Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.09.2014, 18:22   #2176
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Mi w nocy przeszkadzają nawet piski dobywające się czasem z kompa.
A tak serio to skoro zasilacz pasywny może mieć 200W to po co zawracać sobie głowę innym?
Przecież ja nie buduje grzejnika tylko nowoczesny komputer i nie będzie brał więcej.
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.09.2014, 18:25   #2177
Arepo
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,301
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
A nie z metra? Się mnie wydawa, że takie pomiary robione są w polu swobodnym, a nie pogłosowym. Ale mogę się mylić.
Nie znalazłem na stronie producenta jak wykonywany jest pomiar, w tej sytuacji może to być wszystko. Zawsze mam uśmiech na twarzy jak widzę opis "poziom hałasu" i jakieś dane. Jak nie ma w pobliżu ścian i innych przeszkód do odbijania fal, to nawet z 10 metrów nie będzie łapać pogłosu
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2014, 18:50   #2178
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus
http://ark.intel.com/products/82930/...up-to-3_50-GHz
TDP140W, tylko ta cena póki co zabija.
O w pizdunie co za rakieta!

No ale to 140W to zabije Cię na rachunku... Taki komp 24h/dobę przy ~50% obciążeniu...

Cytat:
Ponieważ wentylator się kurzy i każdy z czasem się zużywa. A poza tym ciekawiej.
Ok kurzy się. U siebie w obudowie mam na spodzie filtr do kurzu, który zminimalizuje tę wadę. Oczywiście raz na 6 miesięcy czyszczenie tak czy inaczej będzie.

Cytat:
Napisany przez Arepo
Zasilacz pasywny w kompie jest super. Sam mam od kilku lat wersję pasywną i nie zamienię go na nic innego. Każdy wentylator powoduje większy lub mniejszy szum, który przeszkadza i na dłuższą metę denerwuje. Oczywiście są różnice między produktami markowymi i droższymi niż "no name", które potrafią huczeć jak suszarki. Natomiast pomiary rządu 13dB to chyba ciśnienie akustyczne z 3 metrów
Ten be quiet, którego mam jest BEZGŁOŚNY. Jak przysunę głowę do kratki na górze obudowę to słyszę wentylator na procku jak już.

Serio warto zastanowić się nad takim lub podobnym. Zasilacz pasywny o podobnej mocy (twój sobrus jaką ma sprawność, bo mój do 88%) kosztuje trochę więcej niż ten co ja kupiłem.

Cytat:
Napisany przez sobrus
Mi w nocy przeszkadzają nawet piski dobywające się czasem z kompa.
A tak serio to skoro zasilacz pasywny może mieć 200W to po co zawracać sobie głowę innym?
Przecież ja nie buduje grzejnika tylko nowoczesny komputer i nie będzie brał więcej.
No właśnie jestem ciekawy jakie są różnice od strony technicznej? Jak to jest z poborem mocy z sieci? Gdzie są pewniejsze zabezpieczenia? Który lepiej sobie radzi z obciążeniem bliskim znamionowym przez dłuższy czas?
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2014, 18:55   #2179
Arepo
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,301
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Ten be quiet, którego mam jest BEZGŁOŚNY. Jak przysunę głowę do kratki na górze obudowę to słyszę wentylator na procku jak już.
Skoro kręci się wentylator to nie może być bezgłośny, ale wierzę że jest cichy.
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2014, 19:01   #2180
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Słychać, słychać...

Jest cichy, nie słychać wentylatora, ale w nocy, gdy w pokoju jest cicho, wyraźnie słychać... szum powietrza...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2014, 19:06   #2181
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Jest cichy, nie słychać wentylatora, ale w nocy, gdy w pokoju jest cicho, wyraźnie słychać... szum powietrza...
No właśnie nie słychać. Oczywiście nie stawiałem go przy głowie ale w odległości ok 2.5m za szafką i NIE SŁYCHAĆ serwera. Gdy miałem ten tani wentylator to buczenie/warczenie było tak uciążliwe, że nie mógłbym przy nim zasnąć.
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2014, 20:46   #2182
Matefusz
Guru
 
Avatar użytkownika Matefusz
 
Data rejestracji: 10.10.2004
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 3,001
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Andy,

powtórz raz jeszcze specyfikację i podaj ostateczną cenę. Sam myślę o postawieniu takiego małego, cichego pudełka
__________________
Matefusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2014, 21:22   #2183
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Płyta główna: ASrock H81M-ITX - 228zł
Zasilacz: be quiet! zasilacz Pure Power L8 | 300W - 158zł
Pamięć RAM: Patriot Signature DDR3 2GB 1333MHz CL9 256x8 1 rank - 77zł
Procesor: Procesor Intel Core i3-4130T (3M Cache, 2.90 GHz) BOX BX80646I34130T - 456zł
Obudowa: Obudowa BitFenix Phenom BFC-PHE-300-KKXKK-RP - 270zł

Całość: 1189zł + KW w salurionie

Dyski miałem wiec odpada ok 300zł.


Mam do sprzedania super mega zasilacz whiteenergy 350W za 40zł - Nówka

Tutaj masz recenzję obudowy http://www.techpowerup.com/reviews/B...nom_ITX/1.html
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl

Ostatnio zmieniany przez andy : 03.09.2014 o godz. 21:32
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2014, 09:33   #2184
Matefusz
Guru
 
Avatar użytkownika Matefusz
 
Data rejestracji: 10.10.2004
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 3,001
Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Matefusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Ja obecnie korzystam z Lenovo Z560:
procesor: Mobile DualCore Intel Core i3-370M, 2400 MHz (18 x 133)
RAM: 2x Kingstone DDR3 1333 4 GB
SSD: SAMSUNG SSD 830 Series
Grafika: NVIDIA GeForce 310M

Chciałem zmontować mały PC do zdjęć. Ale nie wiem czy jest sens, skoro powyższa specyfikacja daje radę obecnie.
__________________
Matefusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2014, 09:58   #2185
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
No ale to 140W to zabije Cię na rachunku... Taki komp 24h/dobę przy ~50% obciążeniu...
Bez jaj mój obecny serwer VIA C3 w 99% czasu jest w IDLE i zazwyczaj leży sobie @532Mhz z obciążeniem CPU rzędu 0-2%.
To serwer domowy przecież nie hostuje wikipedii

Podobnie na desktopie potrzeba czegoś więcej niż przeglądarka internetowa z muzyczką w tle żeby zapchać więcej niż ułamek jednego jaja.

Taka moc przyda mi się np podczas obróbki zdjęć albo kodowania wideo.
Obecnie wywołanie jednego zdjęcia 10Mpix zajmuje ok 20-30 sekund na C2Q3.3Ghz. Jeśli kupie aparat np 20Mpix to będzie trochę słabo.
A kodowanie H264 FullHD z ustawieniami na MAX każdego kompa zabije. A mój następny aparat na 100% będzie nagrywać 4K.

Ale nie chcę już wielkiego kompa ziejącego ogniem.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 06.09.2014 o godz. 10:08
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2014, 12:42   #2186
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Matefusz
Chciałem zmontować mały PC do zdjęć. Ale nie wiem czy jest sens, skoro powyższa specyfikacja daje radę obecnie.
Co rozumiesz daje radę?

Osobiście bym nie kupił stacjonarki - lepiej kupić mocniejszego lapka. Do obrabiania zdjęć lepsza sprawa - masz mobilność.

Jeżeli np. dodatkowo zajmujesz się obróbką filmów, kompresją to lepiej kupić takie malutkie pudełko.


U siebie stawiałem serwer - coś co ma sobie stać w kącie i pracować jak najbardziej bezgłośnie
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2014, 13:13   #2187
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Osobiście bym nie kupił stacjonarki - lepiej kupić mocniejszego lapka.
Chyba żartujesz... na szczęście osobiście.
Ergonomia pracy jest zdecydowanie lepsza na stacjonarce.
Mówię Ci ja, 6 lat jechałem tylko na laptopie, teraz znowu mam stacjonarkę.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2014, 13:42   #2188
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja z laptopem wytrzymałem rok i go oddałem. Ani to szybkie ani wygodne. Możliwości rozbudowy znikome...

A mobilność? W ogóle mi się nie przydała. Ani razu.
Moim zdaniem laptop jest tylko dla osób dla których mobilność jest wymagana albo przynajmniej mają szansę z niej skorzystać.
Reszta jak kupuje laptopa jako "komputer domowy" to chyba z powodu mody bo na reklamach LTE ładnie wygląda

To oczywiście tylko moja prywatna opinia, ale pewnie nie tylko.
W firmie gdzie pracuje na szkoleniu uczą, że z laptopa korzysta się w ostateczności bo to niezdrowe.
Posiadacze przenośnych służbówek posiadają stacje dokujące z normalnymi monitorami i klawiaturami.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 06.09.2014 o godz. 13:52
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2014, 13:52   #2189
andy
logged out
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andy
 
Data rejestracji: 12.07.2003
Lokalizacja: /home
Posty: 12,517
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
Chyba żartujesz... na szczęście osobiście.
Ergonomia pracy jest zdecydowanie lepsza na stacjonarce.
Mówię Ci ja, 6 lat jechałem tylko na laptopie, teraz znowu mam stacjonarkę.
Dużo zależy od tego jaki się ma laptop. Na tych tańszych i średnich faktycznie komfort pracy nie jest zbyt ciekawy, jednak jak kupisz sobie coś lepszego to praca jest całkiem przyjemna.
Oczywiście panel dotykowy nie zastąpi Ci myszki - mój w Dellu jest świetny jednak myszką jest dokładniej i szybciej.

@Patrix przez sporo lat używałem stacjonarki a potem zmieniłem na lapka. Jak dla mnie komfort pracy się zwiększył. Tylko ja miałem tanią stacjonarkę a teraz mam dobrego lapa.
@Matefusz co konkretnie chcesz robić?

Cytat:
Napisany przez sobrus
Ale nie chcę już wielkiego kompa ziejącego ogniem.
Składając swój komp pokazałem, że można złożyć smoka który ogniem nie zieje

Cytat:
Taka moc przyda mi się np podczas obróbki zdjęć albo kodowania wideo.
Obecnie wywołanie jednego zdjęcia 10Mpix zajmuje ok 20-30 sekund na C2Q3.3Ghz. Jeśli kupie aparat np 20Mpix to będzie trochę słabo.
A kodowanie H264 FullHD z ustawieniami na MAX każdego kompa zabije. A mój następny aparat na 100% będzie nagrywać 4K.
Zapuszczasz wywoływanie zdjęć w trybie wielu zdjęć - jedno za drugim i idziesz robić coś innego.
W przypadku filmów HD UHF itp no to już problem. Tutaj trzeba mocnej maszynki. Pytanie tylko ile takiego materiału będziesz obrabiał?
__________________
XMPP: andrzej(at)czerniak.info.pl
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2014, 13:56   #2190
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Składając swój komp pokazałem, że można złożyć smoka który ogniem nie zieje
To że się da to ja wiem Tyle że Twój zestaw jest dla mnie za słaby. i7 4790K byłby od mojego C2Q na oko ze 2 razy szybszy (po OC może 2,5).
To jak mówią "dupy nie urywa" za kasę jaką musiałbym wyłożyć.
http://www.guru3d.com/articles_pages...review,13.html
Na tym wykresie mój komputer miałby około 5. Moge liczyć co najwyżej na 10. Ale mój komputer ma prawie 7 lat (w 2011 kupiłem używanego procka za 300zł ) Słabooo!
To się powtarza dla praktycznie wszystkich testów gdzie liczy się tylko CPU poza szyfrowaniem oczywiście.
Plus wbudowany w i7 GPU nie dorasta mojemu prawie 5 letniemu HD5670 do pięt.

Żeby złożyć taki komputer muszę jeszcze poczekać.

Skylake powinno być dużo smaczniejsze, AMD też coś szykuje całkiem nowego na 2016.

Cytat:
Zapuszczasz wywoływanie zdjęć w trybie wielu zdjęć - jedno za drugim i idziesz robić coś innego.
Problem w tym że ja chce obrabiać zdjęcia a nie robić coś innego.
Poza tym tak to można zrobić finalny render, ale nie gdy ustawiasz parametry i czekasz na preview. Owszem można czekać ale komfort to nie jest.
Cytat:
W przypadku filmów HD UHF itp no to już problem. Tutaj trzeba mocnej maszynki. Pytanie tylko ile takiego materiału będziesz obrabiał?
Nie wiem co bede robić za pare lat, ale lepiej żeby mój komputer był na to przygotowany

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 06.09.2014 o godz. 14:23
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, sprzęt

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.