Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.02.2008, 12:04   #31
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jakie OC podnie***347;***263; szyn***281; o 30-60MHz? poza tym, jest zapas kwoty, mo***380;na co***347; zmieni***263;

ps. mam takie pamieci, bez zmiany napi***281;cia (1,8V) chodz***261; na 920MHz
__________________

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.02.2008, 12:15   #32
DreamCrusher
Guru
 
Data rejestracji: 04.01.2003
Posty: 1,896
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj Podgląd Wiadomości
podepn***281; si***281; pod temat Ciapkowy
co lepiej bra***263; HD3870 czy 8800GT?
8800gt
oto dlaczego: http://pclab.pl/art29726-7.html

Zestaw:
buda: http://allegro.pl/item306259300_chie..._d_gratis.html 199,00
mam dragona w wersji big i nie mam do nie zastrzezen, dyski sa w koszyczkach w ktorych mozesz zamontowac wentylatory do ich chlodzenia, w dodatku napedy optyczne montuje sie na "szynach" co ulatwia ich wkladanie i wyjmowanie
zasilacz: http://allegro.pl/item309484400_mocn...ex_gratis.html 150,00
plyta: http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=7771 339,00
mam, nie narzekam
pamiec: http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=8553 169,00
proc: http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=8177 499,00
grafika: http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=4912 769,00

razem: 2125

nie zmiescilem sie co prawda w 2000 ale naprawde warto doplacic za ta grafike

chyba ze wzialbys slabszego proca, np http://www.esc.pl/product_info.php?m...oducts_id=8179

wtedy razem byloby 2005 zl
__________________

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2008, 12:29   #33
czechoj
Dziadek
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika czechoj
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Lokalizacja: dolnośląskie
Posty: 6,034
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez DreamCrusher Podgląd Wiadomości
8800gt
oto dlaczego: http://pclab.pl/art29726-7.html
a warto pchać się w 1GB czy 512MB?
__________________
czechoj
APLIKATOR _ REKULTYWATOR
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2008, 12:31   #34
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
@rork
nie no troche wi***281;cej
M***243;j E2180 to ***347;redniak. Z szyny 800 poszed***322; na 1220 ze zwi***281;kszonym nieco napi***281;ciem. Podobno niekt***243;re lataj***261; na 3,7Ghz.
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2008, 12:37   #35
DreamCrusher
Guru
 
Data rejestracji: 04.01.2003
Posty: 1,896
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj Podgląd Wiadomości
a warto pchać się w 1GB czy 512MB?
moim zdaniem nie warto doplacac, sam zobacz:
http://en.expreview.com/?p=159&page=3
__________________

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2008, 15:42   #36
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@DreamCrusher

buda - mi si***281; nie za bardzo podoba

p***322;yta - r***243;znice w wydajnosci b***281;d***261; nmarginalne Gigabyte ma RAID Asus nie, mo***380;na da***263; inn***261; z RAID lub w razie potrzeby dokupi***263; kontroler

pamieci - mog***261; byc ale moja propozycja jest ta***324;sza

grafika - taktowanie ciut wy***380;sze ale czy warto dac za to dodatkowe 70z***322; (podkr***281;ci***263; o tyle to piku***347; )

proc - kwestja wyboru

@sobrus

Ja mam E6300 na 3,2GHz, a to z powodu niskiego mno***380;nika - zaledwie x7 (szyna na 448MHz (efektywnie 1790MHz QBus) i w zupe***322;no***347;ci mi wystarcza, nie jest waskim gard***322;em dla systemu, wi***281;c jak si***281; da 400MHz ustawi***263; - 1600MHz efektywne - dla szyny b***281;dzie 3,2GHz
__________________

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2008, 17:48   #37
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
@rork
normalnie masz taki mno***380;nik czy wy***322;***261;czy***322;e***347; speedstep?
ja moge ustawi***263; dowolny mno***380;nik ale bez speedstepu, a ***380;e komputer 90***37; czasu jest jednak prawie w idlu to sie chyba nie op***322;aca wy***322;***261;cza***263;...
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.02.2008, 22:54   #38
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Procesor ma maksymalnie x7 7x266=1862=1,86GHz dla E6300, a speedstep czy jak to sie tam nazywa, mam wy***322;***261;czone
__________________

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2008, 00:15   #39
siwy_mw
dzien sadu juz blisko
 
Avatar użytkownika siwy_mw
 
Data rejestracji: 05.11.2002
Lokalizacja: Bielsko-Biala
Posty: 1,315
siwy_mw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam, podepne sie pod temat, co powiecie na taki zestaw?

Asus P5K Pro Intel P35

Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz (S775) BOX

OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz Vista Upgrade CL5

GeForce 8800 GT Galaxy 256MB TV & 2x DVI (PCI-E)

Zasilacz Seasonic S12 II-430 - 430W

WD Caviar RE2 500 GB WD5001ABYS 16MB cache SATA-II

napedy(DVD RW Pionek 112D@112L i Litek CD RW 52x24) i obudowe(CoolerMaster Centurion 534 Lite Silver) zostawiam stare plus dysk WD SATA 320GB za calosc wyjdzie mnie okolo 2600zl w lokalnym sklepie, wszelkie uwagi mile widziane.
Pozdrawiam
__________________
Liga rządzi, liga radzi, SIWY nigdy cie nie zdradzi !!!
Wszystko na temat DivX i nie tylko !
siwy_mw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2008, 08:09   #40
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zestaw jak najbardziej ok, ale moim zdaniem, przy takiej konfiguracji procesora i karty graficznej, warto zastanowi***263; si***281; nad mocniejszym zasilaczem (OC wchodzi w gr***281; ), ponad to, warto si***281; zastanowi***263; nad postawieniem 2 dysk***243;w w RAID zysk na wydajno***347;ci b***281;dzie znaczny, a koszt dysk***243;w niewiele wi***281;kszy np: www.proline.com.pl/shop.php?prodid=WD+WD3200AAKS lub co***347; samsunga np http://4speed.pl/index.php?stan=opis&id_towaru=2102 sam mam taki jeden
__________________


Ostatnio zmieniany przez rork : 10.02.2008 o godz. 08:31
rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.02.2008, 13:46   #41
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja bym poczekal az pokaze sie wiecej plyt obslugujacych AMD Phenom
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2008, 10:56   #42
Ricki
Guru
 
Avatar użytkownika Ricki
 
Data rejestracji: 14.06.2002
Lokalizacja: Rawicz
Posty: 1,270
Ricki zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Aby nie zak***322;ada***263; nowego tematu do***322;***261;cz***281; sie tutaj z zapytaniem o to, czy te komponenty b***281;d***261; ze sob***261; wsp***243;***322;pracowa***263;?
Zamierzam zmieni***263; p***322;yt***281; pami***281;ci i kart***281; graficzn***261;. Obecnie posiadam procesor C2D E4300 i chc***281; go zostawi***263; do przysz***322;ej konfiguracji tak samo jak zasilacz Be-quiet Dark Power 530W. Do tego b***281;d***281; mia***322; dwie karty na PCI w postaci tunera tv Winfast DTV 1800H do odbioru DVB-T i kart***281; TV-SAT TechnoTrend TT-Budget S2-3200. Teraz elementy jakie chc***281; kupi***263; to p***322;yta g***322;***243;wna MSI P35 NEO2-FIR, karta grafiki GALAXY GeForce 8800GT 512MB DDR3 i pami***281;***263; 2 GB GOODRAM DDR2 2048MB PC800 DUAL 2 x 1024. Czy te elementy s***261; ok. i pozwol***261; na jakie***347; podkr***281;canie procesora i stabiln***261; prac***281; zestawu?
Ricki jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.02.2008, 15:43   #43
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@Ricki zobacz cos z tych cz***281;***347;ci kt***243;re poda***322;em wy***380;ej (strona 2) ale te co podale***347; te***380; s***261; raczej ok.
__________________

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2008, 17:56   #44
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Exclamation FINAL COUNTDOWN :D

Kochani moi mili doradcy!
2 dni wertowałem różne strony, liczyłem kase, rozważałem porównania sprzętowe i powoli można powiedzieć jest już kompletny zarys mojego sprzęciku.
Oczywiście są też wahania i dlatego postanowiłem Wam przedstawić 2 zestawy które mam na oku. Jest to wersja minimalna i maxymalna. Różnica w cenie to ponad 500 zł.

Chciałbym abyście zerkneli jeszcze na to okiem i ostatecznie powiedzieli co jest nie tak i czego nie opłaca się kupować i wydawać takiej kasy oraz odpowiedzieli jeszcze na kilka moich pytań poniżej zestawienia.

No to ruszamy!

WERSJA MAX:

-PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 EPP 800MHz CL4 // 191 zł
-Asus P5K Intel P35 (lub PRO) // 390 zł
-Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz (S775) BOX // 744 zł
-Palit GeForce 8800GT Sonic 512MB DDRIII /256bit/ HDTV 2xDVI
[XNE/880TSXT352] // 769 zł
-Zasilacz do obudowy Chieftec (GPS-500AB-A) 500W // 200 zł
-obudowa Thermaltake Armor Jr. Black z oknem
lub...
/Thermaltake Soprano DX Black z oknem
/Thermaltake Tsunami Black z oknem
/Thermaltake Shark Black z oknem // 359-482 zł

razem: ok. 2600 zł


WERSJA MIN:

-PDP Patriot Dual LLK 2x 1GB DDR2 EPP 800MHz CL4 // 191 zł
-Asus P5K Intel P35 (lub PRO) // 390 zł
-GeForce 8600 GE Galaxy 512MB HDTV & DVI (PCI-E) OC CoolerMaster // 459 zł
-Intel Core2 Duo E6550 2,33GHz (S775) BOX // 582 zł
-Zasilacz do obudowy Chieftec (GPS-500AB-A) 500W // 200 zł
-obudowa Thermaltake Armor Jr. Black z oknem
lub...
/Thermaltake Soprano DX Black z oknem
/Thermaltake Tsunami Black z oknem
/Thermaltake Shark Black z oknem // 359-482 zł

razem: ok. 2180 zł


I teraz tak.... pytanka ....

1. Czym zasadniczo różni się płyta Asusa ta o której od początku mówilismy ( http://www.komputronik.pl/Plyty_glow...,id,39571,s,1/ ) od wersji PRO? ( http://www.komputronik.pl/Plyty_glow...elny,id,48288/ )
2. Niezabardzo rozumiem także opis specyfikacji tych nowych płyt jeśli chodzi o ilość obsługiwanych urządzeń. Powiedzcie... podłącze 3 napędy optyczne i 2 dyski SATA. Ile zostanie mi jeszcze miejsc do wpięcia tego typu sprzętów?
3. Czy warto się pakować w zasiłke 500W? Dużo z Was pisze im więcej tym lepiej. Wiem, że w przypadku GEForce 8800GT dobrze jest mieć dużo mocy. Jak widzieliście obudowy też mam troszke choinkowe więc może się przyda.
4. GeForce 8800GT... no jest polecana, namawiają mnie na nią ludzie. Ale czy na prawde warto wydać tyle kasy na nią? Nie lepiej kupić coś tańszego a ten sprzęt wymienić za pół roku? Czy ten Palit Sonic to dobry egzemplarz? Tyle jest tych 8800GT, że można zgłupieć.

Czekam na odp., sugestie, dobre słowo hehe
Pozdrawiam!
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.02.2008, 18:10   #45
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Zdecydowanie warto dop***322;aci***263; do 8800GT.
459za 8600 to nieporozumienie. Je***347;li juz chcesz oszcz***281;dzi***263; to wez Palita Sonic+ kt***243;ry jest podobnie szybki a prawie st***243;wke ta***324;szy.
Ewentualnie rozgl***261;daj sie ze 8800GS (nowo***347;***263;, tansza od GT) albo Radeonem 3850. Obie s***261; znacznie lepsze od najlepszego nawet 8600.

Natomiast skoro juz kupujesz dosc drogie CPU to nie bardzo rozumiem co tu robi E6550 - tylko 200z***322; ta***324;szy a r***243;***380;nica w zegarze ogromna no i stary proces 65nm. Tutaj chyba bym sie szarpn***261;***322; (a szczerze to wole moje E2180@3Ghz za nieca***322;e 300z***322;.. pewnie nie jest du***380;o wolniejsze ).

Wszystko zalezy do czego to ma byc komp - jak do gier to 8600 daruj sobie. To ***347;wietne karty (mam i wszystko ***347;miga) ale obecnie s***261; ju***380; lepsze oferty w mid-range.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 12.02.2008 o godz. 18:14
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, sprzęt

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.