Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.02.2008, 17:38   #61
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK Podgląd Wiadomości
print screena zapodałeś na cały post, o co Ci chodzi?
(teraz już i tak pewnie tego nie zmniejszysz bo edycje masz już wyłączoną)
o sprawe czysto formalna

zlinkowalem do serwisu a nie z mojego serwera, to nie moj screen ja tylko go przekleilem

zmien z [img] na [url] jesli ci to przeszkadza
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.02.2008, 21:52   #62
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Galaxy ma pamięci 1ns, chłodzenie zalmano podobne - powinno byc wydajne - no i jakos nie mam do palita przekonania . Poza tym pewnie w wydajnosci nie ma miedzy nimi żadnej różnicy więc chłodzenie też może być kryterium wyboru.

Pamieci dałem tylko dla przykladu miedzy cl4 a cl5 jest róznica ale chyba tylko w testach syntetycznych i programach które robia mase zapisu i odczytu z i do pamięci (super PI ). pozatym pamieci cl4 powinny się znacznie lepiej krecic. Popatrzał bym za tymi goodramami ktore demek pokazał warto (tylko jak sprawdzić przed zakupem czy to te ).

Oo http://egielda.com.pl/?str=art&id=3474-52
__________________


Ostatnio zmieniany przez rork : 13.02.2008 o godz. 22:48
rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.02.2008, 22:00   #63
demek
ZnakJaworznickiegoBikera
 
Avatar użytkownika demek
 
Data rejestracji: 22.03.2005
Lokalizacja: znowu Jaworzno
Posty: 9,675
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
nowe maja inne oznaczenie chyba

GP800D264L5/2GDC

1,9V 5-5-5-15

stare mialy 1,8V 5-5-5-15
__________________
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv
Moj kanal Youtube
/msg demek at freenode //
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2008, 19:54   #64
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ostatecznie...

-Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz (S775) BOX

-GeForce 8800 GT Palit 512MB TV & 2x DVI (PCI-E) Sonic ( http://www.komputronik.pl/Karty_graf...elny,id,50060/ ) LUB GeForce 8800 GT Galaxy 512MB TV & DVI & HDMI (PCI-E) ( http://www.komputronik.pl/Karty_graf...elny,id,51612/ ) Ci***261;gle si***281; wacham

-Asus P5K Intel P35 PRO

-PDP Patriot Dual LLK 2x 2GB DDR2 EPP 800MHz CL4 NOWO***346;***262;! zdecydowa***322;em si***281; na 4GB. Czy te b***281;d***261; ok? http://www.komputronik.pl/Pamiec_DRA...elny,id,47645/

-Zasilacz do obudowy Chieftec (GPS-500AB-A) 500W

-Obudowa Thermaltake Tsunami z oknem ( http://www.komputronik.pl/Obudowy/Th...elny,id,12249/
)
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2008, 20:15   #65
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tylko takie pytanko - te linki do komputronika, to tylko tak pogl***261;dowo, a kupowa***263; b***281;dziesz gdzie indziej?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2008, 22:41   #66
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Pamietaj ze bez 64-bitowego systemu (=Visty64 bo XP64 to jaka***347; ma***322;o popularna rzecz) zobaczysz tylko 3GB.
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2008, 22:47   #67
SpeedFreaK
Guru
 
Avatar użytkownika SpeedFreaK
 
Data rejestracji: 06.09.2004
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 4,225
SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
A dok***322;adniej 3,5 GB

Wyj***261;tkiem jest 32-bitowy Windows Server 2003- widzi 4 GB, tak samo Linuxy
__________________
Intel Core i7 4790K @ 4.00GHz MSI Z97 Gaming 3 Kingston HyperX XPM Beast 32 GB MSI GeForce GTX1060 SSD Samsung 840 EVO 250GB Samsung SH224DB Chieftec CTG-750C Zalman Z11 Plus
SpeedFreaK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2008, 23:25   #68
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
chodzi o ram?
Mam XP prof 32 bit i nie zamierzam zmienia***263; systemu, chyba, ***380;e na 64 bit XP.

Czyli co macie na my***347;li? Nie op***322;aca si***281; kupowa***263; 4GB? A mo***380;e 2+1?

Cytat:
Napisany przez Reetou Podgląd Wiadomości
Tylko takie pytanko - te linki do komputronika, to tylko tak pogl***261;dowo, a kupowa***263; b***281;dziesz gdzie indziej?
Tak to tylko pogl***261;dowo. Aczkolwiek b***281;d***281; chcia***322; kupi***263; komputer w sklepie w mie***347;cie bo b***281;d***281; bra***322; raty i wog***243;le chce taki sprz***281;t widzie***263; na w***322;asne oczy. Patrzy***322;em w jednym sklepie to ceny nie s***261; wiele mniejsze.
My***347;lisz, ***380;e w sklepie mo***380;na wyrwa***263; co***347; taniej?
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2008, 23:37   #69
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jak szuka***322;em ostatnio cz***281;***347;ci, to komputronik wychodzi***322; najdro***380;ej - zdecydowa***322;em si***281; na wa-wskiego Loriena - sporo taniej... Pewnie jakby***347; sprawdzi***322; kilka sklep***243;w w mie***347;cie, to znalaz***322;by***347; te***380; co***347; znacznie ta***324;szego. Np. ten Asus P5K Pro - na dzie***324; dzisiajszy w komputroniku 402,- a w Lorien jest za 369,- . Sporo, 9***37; r***243;***380;nicy...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2008, 23:41   #70
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
To w ko***324;cu ile kasy na to masz?

ps. ja bym bra***322; Galaxy
__________________

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2008, 23:50   #71
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
rork no pomy***347;la***322;em, ***380;e jak ju***380; szale***263; to szale***263; tym bardziej, ***380;e na kredyt biore no i do kompa d***322;ugo nie b***281;d***281; zagl***261;da***322;

Wiem, ***380;e Galaxy polecasz zastanawiam si***281; czy zalet***261; te***380; tej Galaxy jest wyj***347;cie HDMI jak widze? Palit ma 2XDVI to jest spoko bo mo***380;na 2 monitory pod***322;***261;czy***263;. Chyba, ***380;e w tym Galaxy jest przej***347;ci***243;wka na drugi monitor i to mo***380;e te***380; analog to biore Galaxy
S***261; w sumie 2 wersje tej Galaxy... jak***261; Ty masz?
W Galaxy te***380; czyta***322;em bywa problem z piszcz***261;cymi cewkami na niekt***243;rych elementach wy***347;wietlanego obrazu.
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 18.02.2008 o godz. 23:54
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 10:51   #72
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nie napisa***322;em, ***380;e mam, tylko ***380;e jak bym bra***322; to by by***322;o to w***322;a***347;nie galaxy z pami***281;ciami 1ns , co do wyj***347;***263;, to napewno ma dwa dvi i do***322;aczone przej***347;ci***243;wki na d-sub (analoga) i HDMI.

Poza tym, je***347;li ma to by***263; na lata, pomy***347;la***322; bym o jakim***347; mocniejszym zasilaczu np. http://zenfist.pl/chieftec-cft65014c-p-1662.html za 100z***322; wi***281;cej masz odpinane kable 4 linie 12V i wszystkie wymagane w normie atx v2.2 z***322;***261;cza napi***281;ciowe.
__________________

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 11:19   #73
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez rork Podgląd Wiadomości
Nie napisa***322;em, ***380;e mam, tylko ***380;e jak bym bra***322; to by by***322;o to w***322;a***347;nie galaxy z pami***281;ciami 1ns , co do wyj***347;***263;, to napewno ma dwa dvi i do***322;aczone przej***347;ci***243;wki na d-sub (analoga) i HDMI(...)
A jednak nie ka***380;da....

Cytat:
Napisany przez rork Podgląd Wiadomości
(...)Poza tym, je***347;li ma to by***263; na lata, pomy***347;la***322; bym o jakim***347; mocniejszym zasilaczu np. http://zenfist.pl/chieftec-cft65014c-p-1662.html za 100z***322; wi***281;cej masz odpinane kable 4 linie 12V i wszystkie wymagane w normie atx v2.2 z***322;***261;cza napi***281;ciowe.
Ale po co?
Chcia***322;em na pocz***261;tku 450W to m***243;wili***347;cie, ***380;e za ma***322;o to zdecydowa***322;em si***281; na 500 teraz widze 650W z jakimi***347; bajerami kt***243;re nie widze, aby mi si***281; jako***347; przyda***322;y (chyba, ***380;e nie wiem jakie on ma zalety).
Co daj***261; odpinane kable i normy?
Zaznaczam, ***380;e przez 2 lata ma***322;oco zmienie w tym komputerze. Mo***380;e tylko dysk jaki***347; zmienie i ramu dokupie, ale to daaleka przysz***322;o***347;***263;.
Jeszcze troche i kto***347; mi poleci z***322;ote ko***324;c***243;wki kabli SATA bo stabilniej przewodz***261; pr***261;d i zaraz mi si***281; z 3000 z***322; zrobi 4000 z***322; .
Nie wiem czy jest faktycznie sens bra***263; taki zasilacz, hmmm
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 11:29   #74
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
ja mam 350W na kompie E2180@3Ghz + GF8600GT@GTS. A zasilacz wcale nie wygl***261;da jakby mu mocy brakowa***322;o. Core2 Penryn to nie 100W grza***322;ka
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 13:36   #75
rork
Guru
 
Avatar użytkownika rork
 
Data rejestracji: 28.07.2002
Lokalizacja: Stargard
Posty: 1,698
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No dobra, to by***322;a tylko propozycja z tym zasilaczem (100z***322; przy kredycie to chyba nie tak du***380;o?), a da***322;em ja dlatego, ***380;e taki zapas mocy pozwoli na d***322;u***380;sze ***380;ycie zasilacza i cisz***281; w kompie (ni***380;sza temp. pracy) i tylko dlatego.
Ten chieftec 500W te***380; jest niczego sobie.

No z kart***261; to mnie zaskoczy***322;e***347;, ale napewno jest przej***347;ci***243;wka w komplecie DVI na D-sub wi***281;c nie widzdz***281; problemu .

@sobrus ale 8800GT ju***380; swoje we***378;mie
__________________

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, sprzęt

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.