Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.02.2008, 11:09   #1
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Post Składamy nowy komputer. Proszę o zatwierdzenie podzespołów :)

Witam!

Ponad 2 lata temu za***322;o***380;y***322;em podobny temat i za spraw***261; Waszego "zielonego ***347;wiat***322;a" i drobnych poprawkach kupi***322;em na prawde dobry komputerek kt***243;ry po dokupieniu tylko ramu dzia***322;a pi***281;knie do dzi***347;.
Pozwoli***322;em sobie za***322;o***380;y***263; podobny temat kt***243;ry nie zaginie w g***261;szczu innych podobnych kt***243;re dawno nie by***322;y od***347;wie***380;ane.

Mam okazje sprzeda***263; sw***243;j obecny komputer za jakie***347; 900 z***322;. Do***322;o***380;e nieco i mo***380;e kupi***281; now***261; maszynk***281;. Nie wiem czy teraz czy za tydzie***324; czy za miesi***261;c ale mo***380;e nied***322;ugo. Chcia***322;em si***281; bynajmniej rozezna***263; w tym co dobre w stosunku cena/jako***347;***263;/wydajno***347;***263;.


Programy, gry i obecnie m***243;j nowy monitor 22 cale lcd wymagaj***261; ju***380; lepszej grafiki, wydajno***347;ci a w przypadku lcd wysokiej rozdzielczo***347;ci. Obecny komputer radzi sobie z tym no powiedzmy na granicy.

Komputera b***281;d***281; u***380;ywa***322; do monta***380;u video, czasami do gier-og***243;lnie ma by***263; wydajny z lekkim naciskiem na grafike

Dobra jedziemy...
to zestawik jaki z***322;o***380;y***322; ze mn***261; SpeedFreak z naszego forum. Po kr***243;tkim rozeznaniu stwierdzi***322;em, ***380;e jest na prawd***281; przemy***347;lany i sprawdzony, a co Wy o tym s***261;dzicie maj***261;c na uwadze to co napisa***322;em wcze***347;niej? Co Wy by***347;cie wybrali w zamian i dlaczego?

Zaznaczam, ***380;e ze starego kompa zabieram dysk (SATA), nap***281;dy wi***281;c zostaje do zakupu: p***322;yta g***322;***243;wna, procesor, ramy, grafika, obudowa i zasilacz...chyba

(ka***380;da nazwa jest linkiem do opisu produktu)!

Procesor:
-Intel - Core2 Duo S775 dual core 64 bit Intel Core2 Duo E6550 2,33GHz S775 BOX przesiadka z AMD64 na Intela Podobno kultowy proc i przy tym wydajny.

P***322;yta g***322;***243;wna:
-Asus P5K Intel P35 Asus i basta Chcia***322;em co***347; z pilotem ale chyba nie ma sensu.

Pami***281;ci RAM:
-PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 EPP 800MHz CL4
albo
-GeIL Dual Ultra 2x 1GB DDR2 800 MHz
?? ram jak ram, kr***281;ci***263; p***243;ki co nie mam zamiaru. Geil to te***380; CL4?

Karta graficzna:
-GeForce 8600 GE Galaxy 256MB HDTV & DVI (PCI-E) OC CoolerMaster
Mia***322;em Radeona. Z opowie***347;ci i z tego co kupuj***261; ludzie to GeForce ostatnio wraca do ***322;ask. 256MB bo podobno 512 to spora nadwy***380;ka kt***243;rej szybko nie wykorzystam. No i 100 z***322; oszcz***281;dzamy co wa***380;ne bo zale***380;y mi na kasie

Obudowa i zasilacz:
Tu mam problem. Bo nie wiem czy z zasilaczem, czy 400W czy 450W?
Dyski b***281;d***261; 2 w budzie, nap***281;dy optyczne mo***380;e nawet 3.
Jako***347; tak te obudowy teraz dziwne robi***261;, nie moge niczego wybra***263;.
Ma by***263; na pewno ***322;adna. Kolor dominuj***261;cy czer***324; lub inny neutralny jak srebrny np. Przednie wej***347;cia USB itp. Co najmniej 1 wiatrak na budzie.
Moje propozycje:
co***347; z Chiefteca...
-seria CX MidiTower
mo***380;e Tracer, Modecom? Pom***243;***380;cie

Zasilacz:
-Chieftec (GPS-450AA-101A) 450W Postawmy na Chiefteca.

.... zestaw na oko wyjdzie okolo 1600 z***322;, a mo***380;e nawet wi***281;cej. My***347;la***322;em, ***380;e wyjdzie mniej, ale chyba warto?

Pozdrawiam i czekam na opinie.
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.02.2008, 11:18   #2
marynarz
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Chieftec 500W kosztuje tylko pare groszy wiecej. Mysle ze warto.
Pamieci Geil lubia robic problemy. Nie jest to regula ale na niektorych platformach sie zdarza. Niebieskie Patrioty DDR2 800 CL5 spokojnie pojda na CL4 (bardziej wrazliwa na CL jest platforma AMD).
Obudowe kup sobie ladna na wyglad, chyba ze chcesz tam zagladac codziennie i wazne sa montaze bezsrubkowe i zaokraglane krawedzie.
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2008, 20:31   #3
SpeedFreaK
Guru
 
Avatar użytkownika SpeedFreaK
 
Data rejestracji: 06.09.2004
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 4,225
SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Geile te***380; s***261; CL4
Nie spotka***322;em sie z problemami z pami***281;ciami Geila
No ale Patrioty te***380; dobre.

Obudowa... to kwestia gustu
__________________
Intel Core i7 4790K @ 4.00GHz MSI Z97 Gaming 3 Kingston HyperX XPM Beast 32 GB MSI GeForce GTX1060 SSD Samsung 840 EVO 250GB Samsung SH224DB Chieftec CTG-750C Zalman Z11 Plus
SpeedFreaK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2008, 20:36   #4
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 5,055
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Ja mam w domu pami***281;ci Geila (w***322;a***347;nie te Ultra CL4) - bez problemu..

Jednak sk***322;ada***322;em komputer na Abicie IP35-e i p***322;yta ta wykry***322;a mi te same geile jako cl5. Wszelkie pr***243;by wykorzystania komputera w bardziej wymagaj***261;cych aplikacjach ko***324;czy***322;y si***281; bluescreenem. Dopiero podniesienie napi***281;cia na pami***281;ciach na 2V pomog***322;o. Poczyta***322;em w internecie i okaza***322;o si***281;, ***380;e czasem tak te geile maj***261;
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2008, 22:29   #5
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Obudowa musi by***263; dobra "w ten spos***243;b", by w ***347;rodku gor***261;ce powietrze nie zostawa***322;o w nieodpowiednich miejscach.. ;-)
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2008, 22:31   #6
SpeedFreaK
Guru
 
Avatar użytkownika SpeedFreaK
 
Data rejestracji: 06.09.2004
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 4,225
SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek Podgląd Wiadomości
Obudowa musi być dobra "w ten sposób", by w środku gorące powietrze nie zostawało w nieodpowiednich miejscach.. ;-)
Wiemy wszyscy o tym

Chyba
__________________
Intel Core i7 4790K @ 4.00GHz MSI Z97 Gaming 3 Kingston HyperX XPM Beast 32 GB MSI GeForce GTX1060 SSD Samsung 840 EVO 250GB Samsung SH224DB Chieftec CTG-750C Zalman Z11 Plus
SpeedFreaK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2008, 22:33   #7
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Oj.. mam co do tego w***261;tpliwo***347;ci.
Niekt***243;rzy tu tylko na wygl***261;d patrz***261; zdaje si***281;.

Eh, spadam do lekcji.. :/ damn.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2008, 22:42   #8
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to jaka obudowa? konkrety
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2008, 23:02   #9
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
obudowa jest najmniej wazna jak zalezy Ci na kasie

PS
sa fajne takie za 80-90z***322; bez zasilacza
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2008, 03:51   #10
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 7,411
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To mo***380;e i ja

I RAM
Odno***347;nie Geili, to Ultra chodz***261; na CL4. Sam mam zwyk***322;e CL5 (do***347;***263; dawno kupowa***322;em) i nie mia***322;em z nimi jeszcze ***380;adnych problem***243;w. My***347;l***281;, ***380;e te***380; raczej mog***281; poleci***263;.

II P***322;yta
Wasz wyb***243;r raczej jest ok, podam Ci mo***380;e jeszcze jedn***261; pozycj***281;, dla por***243;wnania i ju***380; pisz***281; dlaczego o niej pomy***347;la***322;em:

http://www.komputronik.pl/Plyty_glow...lny,id,39712/#

No wi***281;c ju***380; pisz***281;, sk***261;d ten pomys***322;
1. Napisa***322;e***347; w pierwszym po***347;cie "kupi***322;em na prawde dobry komputerek kt***243;ry po dokupieniu tylko ramu dzia***322;a pi***281;knie do dzi***347;" - nie miej w***261;tpliwo***347;ci, 2GB to teraz jest w sam raz, najszybciej b***281;dziesz musia***322; w***322;a***347;nie RAM dokupi***263;, je***347;li teraz zamierzasz 2GB go mie***263;. Dlatego mo***380;e warto zastanowi***263; si***281; nad p***322;yt***261;, kt***243;ra obs***322;u***380;y DDR3? Po prostu dlatego, ***380;e bez konieczno***347;ci jej wymiany b***281;dziesz m***243;g***322; sobie w przysz***322;o***347;ci kupi***263; pami***281;***263; nie tylko pojemniejsz***261;, ale i szybsz***261; (do 1333MHz bez przetaktowania) - do tego Asusa zmie***347;ci si***281; jej max 2x2GB, 2GB to b***281;dzie najprawdopodobniej najpopularniejsza pojemno***347;***263; pojedy***324;czej ko***347;ci DDR3 przez najbli***380;sze 3-4 lata. Ja mia***322;em w swoim przedostatnim kompie p***322;yt***281; obs***322;uguj***261;c***261; DDR/DDR2, fajne rozwi***261;zanie...

2. SATA. Jak kupowa***322;em obecnego kompa go***347;cie ze sklepu komputerowego pomylili si***281; przy zamawianiu w literkach i przy odbiorze kompa postawili mnie przed faktem dokonanym - p***322;yta, kt***243;r***261; zam***243;wili, czy czekanie na now***261;, ok tygodnia. R***243;***380;nica? Wybrana przeze mnie mia***322;a 8xSATA i eSATA, ta - tylko 4xSATA. Wzi***261;***322;em, pomy***347;la***322;em, ***380;e 4 to i tak du***380;o w por***243;wnaniu z poprzednimi 2 w starym kompie. Efekt? Po p***243;***322; roku mam nagrywark***281; i 3 HDD SATA, jak kto***347; do mnie przyjdzie, to b***281;d***281; musia***322; co***347; odpi***261;***263;, jak zechc***281; nagrywa***263; na dwie nagrywarki i jedn***261; przynios***281; sobie od kogo***347; - tak samo. Tw***243;j Asus ma 5xSATA (+1 zewn***281;trzne), moja propozycja - 8.

3. Porty PCI/PCI-E. Asus ma 2x PCI-E x16, ale czy to wykorzystasz? Je***347;li nie, to nie wiem, czy jest sens za to p***322;aci***263; (je***347;li my***347;lisz o SLI, to ta p***322;yta jest bardzo dobr***261; propozycj***261; BTW).

Podsumowuj***261;c - nie namawiam do zmiany decyzji, ale warto rozwa***380;y***263; r***243;***380;ne aspekty, st***261;d moja alternatywa...

III Grafika
Wersja 8600GE (Galaxy Edition) jest do***347;***263; droga ze wzgl***281;du na cholernie szybkie pami***281;ci w por***243;wnaniu z konkurencj***261;. Ale tu namawiam Ci***281; serdecznie do zainwestowania w wersj***281; z 512MB takich, a nawet, je***347;li trzeba b***281;dzie, wolniejszych pami***281;ci. Sam mam 8600GTS Gigabyte'a z 256MB pami***281;ci @2000MHz i zamieni***322;bym si***281; ch***281;tnie na wersj***281; z 512MB @1400-1600 - okazuje si***281; bowiem, ***380;e nowsze gry po prostu wymagaj***261; takiej ilo***347;ci VRAM. Oczywi***347;cie druga przesada te***380; jest bez sensu i nie warto kupowa***263; wersji z 1GB DDR2 @900MHz Ta druga GE wydaje si***281; by***263; idealna, obie maj***261; fajne ch***322;odzenie. Serdecznie odradzam ch***322;odzenie pasywne, je***347;li nie za***322;o***380;ysz dodatkowego wentylatorka (jako ja uczyni***322;em ) karta b***281;dzie gor***261;ca, co nie jest dobrym zjawiskiem.

IV Reszta
Zasilacz jak najbardziej ok, dobrze, ***380;e ma 12cm wentylator
Obudowy Chiefteca te***380; bym poleca***322;, o tym by***322;o wcze***347;niej, jak najbardziej si***281; zgadzam z opiniami marynarza i Smartka. Wa***380;ne, ***380;eby dobrze t***322;umi***322;a drgania i w rzecz jasna szum wentylator***243;w i dysk***243;w, ale w tej firmie ze ***347;wiec***261; szuka***263; takiej, co by tego nie robi***322;a dobrze
O procku nie ma sensu wiele m***243;wi***263;... ***379;eby przypadkiem nie pracowa***322; za d***322;ugo (bo po pewnym czasie nie b***281;dzie to konieczne, bo wymienisz na nowy i tak), mo***380;na by go tak podkr***281;ci***263; "lekko" - tak powiedzmy do 2,8-3GHZ Zreszt***261;, na standardowych ustawieniach po przesiadce z AMD64 zobaczysz r***243;***380;nic***281; i to ogromn***261;.

Za jaki***347; czas warto jednak pomy***347;le***263; o nowym HDD (chyba, ***380;e Tw***243;j stary jest naprawd***281; szybki), a to dlatego, ***380;e to do***347;***263; w***261;skie gard***322;o teraz jest, a nowsze modele s***261; naprawd***281; wydajne (tydzie***324; temu kupi***322;em Mamie 250GB do jej kompa, zamiast starej 80-tki, r***243;***380;nica w pracy kompa, szczeg***243;lnie czasu bootowania systemu i wi***281;kszych aplikacji naprawd***281; do odnotowania).

Powodzenia w kupowaniu
__________________

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2008, 07:37   #11
Mich@ł
Ismail Delivered
 
Avatar użytkownika Mich@ł
 
Data rejestracji: 29.08.2003
Lokalizacja: Wyloguj
Posty: 5,055
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
P***322;yta mo***380;e by***263; ta: http://www.komputronik.pl/Plyty_glow...elny,id,39708/
E2180 na 3.0 kr***281;ci si***281; bez problemu. Baaardzo stabilna p***322;ytka. Z geilami ultra dzia***322;a bardzo dobrze w trybie dual (2x1gb).
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2008, 16:13   #12
FatAlbert
Wujek Cięta Riposta ;D
 
Avatar użytkownika FatAlbert
 
Data rejestracji: 22.11.2005
Lokalizacja: Rypin
Posty: 2,719
FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>FatAlbert jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
p***322;yta hmm, za te cene jest ***347;wietne DFI blood iron, cho***263; podany wcze***347;niej Abit to te***380; dobra p***322;yta.

Procek powiedzmy, ***380;e jest ok

ram, za nie wiele wi***281;cej jest ocz repear

grafa, dobrym rozwi***261;zaniem by***322;by radek 3850 ale zapewne nie b***281;dziesz dok***322;ada***322; do niej.

tyle ode mnie
__________________
Poznać wielu z was to byłby zaszczyt.
FatAlbert jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2008, 17:58   #13
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 7,411
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Mich@ł Podgląd Wiadomości
Płyta może być ta: http://www.komputronik.pl/Plyty_glow...elny,id,39708/
E2180 na 3.0 kręci się bez problemu. Baaardzo stabilna płytka. Z geilami ultra działa bardzo dobrze w trybie dual (2x1gb).
Również sądzę, że będzie dobra - to ta płyta, którą wybrałem, a którą mi "podmienili" () na GA_P35_DS3L, jeszcze próbując tłumaczyć, że to dodatkowe "L" coś mi więcej daje (ja bym powiedział raczej, że to od "low"

Następnym razem się nie dam, a i Tobie płytę serdecznie polecam Szczególnie, że z różnice między nią a Asusem już Ci prawie 512MB karta wychodzi zamiast 256
__________________

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2008, 18:56   #14
suchyjastrzab
noob
 
Avatar użytkownika suchyjastrzab
 
Data rejestracji: 19.12.2005
Posty: 306
suchyjastrzab zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Podobnie jak FatAlbert bra***322;bym Blood Iron i do tego E8200 ( na d***322;u***380;ej wystarczy, a cena podobna ) oraz Transcend aXeRAM na micron`ach D9GMH lub ta***324;sze OCZ Platinum Rev. 2

Je***347;li chodzi o grafik***281;, to nie s***261;dz***281; by 8600 by***322;a w stanie wykorzysta***263; 512MB VRAM.
Musia***322;by***347; gra***263;(?) w wysokich rozdzia***322;kach, a tu nawet 1GB nie pomo***380;e 8600.

EDYTA

Gdyby***347; bra***322; MOBO i RAM tu http://allegro.pl/show_user_auctions...151610&gr_id=2, to dob***243;r pami***281;ci b***281;dziesz mia***322; z g***322;owy.
Mo***380;na facetowi zaufa***263;, a i z wymiana nie ma problem***243;w.
__________________
"Windows is a 32-bit extension to a 16-bit graphical shell for an 8-bit operating system originally coded for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand 1 bit of competition"

Ostatnio zmieniany przez suchyjastrzab : 06.02.2008 o godz. 19:07
suchyjastrzab jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2008, 21:59   #15
czechoj
Dziadek
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika czechoj
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Lokalizacja: dolnośląskie
Posty: 6,034
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK Podgląd Wiadomości
to jaka obudowa? konkrety
ta jest fajowska
>>Junior<<
__________________
czechoj
APLIKATOR _ REKULTYWATOR
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, sprzęt

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.