Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.03.2022, 19:55   #3061
DarkSlide97
Kiedyś to było
 
Avatar użytkownika DarkSlide97
 
Data rejestracji: 17.11.2013
Posty: 1,888
DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Po czterech latach od kupna dokonałem wreszcie upgrade komputera.
Zdecydowałem się nie zmieniać platformy, bo koszt jednak za duży - równie dobrze mógłbym zbierać na całkowicie nowego peceta.

Zakupiłem sobie i7 pod mój socket oraz GTX960 w wydaniu od MSI, który zastąpił archaicznego Radeona HD4850.
Tak, wiem - procesor ma 10 lat a grafika 7. Ale nie jestem nałogowym graczem który koniecznie potrzebuje 60fps na ultra z ray-tracingiem. Tak czy inaczej komp zyskał sporego kopa, zwłaszcza jeżeli chodzi o renderowanie wideo (które ze względu na 4 wątkowy procesor i brak akceleracji GPU było niesamowicie powolne). Poza tym - wreszcie mogę pograć w Wiedźmina 3 na wysokich detalach, z czego nie omieszkam skorzystać.

Tak więc jest lepiej, ale nadal jestem sporo do tyłu względem technologicznych nowinek. Tyle, że nie czuję potrzeby żeby za nimi gonić. Może kiedyś, jak uzbieram kasę to sprawię sobie coś pokroju ośmiojajowego Ryzena z 32GB RAM i RTXem, ale na razie cieszę się z tego co mam

Odnośnie 3770 - czytałem jakieś opinie, że procesor ten jakoby grzeje się niezmiernie z powodu gluta na IHS. Cóż, mimo dekady na karku mój egzemplarz nie dobija nawet do 65 stopni przy maksymalnym obciążeniu, a chłodzę go podstawowym Spartanem. Inna sprawa że przy okazji ogarnąłem kable w obudowie i mam całkiem dobry przepływ powietrza - to też wpływa na temperaturki, bo karta graficzna także nie przekracza 60-kilku stopni.
__________________
CPU: i7 3770 4Ghz GPU: MSIGTX960 RAM: 16GB DDR3 1600Mhz HDD: Toshiba P300 3TB SSD: ADATA SU650 240GB DVD: LG GH24NS95

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
DarkSlide97 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.03.2022, 21:42   #3062
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika SEBAW
 
Data rejestracji: 09.06.2002
Lokalizacja: W-ń
Posty: 3,845
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Niech Ci służy.
SEBAW jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2022, 08:47   #3063
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,292
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Koledzy...
w końcu skompletowałem już wszystko, procesor, RAM osadzone na na prawdę solidnym AORUS Z590 Ultra, ale chyba nie może być tak różowo...

Rzecz w tym że mnie aktualnie nie interesuje instalacja świeżego systemu, a chciał bym odpalić Windowsa z poprzedniej konfiguracji (TAK, z Windows 10 się da, ale Wy to zresztą wiecie)
Pierwsza MOBO (MSI Z77A-G45) na której zainstalowany był system pracowała pod kontrolą i5-3570K, przełożyłem sam dysk do innej jednostki gdzie był wspomniany wcześniej MOBO Gigabyte B365 AORUS ELITE, (i5-9400F), teraz przełożyłem to do nowego AUROS Z590 ULTRA i już nie tyle że system mi nie wstaje, co notorycznie uruchamia się wyłącznie BIOS.


Przeglądałem szereg opcji związanych AHCI itp, szukałem tego co opisywaliście jako VMD... i tutaj zaskoczenie... nie znalazłem takiej opcji. Jakieś pomysły co zmienić po dosłownie przywróceniu ustawień do domyślnych?




BTW.
Nie chcę instalować od nowa, bo robiłem sobie Benchmarki dla CPU i pomniejsze dla GPU (tego samego) w różnych konfiguracjach. Przenosząc dysk mamy w miarę zachowane takie samo środowisko oprogramowania... większość sterowników i bibliotek, chciał bym to zestawić. Poza tym jak mi pobierało kilka gier ze steam dość długo, nie chcę znów czekać na 300GB i wiecej, bo łącze mam raczej średnie i kapryśne.

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 26.03.2022 o godz. 10:06
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2022, 12:31   #3064
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 4,128
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
KaiQ

trochę hardcorowo zmieniać HW i zostawiając cały czas ten sam system Ja i Jarson mam Z690 podobne płyty Ultra i Master i mamy inne opcje odnośnie SATA AHCI

bios masz wgrany ostatni ?
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2022, 13:07   #3065
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 30,287
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ale Jarson ma też Z590, jak KaiQ, chyba kupili w tej samej promocji. Nie wiem czy to coś da, ale uruchom kompa z pustym dyskiem albo bez dysku, do uruchomienia biosu wystarczy. Możliwe że w opcjach coś się zmieni
Oczywiście kwestia wersji biosu, czy macie takie same.

Ciekawostka - teraz ta płyta w x-kom stoi za 1699
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2022, 16:59   #3066
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 4,128
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ja mam jeszcze Z490 VISION G ale tam nie ma VMD bo to dopiero w 11th wprowadzili
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2022, 17:38   #3067
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 8,321
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@KaiQ
Miałem to samo. Zmień w karcie Settings pozycję Windows 10 Features na "Windows 10" i CSM Support na "Disabled". Nie pamiętam już na 100%, czy zmiany wymagały tylko te dwie opcje, ale wydaje mi się, że tak. Jeśli nie, to daj znać, będziemy szukać dalej

@Seku
Grzeniu ma rację, mam Z590 kupioną w tej samej promocji (ma skubany pamięć ), stąd te różnice w BIOS
__________________

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2022, 22:46   #3068
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,292
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Dzięki za podpowiedź, na pewno sprawdzę. Ja to niestety miałem w ostatnich dniach trochę pracy z innymi komputerami i musiałem swoją jednostkę na chwilę odłożyć. Zresztą podzielę się niedługo osiągnięciami majsterkowicza
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.03.2022, 23:29   #3069
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,292
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jarson Podgląd Wiadomości
@KaiQ
Miałem to samo. Zmień w karcie Settings pozycję Windows 10 Features na "Windows 10" i CSM Support na "Disabled". Nie pamiętam już na 100%, czy zmiany wymagały tylko te dwie opcje, ale wydaje mi się, że tak. Jeśli nie, to daj znać, będziemy szukać dalej
no nie poszło... a przestawiałem to ustrojstwo wcześniej.
Dzisiaj zacznę od aktualizacji BIOSu. Przez to że wykrywało mi dysk, a nie informowało że brak plików i partycji rozruchowych, przełożyłem dysk spowrotem do jednostki startowej z i5 3570K. Coś tam pierdnęło o naprawie po złym uruchomieniu, ale Windows wstał. zaktualizował się i działa.

Z590 poki co protestuje, jak chciałem wystartować z Linuksa w trybie Live, to nie poszło a jak zapodałem pendrive z instalką Windows 10 to pojawiła mi się animacja kręcących się kuleczek przez chwilę po czym reset.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.04.2022, 23:14   #3070
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,292
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
jakaś aktualizacja ... heh i znów mój post pod postem... Sam pytam i sam odpowiadam heh -idontknow2.gif

...
W zeszłym tygodniu przed rozebraniem PC nagrałem dwa filmiki (łącznie z 20 minut, gdzie zarejestrowałem sobie działanie komputera i płyty) Chodziło mi o dokumentację co działa a co nie działa, żeby się producent nie wykręcił że uszkodzona przeze mnie. Po rozmowie z infolinią zostałem przekierowany do salonu X-kom, gdzie przekazałem płytę i ta została przesłana do serwisu skąd ma być reklamowana u producenta. No niestety nie miałem od ręki CPU bo jak bym się wyrobił w 14tu dniach to nie musiał bym nawet czegokolwiek opisywać i dokumentować. A że przekroczyłem ten termin to gwarancja producenta i czekam. Z mojej strony mam pewność że wszystko zmontowałem bardziej niż poprawnie. Teraz czekam, ale jakoś tak nie mam zaufania do tych firm, które nie raz dążą do zrzucenia winy na użytkownika.
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.04.2022, 11:43   #3071
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 4,128
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
KaiQ

robię zakupy od lat w XCOM jak i MORELE i nigdy nie było problemów zawsze uznali mi gwarancję

a próbowałeś na Z590 zainstalować nowy system na innym dysku ?
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.04.2022, 12:48   #3072
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,292
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez seku Podgląd Wiadomości
KaiQ

robię zakupy od lat w XCOM jak i MORELE i nigdy nie było problemów zawsze uznali mi gwarancję

a próbowałeś na Z590 zainstalować nowy system na innym dysku ?
oczywiście że tak!

uruchamiałem z :
  1. gotowym systemem na dysku (Windows10)
  2. gotowym systemem na dysku (Linux)
  3. przygotowanym pendrive boot: UltimateBootCD
  4. przygotowanym pendrive boot: Windows10 (MediaCreationTool)
  5. przygotowanym pendrive boot: Windows10 (rufus)
  6. przygotowanym pendrive boot: Linux Ubuntu, PartedMagic, UBCD, (Ventoy)
  7. przygotowanym pendrive boot: aktualizacja BIOS MOBO Z590
  8. Podpiętym napędem DVD-USB by wystartować z płytek...

Stabilny tylko i wyłącznie bez jakiegokolwiek nośnika chcącego startować


Największy sukces to:
wyświetlenie loga instalatora Windows10 4 sekundy kręcących się kółeczek i reset
Uruchomienie MENU bootloadera Ventoy i wieszające się wybierane obrazu... oczywiście jeśli coś wybierałem to po paru sekundach reset
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.04.2022, 14:06   #3073
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Jarson
 
Data rejestracji: 24.10.2006
Lokalizacja: Zachlajki
Posty: 8,321
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jeżeli dyski/pendrive'y były widoczne jako bootowalne, były próby na takiej ilości różnych dystrybucji różnych systemów, a pojawiały się takie objawy, to zdecydowanie szukałbym poza samymi nośnikami. Oczywiście mając dostęp do sprzętu można było jeszcze spróbować podmienić kolejno CPU, RAM i grafikę, ale skoro miałeś intuicję, że to mobo, to zacząłeś od mobo i też jest ok.
__________________

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.04.2022, 18:59   #3074
KaiQ
Guru
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 1,292
KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>KaiQ po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Procesor nowy, rozdziewiczony z pudełka przeze mnie, nic nie świrował. Pamięć RAM z innej jednostki gdzie był wspomniany i5 9400F oraz żeby było śmieszniej MOBO też AORUS B365 M ELITE więc RAM jak najbardziej sprawny i bezproblemowy. Co do CPU to nie mam jakichkolwiek podejrzeń ponieważ GPU zastosowane było zintegrowane właśnie z i5 11600K. Płyty moje GPU nawet nie powąchało...
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.04.2022, 22:32   #3075
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo
 
Avatar użytkownika - Deckard -
 
Data rejestracji: 23.05.2006
Lokalizacja: A.D 2019
Posty: 4,985
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ale taki ram potrafi płatać figle w różnych konfiguracjach ,czy to w różnych gniazdach,taktowaniach itd. Jak są dwie kości to tym bardziej ,wpiąlbym jedna.
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
cpu, dyski ssd, gpu, nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, procesor, ram, sprzęt

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.