![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Jak kolega chce optymalna stacja robocza to moze cos takiego:
Xeon 3440 na 1156 przekrecony na 4GHz (idzie lepiej niz i5) albo czekac na 1155 (tylko ta cena). Do tego 2x4GB DDR3 ktore kosztuje miej niz 200zl sztuka. Jakis Radeon z Eyefinity i moze dowolnie ulozyc 3 monitory. Pojscie w 1366 to nadal drozyzna.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
chyba lekka przesada ...
![]() |
![]() |
#18 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alex... popracuj na CNXie przy 486... powodzenia.
![]() Super, że za czasów 486 miałeś do dyspozycji obrazy prosto z dzisiejszych matryc, z 14oma bitami na piksel, dynamiką do 12EV, plus dzisiejsze oprogramowanie i swobodnie mogłeś to edytować. Rewelacja! Wystarczy powiedzieć grafikom, że wyrzucili kupę kasy w błoto, bo mogli na allegro 486tki kupić! PS. Odpowiedz lepiej na moją wiadomość. ![]() Ostatnio zmieniany przez Kris : 05.12.2010 o godz. 11:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Panowie, dzięki za opinie, poczytałem jeszcze gdzie indziej i widzę, że do grafiki 2D nie ma sprzętowych wspomagaczy.
Najnowszy PhotoShop coś tam używa CUDA do raptem kilku operacji (info ze strony Adobe), ale ja mam CS2 i nie będę upgradował. Kupię płytę z integrą, najwyżej później spokojnie dokupię kartę. Pytałem jeszcze o jakość obrazu. Nikt nic nie mówi, zakładam, że jest wszędzie porównywalna. Wybrałem 24'' Dell U2410 1920x1200 S-IPS, ale kosztuje on ponad 2000 zł. 22" LCD 2209WA 1680x1050 e-IPS kosztuje ok. 900 zł i tak zastanawiam się czy nie przyoszczędzić. FullHD 1920px na Apple i tak mi nie wystarczało do dwóch okien obok siebie - moim zdaniem komfortowe byłoby 2048 pikseli w poziomie (ale na to mnie chwilowo nie stać). 24'' ma jednak DisplayPort - jak myślicie warte to coś? Warto się w to ładować? Ma jakieś zalety w stosunku do DVI? I mało MB jest z DisplayPort'em. Pytam tylko o DisplayPort (chyba, że ktoś miał okazję porównać obydwa monitory...) //edit Myślałem, czy nie szarpnąć się na 2709W, ale zużycie energii - 160 W, przegięcie ![]() Ostatnio zmieniany przez pali : 09.12.2010 o godz. 22:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Różnica w cenie pomiędzy tymi dwoma monitorami nie jest przypadkowa.
FullHD to FullHD, dziś to standard. Zalety DisplayPort są czysto wirtualne. Moim zresztą zdaniem, jeśli już następca DVI, to HDMI.
![]() |
#21 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co do różnic w elektronice, to spróbuję się dowiedzieć, czy któryś z nich produkowany jest przez gorzowskie TPV.
Syn mojego kolegi jest tam bossem od kontroli jakości, to jakby co, będę miał kogo opierd.... ![]() //edit już dowiedziałem się, żadnego nie robią w PL ![]() Ostatnio zmieniany przez pali : 09.12.2010 o godz. 23:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|