![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#211 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ma ktoś konto na OVH ?
Zamówiłem sobie to: http://www.ovh.pl/serwer_wirtualny/h...trafic_4tb.xml Fakturę opiewającą na 0zł otrzymałem od razu tj. pon. pierwsza w nocy. Dostałem też hasło do panelu OVH, jednak nie mam do teraz ani hasła do www ani mysql ani nawet domena [.pl] jeszcze nie działa. Długo się czeka ?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#212 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Mi zadziałało po 10 minutach, jak do tej pory Ci nie działa to dzwoń do nich...
![]() |
#213 |
Pingwin specjalista.
Nie no, finalnie zadziałało może jakiś kryzys mieli bo fakt poczekałem sobie trochę.
Zapomniałem o temacie ![]()
![]() |
#214 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Patrix nie lepiej wyglądała oferta od 1and1? 100MB na baze, możliwość transferu domeny.
![]() |
#215 |
Pingwin specjalista.
Nie wiem, o OVH przynajmniej słyszałem co jakiś czas a tego o czym piszesz nie znam.
OVH daje SQL 10 baz po 25MB co daje razem przestrzeń 250MB dla jednego serwisu przy sprytnym zaprogramowaniu load balancing'u w PHP. Kto wie jak i zna się na rzeczy ten wszędzie się rozgości na maksa ![]()
![]() |
#216 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Posty z dyskusji o sposobie komunikacji dla rocznika (temat zapoczątkowany przez BananaCoctail) zostały przeniesione tutaj:
http://forum.cdrinfo.pl/f113/narzedz...uczelni-88791/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Banned
Data rejestracji: 18.05.2011
![]() |
Serwer
Witam, nie znam się specjalnie na tym, ale poszukuję pojemnego serwer gdyż na ten co mam nie mogę zmieścić mojego projektu i dlatego prosiłbym was o radę przy wyborze możecie coś polecić?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ile miejsca potrzebujesz? Na jaki okres czasu? Ile transferu w miesiącu potrzebujesz? Jaki sposób połączenia z serwerem preferujesz, przesyłanie via http, ftp?
![]() |
#219 |
AdvancedNet.pl - hosting
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
Ja mogę polecić hosting z az.pl, bo korzystam z usług. Co chwila dają kilkadziesiąt % zniżki. Teraz znowu dostałem maila o 90% zniżce na presonal i business hosting. Do tego brak limitu transferu + 15GB na pliki. Cena 19,90 zł + VAT, więc brać póki ciepłe
![]() Ostatnio zmieniany przez chris996 : 19.05.2011 o godz. 00:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Banned
Data rejestracji: 26.05.2011
![]() |
Powinieneś podać trochę więcej informacji o tym swoim projekcie wtedy można byłoby podać coś dokładniej osobiście sądzę ze dobre serwery ma firma /w pierwszym poście nie umieszczamy reklamy/ możesz spróbować uderzać do nich.
Ostatnio zmieniany przez Jarson : 26.05.2011 o godz. 18:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Dwa pytanie odnośnie GoDaddy:
1. Wydaje mi się, że czytałem swego czasu (chyba nawet tutaj) o niedrogich możliwościach przedłużania hostingu.. Ktoś coś wie na ten temat? Co prawda jeszcze mi się termin konta nie zbliża, ale ze względu na otrzymane kupony zastanawiam się, czy nie przedłużyć już teraz. Zniżka wynosi około 30%. Da się otrzymać więcej? 2. Druga sprawa.. Gdyby zniżka normalnie działała pewnie bym już zamówił. Ale coś cena wyjściowa mi się nie podobała, więc porównałem z tą dostępną bezpośrednio na stronie. I słusznie podejrzewałem, bo różnica jest wyraźna. http://img146.imageshack.us/img146/6546/60970728.jpg Pierwsza pozycja to przedłużenie wykupione bezpośrednio z poziomu konta. Druga to kupione normalnie na głównej stronie. Ten sam wariant, ta sama usługa (wszystko jeszcze bez kuponów). Skąd ta różnica? Zastanawiam sie, czy nie chodzi o to, że zamawiam z terenu EU, więc może tu są jakieś wyższe opłaty (albo VAT z tym, że nie widzę, żeby był gdzieś wyrózniony). Ale konto mam na osobę ze Stanów, własnie po to, żeby uniknąć dodatkowych opłat i tu w danych nic się nie zmieniało. Można jakoś tę cenę obniżyć?
neverending path to perfection.. Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 30.05.2011 o godz. 23:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
![]() |
Nie ma czegoś takiego jak brak limitu transferów. To wygeneruj spory róch dzienny, to zobaczysz jak szybko Ciebie pogonią. Jasne 19,90zł, tylko że na ile? Nie lubię się bawić w promocje, bo cuda czasami wychodzą. To tak jak z moim telefonem u wcześniejszego operatora. Klient od 6 lat na abonamencie, a byle nowy miał lepszy pakiet. Także przestrzegam przed wszelkimi promocjami - czytać wszystko dokładnie, szczególnie wszystkie koszty przedłużeń. Wolę mieć proste zasady - hosting za tyle i tyle i koniec. Albo mi oferta odpowiada, albo idę do konkurencji. 37zł za rok masz w uti.pl za 5gb miejsca i 200gb transferu rocznego. I tam się nic nie zmieni, to jest pewne. A od wszelkich promocji i lepów marketingowych to trzymam się z daleka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#223 | |
AdvancedNet.pl - hosting
Data rejestracji: 11.04.2005
![]() |
Cytat:
![]() ![]() A ta promocja to oczywiście na rok. Tylko, że te promocje są krótkotrwałe. Teraz już jest inna, ale tym razem zaskakuje tym, że dają konto wieczyste, więc wziąłem z miejsca i testuję. Póki co jest OK. Ostatnio zmieniany przez chris996 : 27.06.2011 o godz. 21:06 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Po roku w GoDaddy, jakimś tryliardzie maili reklamowych i szewskiej pasji przy próbie znalezienia czegokolwiek (poza reklamami) na ich stronie mam dosyć i szukam czegoś nowego.
Wymagania cały czas proste: - 5-10 GB miejsca - kilka GB (nawet 1) transferu miesięcznego - dostęp do FTP (automatycznych backup) - szybkie działanie Cena do 150 zł za rok (chętnie około 100). Myślałem, żeby może wrócić do jakiegoś polskiego, ale Home, Nazwa, czy nawet 1&1 cały czas drogie (tylko w tym ostatnim znalazłoby sie coś w tej kwocie), a co do innych cały czas mam wątpliwości. Z kolei zainteresował mnie dość chwalony Hostgator (http://www.hostgator.com/), tylko nie chciałbym powtórki z rozrywki z GoDaddy. Co jest teraz jeszcze wartego polecenia z polskich dostawców we w miarę niskich cenach?
![]() |
#225 |
Banned
Data rejestracji: 04.10.2011
![]() |
andrzejj9,
niezmiennie polecam http://megiteam.pl ![]() Jest to hosting nie dla mas, ukierunkowany na stosujących Python, Ruby, Perl a co za tym idzie Django, Ruby on Rails, Plone itd itp Używanie php jest możliwe i to w bardzo ciekawy sposób: podstawowym serwerem plików statycznych jest nginx, natomiast apache odpalamy jako aplikację, czyli mamy jakby własnego apache z confem w /home/user/etc/apache; możemy odpalać własne mody, jak na dedyku. To o co pytasz, jak najbardziej wszystko jest; tak funkcjonalnego FTP nie ma żaden inny masowy hoster. Do tego masz shella, unikalne IP i 150 innych funkcjonalności, które są w najdroższych pakietach u innych. Cena za najmniejszy Pakiet S (wystarczający): 23,37 zł brutto miesięcznie. Więcej niż chcesz płacić, ale moim zdaniem warto. Serwery są pieruńsko szybkie; to kilkanaście maszyn w ATMAN. OS to Debian; konfiguracja wzorcowa. Helpdesk via mail rewelacja, bez głupot, odpowiadają osoby kompetentne a nie jakieś małpy. Szefowa, pani Magda Zarych, jest dostępna choćby na goldenline. Wady? Panel Klienta niezbyt intuicyjny. Jeśli przeczyta to ktoś z megiteam: pół godziny myślałem, gdzie zmienić hasło do shella ![]() ![]() Narzekasz na brak przejrzystości w godaddy, w megiteam niby to samo, ale tutaj większość istotnych rzeczy robi się z konsoli (shell bash ), więc nie ma to większego znaczenia. Jeśli masz pytania - pytaj, z chęcią odpowiem. Jeśli zdecydujesz się na okres testowy, proszę podaj jeden z moich nicków przy rejestracji (dostanę pkt).Nicka wyśle na PW, oczywiście podasz jeśli zechcesz. Ostatnio zmieniany przez paprykarz : 20.10.2011 o godz. 14:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|