Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.05.2011, 18:19   #1
lenevo
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.01.2011
lenevo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Toshiba A300 - ATI Mobility HD3470 i Windows 7

Witam. Poszukuję odpowiednich sterowników do laptopa Toshiba z serii A300 dla Windows 7 32 do karty ATI Mobility HD3470.

Wcześniej miałem Windows Vista i wszystko było OK. Maksymalna rozdzielczość 2048x1536 i odświeżanie do 85Hz.

Po migracji na Windows 7 mogę tylko maksymalnie ustawić 1280x800 oraz odświeżanie 60Hz. Ten sterownik, który obsługuje to wygląda na do dobry (gry działają, 3D działa, Aero działa) - wszystko działa tylko nie można zmienić rozdzielczości na większą oraz odświeżania. Instalowałem sterowniki ze strony Toshiby jak i AMD - ale nic to nie dało. Jak odinstaluje ten aktywny sterownik, system przerzucą się na standardowy VGA. Jak zainstaluje ten prawidłowy do mojej karty to mam właśnie to ograniczenie rozdzielczości i odświeżania.

Przy instalacji sterowników ze strony Toshiby do Win7 wyskakuje błąd "Instalacja sterownika: nie znaleziono pliku INF", kliknę OK i instalacja się kontynuuje. Manualne podanie ścieżki do INF działa, ale problem rozdzielczości dalej pozostaje.

Instalacja "Instalacja AMD Catalyst***8482; Display Driver" (ten pliczek ze strony AMD ~950KB) kończy się komunikatem:
"Nie można pobrać programu ATI Catalyst Mobility, ponieważ w komputerze jest zainstalowany niepoprawny sprzęt lub oprogramowanie. Używasz nieobsługiwanej wersji sterownika karty graficznej"

Jakieś pomysły, może ktoś miał podobny przypadek?
lenevo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: