![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#181 | |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zapłaciłem chyba tylko raz: 366 brutto minus 15 rabatu, o który zagadałem pracownika BOK. Pozostałe okresy opłacałem z punktów, które zdobywałem za polecanie usług innym (3 polecone serwery = 120 pkt będące kosztem serwera). Na nazwie miałem już tylko bazę danych kolegi, który trzymał tam dane programu Asystent (Allegro). W zeszłym tygodniu, przed rezygnacją z nazwy, probowałem mu to przenieść na webd... Koszmar. Dopiero na kei.pl poszło. Napisałem poniżej, że nazwa "bierze pieniądze za co innego". Ale w sumie nie miałem z nimi żadnych problemów. Nie jest tanio, fakt, ale zawsze miałem szybki dostęp, skrypty chodziły, nie ma też żadnych haczyków w ich ofercie. Nazwa dziwnie zachowuje się w przypadku generowania dużego ruchu, ale... Rozmowa z adminem, w środku nocy, przez kom, daje efekty. Niemniej to są problemy, które dotyczą chcących stawiać zaawansowane serwisy. A pod firmową stronę-wizytówkę plus normalne zastosowania jest nazwa bardzo dobra. Nazwie złą opinię zrobili swego czasu spamerzy od SEO, którzy masowo kupowali tam serwery i wylatywali bez ostrzeżenia (co też nie jest dobrą praktyką...) |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#182 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
1and1.pl polecam tam zajrzeć, oferują darmową domenę .pl z hostingiem (przestrzeń dyskowa 10 GB i transfer chyba 3000GB / mies..
![]() http://media2.pl/internet/68151-11-w...-dwa-lata.html
![]() Ostatnio zmieniany przez Gadzina18 : 30.08.2010 o godz. 02:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.08.2010
![]() |
Długo korzystam z HEKKONET (http://hekko.pl) - bardzo dobry hosting, tani, właściwie niczego nie brakuje... pomijając transfer. Do małych stronek świetne, potem trzeba się rozglądać za lepszym.
A co myślicie o ProSerwer.pl? |
![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#185 |
![]() |
xaa.pl najlepszy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
the one
CDRinfo VIP
az.pl - korzystał ktoś?
Ceny przyzwoite (nie z tych najtańszych, ale też nie home czy nazwa), z tego, co wyczytałem, są już kilka lat na rynku. Może byłby to sensowny kompromis między ceną i jakością.
![]() |
#187 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Obiło mi się o uszy, że jest promocja na OVH na 2 lata za free z domeną .pl ?
![]()
![]() |
#188 |
the one
CDRinfo VIP
Jakoś do OVH nie mam przekonania. Niby też już trochę na rynku są, ale sporo złego o nich czytałem w różnych opiniach. Może niesłusznie, ale na tej podstawie mam lekki uraz.
Ale zerknę, bo może teraz opinie mają lepsze.
![]() |
#189 |
Թ
andrzejj - OVH, tak jak i Netart (nazwa), to duże firmy, klientów dużo, to i więcej opinii.
az.pl - korzystam trochę (a kiedyś więcej) z ich usług rejestracji domen. Porządna firma, zero problemów. Panel klienta nieco zamotany, ale jest OK. Jako dostawca domen az.pl nie jest już najtańszy. Niemniej 2tyg. temu kupiłem u nich mały pakiet domen; będę je odsprzedawał i wybrałem az.pl z uwagi na dobre doświadczenia z ich BOK. Chyba mi dali jakiś "dysk sieciowy" w prezencie. Jeśli chcesz, to mogę poszukać kodów i pożyczyć do testów (o ile kody nie są takie same, jak do innych usług). Jakby co, pisz na PW i sprawdzę. Mam znowu serwer w netarcie. On ma unikalne IP, które było mi potrzebne. Gdy porówna się ofety pod tym kątem, to netart nie jest drogi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
the one
CDRinfo VIP
Dzięki, ale póki co wziąłem w GoDaddy.com. Zobaczę, jak się będzie sprawować, ale póki co to tam dopiero jest wszystko nakomplikowane..
W az.pl są dwa tygodnie testów, więc w razie czego sprawdzić można. Aha, nie wiem, czy taka opcja też ci odpowiada, ale w GoDaddy mają promocje na domeny - ja ***.com wziąłem za 1,99$ na rok.
![]() |
#191 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Uważaj żeby Ci nie ukradli domeny ani konta - w necie jest mnóstwo płaczu (sam znam ludzi, którym się to przytrafiło) na temat marnych zabezpieczeń w godaddy - może to już się zmieniło, może nie. W każdym razie zdarzało się, że ludziom ukradziono domeny.
![]() |
![]() |
#192 |
the one
CDRinfo VIP
Przeglądałem trochę opinii i nie rzuciły mi się takie w oczy, więc może nie jest tak źle. Generalnie wydaje się być ta firma dobrze oceniana. Tradycyjnie okaże się w praktyce, mam nadzieję, że nie będzie problemów.
Przy okazji - dostałem kod zniżkowy na domeny (30%). Jakby ktoś chciał, to chyba ważny do 19 listopada: NC3D2
![]() |
#193 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakiś czas temu skorzystałem z oferty 1and1.pl. Po dwóch miesiącach używania mogę napisać, że oprócz błędów poniżej:
- podczas rejestracji formularz ucina nam hasło do 16 znaków (hasło jest później trzymane w postaci czystego tekstu a nie jako hash - security fail) - błąd przy próbie zmiany ustawień rekordów MX w domenie - zgłaszałem, czekałem i dupa, nasi technicy pracują nad tym proszę cierpliwie czekać. Czekam tak od miesiąca... nie spotkałem się z jakimiś większymi problemami. Dostęp via FTP działą bardzo stabilnie, strona wyświetla się szybko. Jeśli ktoś potrzebuje miejsca na pliki lub malutki serwis (baza danych do 100MB) niech śmiało zainteresuje się tą ofertą ![]()
![]() |
#194 |
Թ
andrzejj, z domenami istotniejsze są opłaty przedłużenia niż pierwszy rok, na tym firmy dopiero zarabiają
niemniej .com tanie są |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
the one
CDRinfo VIP
No domyślam się. Ale za 6 złotych to u nas nawet w promocjach trudno .com na rok dostać.
![]() |
|
|