![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
TP - Link WRN740N, jako access point
Witam.
To mój pierwszy post na forum. Mam problem z konfiguracją TP ***8211; Link WR740N. Otóż kupiłem ten router za radą pracownika NC+, aby użyć do podłączenia dekodera w ramach Multiroom. W domu mam Internet z Netii po linii TP S.A. Sygnał jest rozprowadzany bezprzewodowo za pomocą routera Pentagram Cerberus P6341. Turbodekoder NC + jest podłączony do sieci WIFI za pośrednictwem AP Netgear WNCE 2001. Piętro niżej zainstalowałem zwykły dekoder NC+ do, którego podpiąłem TP ***8211; Linka WR740N. Tu pojawił się problem. Otóż z tego, co mi podali na infolinii NC + musze podłączyć TP ***8211; Linka do sieci i wtedy połączy się on z AP Netgear , wykona autoryzację i Multiroom ruszy. Niestety TP ***8211; Link nie chce połączyć się z WIFI. Ustawiłem wszystko, jak w poście roobala z poniższego linku: http://forum.dobreprogramy.pl/link-w...t-t531345.html z tym, że jeszcze nie wyłączyłem DHCP w Pentagramie. Z kolei w TP ***8211; Link w polu BSSID kliknąłem ***8222;Survey***8221; i dałem ***8222;connect***8221; z Pentagramem. W efekcie nie mogłem połączyć się z siecią z kompa podpiętego przewodem do Pentagrama, bo wyrzucało informację, że w sieci pracuje drugie urządzenie o tym samym IP. Z wyłączeniem DHCP w Pentagramie się nie spieszę, bo jak wyłączyłem w TP ***8211; Link to dopiero po hard resecie mogłem wejść w ustawienia tego routera. Nie chcę po prostu rozwalić sieci w całym domu. Nie wiem, co robię nie tak. Z tego, co się dowiedziałem TP - Link muszę ustawić, jako AP. Więc ustawiłem tak, jak podałem wyżej, ale bez rezultatu. Być może to kwestia zabezpieczeń (mam ustawione WPA). Poradzono mi, żeby ustawił MAC ***8211; i, ale to ponad moje umiejętności. Może ktoś pomóc?
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Jakie IP ma Pentagram a jakie TP-Link?
![]() |
#3 |
![]() |
Problem rozwiązany.
Trzeba było wyłączyć DHCP w TP - Linku.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Access Point i zrywanie połączenia | Kasprzak | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 7 | 05.10.2008 16:42 |
Access Point D-Link GWL-G700AP | Kasprzak | Off topic | 8 | 04.02.2007 21:18 |
Access point - jak wejść do configu ? | Dudi | Off topic | 2 | 05.03.2006 14:35 |
Dysk 30GB widziany jako 2... | andrzejj9 | Off topic | 36 | 04.02.2005 14:59 |
lexmark 1020 jako drukarka sieciowa? jak to zrobic? | Stef | Off topic | 13 | 17.10.2003 19:30 |