![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To na resztę zadań zostaje od 0 do 100% zależnie od ustawionych priorytetów na procesach
![]() Zazwyczaj priorytety sa równe (w windows nazywa się to priorytet "normalny" i większość programów i usług go ma) , tzn scheduler zabierze jednemu i da drugiemu w proporcjach 50/50. Aby svchost mógł tak zamulić CPU, że NOD nie mógłby dociągnąc aktualizacji, to musiałby mieć chyba priorytet "realtime" - ale wtedy nie dałbyś rady go zabić, bo zamuliłby Ci nawet kursor myszy ![]() Bardziej prawdopodobne wydaje mi się więc, że svchost.exe celowo blokował połączenia do serwerów NOD, dopóki z palca go nie ubiłeś. Czyli .... ![]() Ponadto dawno nie miałem styczności z WinXP, ale wydaje mi się, że system nie pozwala tak sobie ubijać swoich usług - od tego jest panel sterowania usługami (services.msc) Normalnie powinienes chyba dostać coś w rodzaju "brak dostępu". Jeżeli mam rację, to to co ubiłeś wcale nie było usługą systemu windows, tylko się pod nią podszywało, czyli ... ![]() Być może nie mam racji, to tylko teorie (choć poparte doświadczeniem) - ale moim zdaniem powinieneś naprawdę dobrze przeskanować kompa, najlepiej jakimś mało popularnym programem AV, ponieważ na zainfekowanym już komputerze zazwyczaj nic innego nie zainstalujesz. Wirusy aktywnie bronią się zakłócając lub uniemożliwiając pracę czy instalację najpopularniejszych pakietów AV i sam tego dwukrotnie doświadczyłem na Avirze i Avaście ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 14.11.2013 o godz. 14:11 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Avast to i mojego zaufania nie wzbudza, tak jak napisałem powyżej wirusy łatwo dają sobie z nim radę.
svchost.exe jest to proces, który hostuje wiele róznych usług, dlatego się mnoży. Jak wejdziesz w services.msc, to mozesz zobaczyć jak wiele usług jest na tym procesie (w końcu nazwa zobowiązuje - "service host"). Niektóre chyba mogą współdzielić pojedynczą instancję procesu, inne nie. I właśnie przez to, że nazwa svchost nie jest podejrzana, oraz dlatego że proces ten się całkiem naturalnie mnoży, jest wykorzystywany przez różne wirusy. Powodzenia z szukaniem, daj znać jak rozwiążesz zagadkę, bo sam jestem ciekaw. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guru
![]() |
A czy to jest normalne, że po zainstalowaniu jakiejkolwiek poprawki, mogę zainstalować ją jeszcze raz, zrestartować komputer, zainstalować ją jeszcze raz, zrestartować komputer itd. itd. ? System co prawda pokazuje, że dana poprawka jest zainstalowana, chociażby w panelu sterowania, ale jak chcę zainstalować poprawkę do ie8 KB2879017, która ma naprawić problem, to system pozwala mi ją zainstalować pomimo iż ona jest zainstalowana ? Dziwne...
:edit: Wszystko doskonale opisane jest tutaj... Niestety po angielsku, ale sądzę, że to nie jest barierą...
KarolluZ ruleZ ![]() Ostatnio zmieniany przez KarolluZ : 17.11.2013 o godz. 09:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Znalazło się rozwiązanie problemu - http://www.dobreprogramy.pl/SVCHOST-...ews,51630.html
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Swego czasu jak używałem XP to pamiętam też miałem raz zagwozdkę WTF z tym plikiem
![]() Miło ze strony MS.
![]() |
#22 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trochę czasu im zajęło ...........ale miło bo chyba w kwietniu 2014 kończy się wsparcie dla XP.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
svchost, windows xp, xp |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
dziwne zachowanie procesora w laptopie | kizio | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 7 | 23.03.2010 14:51 |
Restart procesora graficznego? | Pagerus | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 20 | 16.11.2007 09:46 |
NEC ND3520 duże użycie procesora | Tran | Napędy optyczne DVD | 1 | 19.03.2005 00:47 |
Teac, obciazenie procesora | Nafcio | Napędy optyczne CD | 11 | 05.03.2003 13:02 |
LG 8160B - zbyt duze obciazenie procesora | -=[ Yomi ]=- | Napędy optyczne CD | 3 | 14.12.2001 21:02 |