![]() |
dziś dojechały Delle i w nich siedzi Nvidia GT620 1GB DDR3 czyli najmocniejsza wersja
VGA HDMI i DVI podpinam zamiast NVS300 i to samo max rozdzielczość po HDMI mam 1920x1080 jakieś sugestie czemu nie chce działać w 2560x1440 ? |
A czytales co pisalem ?
|
tak ale nie wiem o co w tym chodzi
|
lol2 to jak mam ci to wytlumaczyc inaczej :P
|
nie wiem czyli co nawet GT 620 jest za słaba żeby wyświetlić 2560x1440 HDMI--> HDMI ?
|
Heh nie rozumiesz, muszisz miec dual link do tego :P
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 133363 zrób zdjęcie wtyczki kabla dvi |
w monitorze mam 1x DP i 2x HDMI wszystkie wspierają 2560x1440 144Hz
karta GT620 ma VGA, HDMI, DVI używam kabla HDMI HDMI i max jest 1920x1080 mam przejściówkę DVI-D (4ta od góry) do HDMI i jest to samo mam kabel DVI-D ---> HDMI wiec to samo co z przejściówka |
Mam obecnie komputer na bazie core2duo e8400 z 4GB ramu. Do moich biurowych prac starcza na styk i byłoby dobrze gdyby od czasu do czasu się nie zawieszał. Postanowiłem zatem zmienić pradziadka na dziadka. Czy komputer używany dell, hp lub fujitsu z prockami typu i5 3470 i 4/8 GB ramu za okolo 400-500zł to dobry wybór? Pytam z uwagi na nietypowe płyty główne i zasilacze. Zawsze miałem składaki...
|
Spoko dają radę . O zasilacz też się martwiłem ale po wyczyszczeniu działa bardzo cicho, można wymienić wentylator jeśli jest głośny . Kupiłem SSD najtańszy i powiem szczerze , do prac biurowych taka konfiguracja jest mega wydajna . Szkoda że spóźniłeś się dwa tygodnie bo miałem kilkanaście takich i tylko jeden zostawiłem .
|
Do biura/roboty taki dell/hp jest ok, do modernizacji już niekoniecznie, właśnie ze względu na niestandardowe komponenty. Sprzęt przeznaczony głównie do postawienia na biurko, użytku parę lat (amortyzacji) i utylizacji, tak właśnie robią firmy.
|
To jeszcze się prześpię, bo prawie mnie przekonaliście[emoji16]
|
Patrix czy ja wiem przywiozłem w tym tyg. kilka Dell Vostro 470
i5-3470 4GB ram DDR3 1600 500GB HDD WD BLUE GT620 + iGPU Intel HD2500 DVD+RW moduł wi-fi na mPCIe 4x SATA 3 + slot mSATA dokładasz do tego GT 1030 + Dysk SSD lub mSATA i zestaw dostaje nowe życie pełne wsparcie do 4K jakoś wykonania takiego DELL`a to perfekcja czytnik kart na froncie 4x USB w tym 2x 3.0 cichutki |
Podałeś za przykład model tower- tu faktycznie nie jest źle.
Mi w pamięci utkwiły sterty small form factor...i w zasadzie tylko takie kojarzą mi się z korpo bo tylko takie miałem (i tu się odnosiła moja wypowiedź), od paru lat u mnie standard to notebook+ monitor. |
teraz wiem o czym mówisz mam kilka takich antyków w środku MBO rodem z laptopa pamięci SODIM + slim DVD integra GPU. i takiego czegoś nie rozbudujesz.
dziś rynek wtórny jest zalewany sprzętami po leasingowymi z firm. jest to dobra alternatywa bo komputery są solidne + legalny Windows. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:19. |