![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nauka chodzenia krok po kroku pamięci RAM
Kupiłem od znajomego 2 GB pamięci DDR2 GOODRAM do kompa dla członka rodziny (nie, jeszcze nie dla Madzi
![]() Z kupioną kością namęczyłem się jak rzadko. Najpierw po prostu dołożona do slotu nr 2 (1 i 3 to A-Daty) nie pozwoliła na start kompa. Po wyjęciu i wyłączeniu w BIOS-ie wszelkich opcji OC pamięci... dalej nic. Próbowałem obie kości na zmianę (w drugim kompie pracowały bez zarzutu), razem z moimi starymi i bez nich. W końcu zacząłem zmniejszać na sztywno taktowanie - najpierw na 677, potem na 533 MHz - i wreszcie na 533 ruszyły i pozwoliły na włączenie kompa, ale tylko razem z A-Datami. Tyle tylko, że BIOS/system się uruchamiały, ale nie widziały GOODRAMów, a tylko 2x1GB ![]() Wyjałem jedną kość A-Daty i komp wreszcie zobaczył 3 GB pamięci (1 + 2). W tej konfiguracji przestawiłem taktowanie z powrotem na 667, a potem 800 MHz - udało się. Wreszcie włożyłem drugą kosć A-Daty - czyli utworzyłem konfigurację identyczną taką jak przy pierwszej próbie, gdzie komp nawet nie piknął - wszystko ruszyło i działa bez zarzutu ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |
Jakie kości RAM? | szwedi | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 77 | 03.09.2010 19:33 |
Pomoc w identyfikacji kości RAM. | Artur1_uts | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 7 | 07.08.2008 02:17 |
Wypalanie Krok Po Kroku-----help!!! | belmont1990 | Nagrywanie/kopiowanie gier na konsole | 4 | 04.06.2007 16:06 |