Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery - oprogramowanie i sprzęt

Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.05.2011, 18:19   #1
lenevo
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.01.2011
lenevo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Toshiba A300 - ATI Mobility HD3470 i Windows 7

Witam. Poszukuję odpowiednich sterowników do laptopa Toshiba z serii A300 dla Windows 7 32 do karty ATI Mobility HD3470.

Wcześniej miałem Windows Vista i wszystko było OK. Maksymalna rozdzielczość 2048x1536 i odświeżanie do 85Hz.

Po migracji na Windows 7 mogę tylko maksymalnie ustawić 1280x800 oraz odświeżanie 60Hz. Ten sterownik, który obsługuje to wygląda na do dobry (gry działają, 3D działa, Aero działa) - wszystko działa tylko nie można zmienić rozdzielczości na większą oraz odświeżania. Instalowałem sterowniki ze strony Toshiby jak i AMD - ale nic to nie dało. Jak odinstaluje ten aktywny sterownik, system przerzucą się na standardowy VGA. Jak zainstaluje ten prawidłowy do mojej karty to mam właśnie to ograniczenie rozdzielczości i odświeżania.

Przy instalacji sterowników ze strony Toshiby do Win7 wyskakuje błąd "Instalacja sterownika: nie znaleziono pliku INF", kliknę OK i instalacja się kontynuuje. Manualne podanie ścieżki do INF działa, ale problem rozdzielczości dalej pozostaje.

Instalacja "Instalacja AMD Catalyst***8482; Display Driver" (ten pliczek ze strony AMD ~950KB) kończy się komunikatem:
"Nie można pobrać programu ATI Catalyst Mobility, ponieważ w komputerze jest zainstalowany niepoprawny sprzęt lub oprogramowanie. Używasz nieobsługiwanej wersji sterownika karty graficznej"

Jakieś pomysły, może ktoś miał podobny przypadek?
lenevo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: