![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stary wyjadacz ;)
Data rejestracji: 23.08.2018
![]() |
Stick PC
Przyszedł moment na zmianę komputera i zastanawiam się nad zakupem Sticka od Intela, chodzi o Intel Compute Stick. Główne wykorzystanie to programy biurowe i najważniejsze to programowanie. Da on radę pracować z Microsoft Visual C++ ewentualnie z Code::Blocks? Chodzi mi o komfortową prace podczas kodowania czy nie będzie on miał problemów z wydajnością. Jeżeli ktoś ma podobny sprzęt może się wypowiedzieć jak wrażenia wydajność itp?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wydajność to będzie mizerna, w szczególności przy komplikowaniu kodu.
Miałem to przez tydzień do testów - szkoda czasu i nerwów. Już lepiej kupić używanego laptopa...
![]() |
#3 |
Stary wyjadacz ;)
Data rejestracji: 23.08.2018
![]() |
Już wybuliłem na jednego laptopa do tego nowego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może zainteresuj się poleasingowym Dell Optiplex 780 Small form factor. Całą budę masz w okolicach 300zł.
![]() Wymieniasz RAM z 4 na 8GB, dorzucasz SSD i masz przyjemną maszynkę, która zajmuje mało miejsca. Jak będzie COA na budzie to nawet legal W7 w gratisie... Do DEV jak znalazł, masz porty COM i LPT.
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Pomyśl nad stacją roboczą - ewentualnie coś na micro atx jak masz mało miejsca.
![]() |
![]() |
#6 |
Odmrożony leniwiec
Data rejestracji: 02.03.2018
![]() ![]() |
@Avesar
To są konstrukcje ekstremalnie budżetowe, nadają się tylko do prac biurowych, odtwarzania filmów w HD i prostych gier. Nie wiem co chcesz kompilować, ale zaraz się pewnie spoci i przetaktuje do prędkości ziemniaka. Poza tym o VSCP to zapomnij jeśli najnowszy, jest absurdalnie zasobożerny. Mam pierwszą edycję i trochę się nim bawiłem. Sporo kodeków daje radę w 1080p, z gier to np. Rayman Origins nie trzyma 30 klatek i zaraz się nagrzewa do temperatury Słońca. ![]() Ostatnio zmieniany przez MajsterPopsuj : 17.09.2018 o godz. 03:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
PC > Router > PC - Przesyłanie danych pomiędzy PC | dwozny | Off topic | 12 | 03.09.2006 14:37 |
Uwaga na nierzetelną firme Pc Projekt!!!!! | ruras | Off topic | 9 | 27.02.2006 11:26 |
Laptop vs PC ?! | Patrix | Off topic | 42 | 19.08.2005 14:44 |
Nie można słuchaćmuzyki na PC ????? !!!!! | Vegas | Napędy optyczne CD | 23 | 25.07.2002 21:04 |