![]() |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
przykład Załącznik 55497 |
Wszystkie te szczegóły można w photoshopie usunąć :) jak masz CS5 to jeszcze łatwiej.
|
Cytat:
|
http://imgur.com/V8JCl.jpg
Zrobiłem to w 2 minuty (można jeszcze gdzieniegdzie wyblurować aby było bardziej realne) CS5 ma fajny "ficzer" |
U normalnie widzę jak jestem w tyle :fiu:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 55500 Cytat:
1. wyłącz wyświetlanie albo usuń warstwę reteg 4 (to jest ten stary tekst) 2. trzymając CTRL kliknij na miniaturę przy reteg 10 (w przyborniku 'Layers") - pojawi się zaznaczenie 3. naciśnij shift+ctrl+I - inwersja zaznaczenia 4. z menu Select -> Modify -> Expand... zwiększ zaznaczenie o jakieś 10 pikseli 5. tam gdzie jest przybornik Layers przejdź na zakładkę 'Paths'. Na samym dole kliknij na ikonkę 'Make work path from selection'. Przerywane zaznaczenie zmieni się na linię ciągłą. 6. wybierz 'Text' tool (t) i jego wskaźnikiem zbliżaj się do zrobionej w pkt 5 ścieżki. Jak zauważysz, że na jego wskaźniku pojawia się przekreślenie (ścieżka) kliknij LPM. Teraz już możesz pisać po narysowanej ścieżce. Atrybuty tekstu zmieniasz w przyborniku 'Character' |
Bardzo Wam dziękuję za pomoc, doprawdy dziwie się, że nigdy wcześniej nie testowałem Photoshopa. To jest naprawdę genialny program.
|
chciałem, zauważyć @Ricki, że GIMP w tej kwestii ma tą samą funkcjonalność i nie kosztuje 2k pln ;)
|
Kiedyś nawet trochę bawiłem się GIMP-em, faktycznie muszę się nim zainteresować.
|
Etykieta weselna.
Witam!
Mam problem. Chciałbym zrobić ładną etykietę na płytę DVD. Na płycie znajdują się zdjęcia z wesela brata. W ogóle nie mam koncepcji. Może ktoś niedawno spotkał się z taką etykietą lub nadrukowywał coś w tej tematyce? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:18. |