![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3196 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chwilunia, po kolei.
Z tego co widzę, pomimo wymagania na papierze CPU z instrukcjami AVX2 (których Ivy Bridge jeszcze nie miało), to na i5 3570 oraz i7 3770 można odpalić zarówno Far Cry'a 6 jak i RDR2. Nie mam na podorędziu żadnego z tych procesorów, Far Cry'a 6 też zresztą nie, ale znów posiłkując się YT mamy pełno tego typu zestawień, choćby tu: https://www.youtube.com/watch?v=LOGCrQVR1Yk Zawsze jestem bardzo ostrożny przy podawaniu informacji, których nie sprawdziłem osobiście, ale przy tej ilości materiałów, gdzie każda z tych gier pracuje bez zarzutu na obu procesorach raczej nie może być mowy o żadnej pomyłce. Moje zdanie jest takie: nawet jeśli zdecydujesz się na wymianę procesora (a więc i płyty głównej) na nowszy, to i tak będziesz musiał wymienić również kartę graficzną, bo przecież na 670-tce nie zostaniesz. Wobec tego chyba lepiej jest wymienić najpierw kartę graficzną, co da natychmiastowy znaczący wzrost wydajności, a wymianę CPU zostawić na później.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3197 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.03.2012
![]() |
Jak już zdecyduje się na wymianę całego kompa to od razu całego i wezme podzespoły z górnej półki.
Dziwne że komuś chodzi far cry 6 na moim procku bo w wymaganiach minimalnych jest i5-4460 który jako pierwszy dostał wsparcie AVX2 a nie AVX bez 2 tak jak w moim. https://www.intel.pl/content/www/pl/...fications.html No chyba że jest jakaś sztuczna która to omija lub nie ma to znaczenia a tylko przez kartę mi się gra nie uruchamia ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3198 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
To jest banalnie proste: moze miec patch-owana binarke ktora zezwala na obsluge tego procesora tak samo jak zanizenie OS do np. w7. Ot cala filozofia z tym zwiazana. Czasami sie da czasami sie nie da.
Najsensowniej jesli idzie o PC to czytaj post nr 3175.
![]() |
#3199 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Teraz jestem w kropce bo jak kupie za 2 tys 3060ti i mi gierki nie pojda to się wkurze bo będe musiał odsprzedawać ze stratą. Z drugiej strony nie sprobowac i brać kompa za 15-20 tys to trochę bolesne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3200 |
Moderator
Nie widze zadnych pokasowanych postow wiec musisz byc w bledzie ze cos napisales.
Co binarki nie chodzi o piracenie, ale o polatanie binarek w grze ze nie potrzebuja danego procesora itd... . Przeczytaj mojego posta nr. 3175 nawet jesli kupisz grafike i ci nie pudzie to nic nie sprzedawaj tylko ZROB CO CI NAPISALEM ! \/ Kod:
https://forum.cdrinfo.pl/showpost.php?p=1458321&postcount=3175
![]() |
#3201 |
Wymiatacz
![]() |
Nie no szlag mnie trafi.
Próbowałem chyba wszystkich porad które w necie wyczytałem jak uruchomić far cry 6 i nic z tego. Wygląda to tak jak na załączonych fotkach. Najpierw wyskakiwał błąd podczas uruchamiania a później po tych poradach w necie które zastosowałem pojawił się ekran wgrywania gry i tak niebieskie kółko się obraca bez końca i można czekać godzinę a gra się nie uruchamia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3202 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3203 |
Moderator
To na co czekasz KUPUJ !
![]() |
#3204 |
Wymiatacz
![]() |
czekam na to ze rodzina się wkurzy i dlatego myślałem że wykpię się jakąś kartą za 2000 i będzie się dało grać a tu już taki problem z far cry 6 ale dziwne bo widzę że niekorzy graja na tej karcie co ja więc nie wiem co się u mnie dzieje że się nie uruchamia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3205 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Hłehłe... jakby się u mnie rodzina na coś wkurzała, to mam (może i bezczelną, ale zawsze skuteczną) odpowiedź - jak się rodzina wkurza to niech sobie rodzina zarobi i kupi. Sorry, taki mamy klimat.
![]()
![]() |
![]() |
#3206 |
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Powiedzcie mi, czy ta dyskusja o kupnie sprzętu za 20k podpierając się wymogami jakiejś gry, jest na poważnie?
Bo jak czytam, to właśnie to pytanie nie przestaje mnie męczyć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3207 |
Moderator
Ale wez przestan, wystarczy 1000-2000zl zeby w ta gre zagrac i w zasadzie wszystkie nowe gry w FHD na ultra nie majac doslownie NIC. 20k to fanaberia dla zblazowanych bogaczy.
Co wystarcza i5 6tej generacji np i5 6500 intel 150-170 plyta glowna gtx980 hdd zasilacz obudowa klawiatura + myszka kontroler jakis z ps3/ps4/xbox360/xbox one i to wszystko ![]()
It's true what you heard, I am a freak, I'm disturbed ![]() My unicorn isn't a unicorn, it's a donkey with a plunger stuck to its face ![]() Ostatnio zmieniany przez misiozol : 07.02.2023 o godz. 10:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3208 |
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
I tak pojawi się gra, która nie pójdzie, już ty sienieboj.
![]() Każdy zarabia jak potrafi i wydaje jak uważa. Jakby to przeliczyć na browary, to by wystarczyło na parę hucznych/licznych zlotów. Razem z noclegami i testami itp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3209 |
Moderator
Kazda obecnie idzie, nie ma ze nie. To sa elementy na jakosc ULTRA w FHD. Sprawa sie zdecydowanie komplikuje jak chcesz 4K to
![]()
![]() |
#3210 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Od biedy też się da. Gram w Wiedźmina na mojej GTX 970 w 4K, przy większości ustawień na Ultra. Przy wymaksowanych wszystkich ustawieniach miałbym ledwo ponad klatek, to już nie pozwala na grę, ale przy obecnych mam okolice 20 i godzę się na taki kompromis. Po prostu widzę za dużą różnicę pomiędzy FHD a 4K, żeby to odpuścić.
Czasami myślę o zakupie czegoś nieco mocniejszego. Półka RTX 3060, no - 3070 w zupełności mnie zadowala, bo później ceny szybują w górę a przy moim trybie grania (zarówno tytuły jak i ilość czasu - Steam mi mówi, że w ostatnim roku grałem nieco ponad 100 godzin) pakowanie się w 4080 byłoby niepotrzebną stratą pieniędzy.
![]() |
Tagi |
cpu, dyski ssd, gpu, nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, procesor, ram, sprzęt |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|