![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | ||||
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sobrus, coraz bardziej się pogrążasz... nie chcesz to nic nie rób, posmaruj tyłek miodem i siądź w mrowisko
![]() jak nie ogarniasz to odpuść Cytat:
Szyfrowany kontener TC nie daje 100% prywatności, przy dostępie fizycznym dalej Ci mogą ukraść tożsamość. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Backup... trzeba być odpowiedzialnym tak? Jakoś dowodu/karty płatniczej nie masz zamiaru gubić..
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |||||||
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Smarowanie d**y miodem jest równie głupie jak szyfrowanie wszystkiego jak leci. Cytat:
Cytat:
Owszem ktoś kto ukradnie Ci sejwy do Crysisa dostanie Twoje prywatne informacje. Pytanie czy ważne i czy może coś nimi ukraść? Cytat:
Niestety dane muszą przejść przez procesor, nie przez DMA, dodakowa warstwa miedzy systemem plików a sprzętem utrudnia dostosowanie np alignu w SSD, stripe/stride w macierzach, prace schedulera I/O który niekoniecznie będzie mógł poznać charakterystykę dysku itd. Co byś nie robił - szybciej nie będzie, może być tylko wolniej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak zgubisz swoje hasła jesteś tak samo odcięty od swojej tożsamości jak złodzieje i nawet CIA Ci nie pomoże. A stracić mozesz je tak jak każde inne dane. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.11.2014 o godz. 13:42 |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
Pingwin specjalista.
Cytat:
Dla mnie głupota to właśnie smarowanie dupy miodem. Cytat:
Cytat:
Są osoby, które używają komputera na poważnie. Cytat:
Po zaszyfrowaniu dalej jest szybko, a te wszelkie wykresy z benchmarków to obchodzą mnie jedynie ogólnie przy kupowaniu nowej platformy, wszystko nadal działa bardzo szybko i bardzo stabilnie, zanurzanie się w przedmiocie urządzeń techniki cyfrowej zostawiam profesorom, nie obchodzi mnie to w moim sprzęcie poza specyfikacją aby dobra odpowiednie komponenty. Cytat:
Ja będę przekonywał do moich racji, bo wiem, że również mam rację. Jak jakiś Janusz nie wie co gdzie ma, to lepiej niech szyfruje cały dysk. Prawda? Też tak sądzę. Bardzo korporacyjnie, kogo lwy są lepsze, ten ma projekt. Cytat:
Obawiałbym się, że Ty prędzej X razy zgubisz swoje karty, niż ja swoje hasła. A może już kiedyś zgubiłeś? Wtedy byłoby 1:0.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 10.11.2014 o godz. 15:29 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||
Jukebox Hero
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No może dodałbym że tożsamość można wykraść nawet nastolatce korzystającej z gg więc "na poważnie" nie ma tu nic do rzeczy. Są takie dane które warto szyfrować, są takie których nie warto. Cytat:
Niektórzy wykorzystują komputery na poważnie, a I/O jest w każdym komputerze najwolniejszym elementem. Zwłaszcza pod Windows. Cytat:
Cytat:
a) aktualizacji duplikatów, która zależnie od nośników może być upierdliwa b) again konieczności zabezpieczania duplikatów przed osobami niepowołanymi (hasło dostępu do hasła?) Nie, nie zgubiłem nigdy kart. Natomiast z zapomnieniem hasła hmm zdarzyło się. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.11.2014 o godz. 18:08 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||
Pingwin specjalista.
Poprawię Cię. Smarowanie modem głupie jest, szyfrowanie danych nie jest.
Ten akapit pomińmy już bo to tylko walenie się skórzaną rękawicą po pyskach. Cytat:
Samsung 840 Pro jest w 1 petabyte club, źródło: http://techreport.com/review/26523/t...o-a-petabyte/3 ![]() Ja się pytam, zapisałeś kiedyś na dysku 1PB (1024 TB)? Ja nigdy. Janusz też nie zapisze. Jestem tylko w stanie się zgodzić, że na rynku można kupić złom w ładnym opakowaniu, ale taki Janusz sam sobie winien, że nie czyta porównań w sieci... Cytat:
Ja takie komentarze jak "zapisywanie sejwów" w kompie mam na równi z tym, że komputera używa pryszczaty gimbus. Jak wiemy pryszcze nie mają dowodów osobistych więc te wykradanie tożsamości jest na poziomie poprawczaka, a nie kredytów. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem zwolennikiem zaszyfrowania całej partycji systemowej, tak jest higienicznie, dawanie argumentów w przykładach o sejwach to zły pomysł, bo z definicji użytkownik, o którym piszesz jest skazany na krytykę, bo sejw z gry nie jest daną osobową!
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 10.11.2014 o godz. 18:39 |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||
Jukebox Hero
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przy FDE w zasadzie wszystkie moje zastrzeżenia są bezzasadne, jeżeli mamy taki dysk to szyfrowanie włączamy i zapominamy o sprawie. Dla komputera to absolutnie żadna różnica. Ale przeliczyłem i wychodzi na to że 20% obszaru na wear levelling na normalnym dysku powinno faktycznie wystarczyć punkt dla Ciebie. Cytat:
Cytat:
I można im tłumaczyć ile się chce. Przekonają się dopiero jak będzie za późno. Ja już nie mam sił tłumaczyć, niektórym robiłem backupy prawie na siłę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 10.11.2014 o godz. 20:10 |
||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pingwin specjalista.
Cytat:
Odpowiedzialność i doświadczenie- ok, ale od tego jesteśmy my na tym forum aby o tym biednemu Januszowi napisać, skoro pyta się o takie ciężkie tematy a potem zamiast zrobić komplet kroków wybiera te najprostsze to żal powinien mieć do siebie. Pora na kropkę, bo mógłbym znowu każdy Twój werset cytować nawet z tym sejwem co dalej nie rozumiesz. SSD 840 PRO ma support na class 0 (aes 256bit) czyli przez ATA Passwd w BIOS. Ja to traktuję na równi z TPM, nie wiesz czy to nie ma backdoora (TC wierzę jednak trochę bardziej od wielkiej korpo). PUENTA: Ja szyfruję całość.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 10.11.2014 o godz. 20:29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
bezpieczenstwo, internet, privacy, prywatność, security |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Reinstalacja windowsa, uruchomienie Linuxa i inne takie... | andrzejj9 | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 83 | 27.12.2009 14:00 |
Forum, php, hasła i takie tam | epol | Off topic | 25 | 17.05.2005 13:57 |
Virtual DUB jak zrobic 2 takie same wartosci AVI | grudziadz1 | DivX, Xvid, Matroska i inne | 1 | 18.02.2005 19:17 |
Takie tam głupiutkie pytanie (mp3). | Leon 2 | Napędy optyczne CD | 3 | 02.04.2001 03:36 |