Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.02.2008, 13:58   #76
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
troche na pewno
~40W wi***281;cej ni***380; 8600GTS ale ... wci***261;***380; ~70W mniej ni***380; pojednynczy 8800GTX
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.02.2008, 15:56   #77
czechoj
Dziadek
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika czechoj
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Lokalizacja: dolnośląskie
Posty: 6,034
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
za namow***261; koleg***243;w kupi***322;em sobie 8800GT 512 teraz procek AMD X2 4600 nie nad***261;***380;a za kart***261;
Odno***347;nie ilo***347;ci pami***281;ci RAM podobno SP1 do Visty ma rozwi***261;zywa***263; problem ograniczenia do 4GB
__________________
czechoj
APLIKATOR _ REKULTYWATOR
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 15:59   #78
kraluk
Guru
 
Avatar użytkownika kraluk
 
Data rejestracji: 13.02.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 4,500
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jakie ograniczenia? Systemy 32-bitowe nie obs***322;u***380;***261; wi***281;cej ni***380; 3.25GB RAMu - nic na to nie poradzisz, taka ju***380; jest architektura, ***380;adne SP na to nie pomo***380;e.

Je***347;li kto***347; chcia***322;by mie***263; wi***281;cej obs***322;ugiwanej pami***281;ci, to musi si***281; jednak zainteresowa***263; systemami 64-bitowymi, a dok***322;adniej x86-64.
__________________
"Być zwyciężonym i nie ulec - to zwycięstwo!"
kraluk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 16:11   #79
czechoj
Dziadek
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika czechoj
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Lokalizacja: dolnośląskie
Posty: 6,034
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
system 32-bit zaadresuje 4GB, 2^32
__________________
czechoj
APLIKATOR _ REKULTYWATOR
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 16:42   #80
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
http://support.microsoft.com/kb/929605
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 17:02   #81
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
blalablabla a na koniec
- 64-bitowa wersja systemu Windows Vista musi by***263; u***380;ywana.

i po ptokach. a wi***281;kszo***347;***263; sprz***281;t***243;w 64 bitowych jest dalej sprzedawana z systemem 32-bitowym
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 17:40   #82
kizio
Wyrejestrowany
 
Avatar użytkownika kizio
 
Data rejestracji: 10.07.2002
Lokalizacja: Rybnik
Posty: 3,521
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mo***380;e dlatego ***380;e wi***281;kszo***347;***263; aplikacji dalej nie dzia***322;a pod systemem 64 bitowym?
__________________


kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 17:52   #83
kraluk
Guru
 
Avatar użytkownika kraluk
 
Data rejestracji: 13.02.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 4,500
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj Podgląd Wiadomości
system 32-bit zaadresuje 4GB, 2^32
Racja, racja - przepraszam za błąd.

A ten błąd w Viście nie był mi znany ^^
__________________
"Być zwyciężonym i nie ulec - to zwycięstwo!"
kraluk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 19:49   #84
SpeedFreaK
Guru
 
Avatar użytkownika SpeedFreaK
 
Data rejestracji: 06.09.2004
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 4,225
SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Bullshit. To dlaczego Windows Server 2003 (kernel NT 5.1) widzi poprawnie 4 GB??
Czy***380;by ma***322;y mi***281;kki chcia***322; wymusi***263; kupowanie 64-bitowych wersji system***243;w?
__________________
Intel Core i7 4790K @ 4.00GHz MSI Z97 Gaming 3 Kingston HyperX XPM Beast 32 GB MSI GeForce GTX1060 SSD Samsung 840 EVO 250GB Samsung SH224DB Chieftec CTG-750C Zalman Z11 Plus
SpeedFreaK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 20:04   #85
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika CIAPEK
 
Data rejestracji: 17.02.2003
Lokalizacja: TORUŃ
Posty: 5,244
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
dobra Panowie jest jak jest 32 bity widz***261; tyle, a nie wi***281;cej ram.
To jak? Zakupi***263; 2+1? czy 2GB? Czy wej***347;c w te 4GB niezale***380;nie od platformy 32 czy 64

Co do grafiki to co***347; si***281; przekonuje do Galaxy

A jak pozosta***322;e podzespo***322;y b***281;d***261; si***281; mia***322;y do XP 32 bit? Reszta powinna dzia***322;a***263; ze sob***261; bez problemu jak nale***380;y?
__________________



nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!

Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 19.02.2008 o godz. 20:06
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 21:28   #86
sobrus
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez SpeedFreaK Podgląd Wiadomości
Bullshit. To dlaczego Windows Server 2003 (kernel NT 5.1) widzi poprawnie 4 GB??
Czyżby mały miękki chciał wymusić kupowanie 64-bitowych wersji systemów?
Ależ ja chętnie sam kupie 64-bitowy system. Ile można siedzieć w 32-bitach. Amiga Workbench w 1985 roku był w pełni 32-bitowy nawet mimo że ówczesne Amigi jeszcze takie nie były.
Tylko czemu w moim nowym lapie z Core2 jest Vista 32 ?
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 22:05   #87
czechoj
Dziadek
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika czechoj
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Lokalizacja: dolnośląskie
Posty: 6,034
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak to jest z licencj***261; na Vist***281;? mam oryginalne 32 bity czy mog***281; zainstalowa***263; wymiennie 64bit?
__________________
czechoj
APLIKATOR _ REKULTYWATOR
czechoj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 22:10   #88
SpeedFreaK
Guru
 
Avatar użytkownika SpeedFreaK
 
Data rejestracji: 06.09.2004
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 4,225
SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>SpeedFreaK wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Ależ ja chętnie sam kupie 64-bitowy system. Ile można siedzieć w 32-bitach. Amiga Workbench w 1985 roku był w pełni 32-bitowy nawet mimo że ówczesne Amigi jeszcze takie nie były.
Tylko czemu w moim nowym lapie z Core2 jest Vista 32 ?
Bo jest mało softu na systemy 64 bitowe, daltego dają 32-ki, żeby kompatybilność zwiekszyć.


@Ciapek- weź 4 GB, zawsze mozna zmienić w przyszłości system na 64 bitowy, albo na linuxa
__________________
Intel Core i7 4790K @ 4.00GHz MSI Z97 Gaming 3 Kingston HyperX XPM Beast 32 GB MSI GeForce GTX1060 SSD Samsung 840 EVO 250GB Samsung SH224DB Chieftec CTG-750C Zalman Z11 Plus
SpeedFreaK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 22:38   #89
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,064
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj Podgląd Wiadomości
jak to jest z licencją na Vistę? mam oryginalne 32 bity czy mogę zainstalować wymiennie 64bit?
32@64 legalne tylko w przypadku wersji ultimate
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.02.2008, 22:56   #90
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez kizio Podgląd Wiadomości
może dlatego że większość aplikacji dalej nie działa pod systemem 64 bitowym?
Moze sprecyzujesz jaka ta wiekszosc ? bo ja od roku na x64 i jakos nie mam pojecia o tym
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
nowy komputer, podzespoły, pomoc w wyborze sprzętu, sprzęt

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.