2022, 21:09   #3088
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 7,940
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@KaiQ
No przecież pisałem, żeby sprawdzić hardware, zaczynając od CPU

@Misiozol
A nie piszesz o 12th gen? W poprzedniej ten problem nie występował
__________________

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2022, 21:34   #3089
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,707
SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>SEBAW jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Czy ktoś w ogóle posiada pc na procesorze AMD? Wszędzie tylko Intel. Mój nowy komp, którego składam oparty jest na AMD. Sam jestem?
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2022, 22:02   #3090
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 4,123
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
SEBAW

chyba tak

mój ostatni AMD to Athlon X2 na socket 939 który kupiłem po Athlonie XP.

zapłaciłem za niego majątek a okazał się przestarzałą technologią martwym socketem na DDR1. gdzie wtedy Intel nawet PDC nie wspominając o C2D czy C2Q miażdżyły wydajnością

i zmieniłem na C2D E8400 i od tego czasu tylko Intel
-zawsze wszystko działa i nigdy nie miałem problemów czy to High End czy budżetowy zestaw.
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, sprzęt

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.