![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Total Commander - rozpakowywanie archiwów
Witam
Nigdy nie uzywalem Total Commandera bo byl mi nie potrzebny, ale teraz chce rozpakować kilkanaście archiwów RAR jednoczenie tzn dodać je do kolejki i aby TC rozpakował je po kolei ale nie wiem jak je zaznaczyć bo kazde archiwum jest w osobnym folderze Pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos mi pomoze ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
VideoAudio
Data rejestracji: 10.04.2005
![]() |
Może tak...
Wyszukiwanie plików RAR (Alt + F7), opcja Wpisz do okna, zaznaczenie wszystkich lub tylko wybranych plików, rozpakowanie (Alt + F9), ewentualnie z zaznaczoną opcją Rozpakuj każde archiwum do odzielnego podkatalogu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
u***380;yj 7-zipa. Zaznaczasz wszystkie archiwa z poziomu exploratora windows, a nast***281;pnie prawy przycisk myszy i wybierasz "rozpakuj do *".
Ka***380;de archiwum zostanie rozpakowane do osobnego folderu takiego jak nazwa archiwum. Ew jak masz 7-zipa to w Total Commanderze zaznaczasz te archiwa, wciskasz windowsowy przycisk na klawiaturze (ten obok prawego controla z menu i strza***322;k***261;) i wybierasz "rozpakuj do *" edit: troche nie doczyta***322;em ![]() edit2: ale mo***380;esz u***380;y***263; standardowej windowsowej wyszukiwarki i 7-zipa ![]() wyszukujesz wszystkie archiwa szukajk***261; (*.rar na dysku/w danym katalogu i podkatalogach) Zaznaczasz wszystkie znalezione elementy a dalej ju***380; jak by***322;o - prawy przycisk myszy i "rozpakuj do *" Ostatnio zmieniany przez sobrus : 09.01.2008 o godz. 14:51 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
![]() |
Dziękuje wam za pomoc, oba sposoby dzialaja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Technik Informatyk
![]() |
Mam jeszcze jedno pytanko wiec wznowie temat, czy to normalne ze podczas rozpakowywania archiwum RAR ukazuje sie wiersz polecen a w nim pliki ktore sa wypakowywane ?
Mozna cos z tym zrobic aby pokazywal to TC ? Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
kiedy klikam alt+f9 aby rozpakowac pliki pojawia sie nastepujace okienko z postepem wypakowywania
![]() wiersz polecen nie powinien sie chyba pokazywac
![]() |
#7 |
Technik Informatyk
![]() |
No a u mnie pokazuje sie wiersz polecen, a to okno co ty masz jest caly czas na zero, a jak wejdziesz do opcji TC to w kategorii Paker/Paker RAR co masz wskazany za plik i czy masz jakies dodatkowe polecenia dopisane ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
try a run, try a hide...
![]() ![]() |
w pakerze rar mam podana sciezke do rara (C:\Program Files\WinRAR\WinRAR.exe)
bez dodatkowych polecen
![]() |
#9 |
Technik Informatyk
![]() |
Zrobilem tak samo jak ty masz i podczas rozpakowywania pokazuje mi sie normalnie okno winrara i trwa rozpakowywanie tak jak bym normalnie bez TC rozpakowywa***322; plik, jaka masz wersje TC i winrara ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
o ile sie orientuje TC rozpakowuje RARy bez WinRARa - przy pomocy biblioteki unrar.dll
WinRAR.exe jest potrzebne do tworzenia archiw***243;w. Ale od dawna nie mam TC - moge si***281; myli***263;. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
try a run, try a hide...
![]() ![]() |
Cytat:
WRAR 3.71 Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Technik Informatyk
![]() |
Mam te sama wersje winrara i tc co ty @NeoFighter, a mimo to podczas rozpakowywania mam cos takiego:
![]() A mam plik unrar.dll w katalogu tc, moze to jest spowodowane tym ze rozpakowuje archiwa wieloczesciowe, ale nawet jak chce archiwizowac to tez pokazuje sie zwykle okienko winrara, kurcze sam nie wiem co moze to powodowac ![]() moze brakuje jakiejś wtyczki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
try a run, try a hide...
![]() ![]() |
masz zaznaczone 'Use internal un-RAR if possible'?
w opcjach 'Packer'
![]() |
#14 |
Technik Informatyk
![]() |
Mam i mimo to caly czas kozysta z winrara zamiast sam pakowac i rozpakowywac, bede dalej kombinowal i przeszukam troche google moze cos znajde
EDIT Udalo mi sie rozwiazac ten problem winrar wlacza sie dlatego ze pliki rar ktore chcialem rozpakowac sa starsze niz zainstalowany w systemie gdy zrobilem nowy i chcialem rozpakowac to normalnie robil to tc ![]() Dziekuje za pomoc ![]() Ostatnio zmieniany przez Bródka : 11.01.2008 o godz. 22:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
PODWÓJNY DZIADEK
Zlotowicz
Data rejestracji: 26.06.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pytanie do specjalistów od TC. Mam w kilkuset katalogach pojedyncze pliki mp3. Chcę ich się pozbyć hurtowo. W tych katalogach mam też inne pliki, których nie chcę ruszać. W szukajce TC bardzo ładnie wyświetlają się w okienku, ale skasować ich nie można. Chyba, że znacie jakiś myk jak to zrobić
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|