Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Skracanie linków (https://forum.cdrinfo.pl/f113/skracanie-linkow-91373/)

andy 23.09.2012 23:13

@Jarson widać do jakiego miejsca prowadzi link! ;) W moim przypadku użytkownik miał nie wiedzieć, że link prowadzi do Google dla ubogich ;)

pali 23.09.2012 23:35

Podejmę się interpretacji prawnej twojego czynu.

Regulamin Forum nie definiuje pojęcia "użytkownika", stąd należy przyjąć że użytkownikiem jest każdy korzystający z forum, jednakowo użytkownik zarejestrowany jak i odwiedzający to forum z SERP Google.

Użytkownik z Google spodziewa się znaleźć poszukiwane informacje, a widzi odesłanie do Google. Wyczerpuje to znamiona przestępstwa opisanego w drugim zdaniu par. 12 Regulaminu Forum.

Celowe maskowanie linka świadczy o działaniu z premedytacją i głębokiej demoralizacji oskarżonego, co powinno być wzięte pod uwagę przy orzekaniu o winie i wymiarze kary.

andy 23.09.2012 23:44

Cytat:

§ -12-
Forum dyskusyjne służy tylko i wyłącznie do zadawania pytań, wymiany spostrzeżeń, poglądów oraz informacji posiadanych przez zarejestrowanych użytkowników. Nie toleruje się wprowadzania innych użytkowników w błąd.
W którym miejscu mój post wprowadził w błąd? Odesłany został do tego odnośnika - http://lmgtfy.com/?q=Windows+XP+Spolszczenie

Strona ta wpisuje frazę: "Windows XP Spolszczenie" do wyszukiwarki Google i klika szukaj. Za chwilę użytkownik widzi stronę z wyszukiwaniami dla zapytania.

Dla tak popularnego pytania można skierować w ten sposób - użytkownik znajdzie odpowiedź, oraz nauczy się jak korzystać z wyszukiwarki

Cytat:

Celowe maskowanie linka świadczy o działaniu z premedytacją i głębokiej demoralizacji oskarżonego, co powinno być wzięte pod uwagę przy orzekaniu o winie i wymiarze kary.
W moim przypadku zamaskowałem linka z premedytacją ponieważ na nie zamaskowanym mógłby się poznać i nie kliknąć, przez co by nie poznał lekcji.

Jak dla mnie Twoja interpretacja tego paragrafu jest łagodnie określając bez sensu...

pali 24.09.2012 00:20

Wpisuję w google:
Format komputera z systemem XP oraz spolszczenie
bo chcę sformatować komputer i spolszczyć, he :)

Na PIERWSZYM miejscu wyskakuje mi temat czaro80, w którym Ty mnie odsyłasz do google!

To co, mam wrócić do google i znowu wpisać:
Format komputera z systemem XP oraz spolszczenie
znaleźć kolejne forum, gdzie kolejny mądrala będzie mnie odsyłać do google?

Problem nie jest wydumany, bo wielokrotnie tak trafiałem.

I możesz sobie zacytować oddzielnie każdą literkę, a niczego to nie zmieni. Nawet zacytuj znaki interpunkcyjne i spacje również.

andy 24.09.2012 01:05

Klikałeś w mój link? Na pierwszej stronie ma tematy, które są lekarstwem na jego problemy.

Logiczne jest także, że jak wpiszesz tytuł tego wątku do Google to na pierwszym miejscu dostaniesz wynik z naszego forum (nieziemskie SEO).
Jednak mój link daje całkiem inne wyniki z których bez problemów czaro skorzysta. Tak więc na przyszłość nie przekręcaj pewnych faktów, aby bardziej pasowały do twojej wypowiedzi.

Cytat:

Problem nie jest wydumany, bo wielokrotnie tak trafiałem.
Nie twierdzę, że problem istnieje. Tylko w moim przypadku nie masz takiego efektu. Przed podaniem odnośnika w takiej a nie innej formie sprawdziłem wyniki zwracane przez google.

Aha, i poczytaj sobie na czym polega metoda wędki i ryby - łatwo jest dać potrzebującemu samą rybę. Taki ktoś zaspokoi swoje potrzeby i będzie ok, problem się pojawi gdy znowu zgłodnieje - znowu przyjdzie do Ciebie.
Gdy nauczysz go łowić ryby, to nie dość, że zaspokoi swoje pragnienie, to na przyszłość będzie potrafił sam sobie rybę złapać.

Cytat:

I możesz sobie zacytować oddzielnie każdą literkę, a niczego to nie zmieni. Nawet zacytuj znaki interpunkcyjne i spacje również.
Już wielokrotnie pisałem, że cytowanie pomaga w odniesieniu się precyzyjnie do wypowiedzi (oczywiście ważną rzeczą jest aby nie wyrywać zdań z kontekstu). Jeżeli masz z tym problem to twoja sprawa, nie musisz w każdym miejscu pisać o tym.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:46.