![]() |
Smartek, jak czujesz, że możesz jechać z jakąś szybkością, to zwolnij od razu o 10 - 15 km/h, bo jak sam napisałeś, nie masz doświadczenia, i nie jesteś w stanie przewidzieć wielu rzeczy. Na doświadczenie trzeba zapracować, i tego się przeskoczyć nie da.
Co do szybkości łącza, to jak ktoś się nie bawi w piractwo DVD, to tak naprawdę do czego więcej niż 10Mbit? Mam 1Mbit, jakbym miał 2 to bym się cieszył (2 x szybciej przecież :D) a 5 to już byłoby super. Wiadomo, jak jest tanio, to brać, ale niesymetryczność tych szybkich łącz jest straszna. Idą w szybkość ściągania, bo za tym idzie piękny marketing, jak z megapikselami w aparatach. :] A jak się chce duże foty do labu wysłać, to już tak fajnie nie jest... |
jak to skad mozna szybciej? z mojego shella na przyklad ;)
|
Cytat:
Oczywiście macie rację - bardzo ciężko już 30 mbitów (3840 KB/s, jeśli dobrze liczę) osiągnąć. Widziałem najwięcej 2.9 MB/s, ale jeszcze nie bawiłem się konkretnie. Marzeniem byłoby 20/10, sądzę, że dla UPC na polskie warunki jak najbardziej wykonalne i powinni podnosić teraz upload :-). Odnośnie samochodu - dopiero od półtora miesiąca mam prawo jazdy, ale uważam (i nie tylko ja), że jazda "idzie" mi niemalże perfekcyjnie i faktycznie lubię szybko jeździć, ale bez przesady. Wiem, że mam za mało doświadczenia za kółkiem i mogę popełniać błędy, więc nie gnam jak głupi, a jeśli już, to tylko wtedy, gdy zdrowy rozsądek na to pozwala :-). Niestety, nie mam szczęścia do kupowania sprzętów, nigdy nie miałem i zawsze na złość wszystko idzie nie po mojej myśli, jakieś fatum chyba i właśnie zaczął się trzeci albo już czwarty tydzień, jak moja Honda nie jeździ :-(. |
Pewnie, że lepiej mieć symetryka. Dlatego żałuję, że nie jestem w zasięgu Spray. Oni za około 120 zł oferują*6/6.. No ale nie ma co gdybać ;)
|
Cytat:
Ale Smartek to manię prędkości ma, a samochód nie pomaga w jej zaspokojeniu, więc... ;) |
Cytat:
Ja mam 10 Mb, i uważam, że wystarczy tyle na dzisiaj, nawet w sumie za dużo.. |
Weźcie mnie nie denerwujcie. :sciana:
|
Na dzisiaj 1Mbit to minimum, wiadomo, że nigdy nie jest za szybko, ale ja by wolał mieć symetryczne 5/5 niż 10/1 ;)
|
A mi się wciąż nie chce zmieniać łącza 2 Mb na szybsze... Myślałem, że po najbliższej zmianie mi się zechce, a tu miesiąc minął i jednak nie... Za 6 zł więcej miałbym 2,5x szybsze łącze, za 21 zł więcej - 7,5x szybsze bez zobowiązań. Tylko jakoś ciągle nie widzę potrzeby, żeby takie mieć :hmm:
|
Cytat:
Aż tak? |
U mnie już 30 mbit.
Kocham UPC :-). |
Tak też wybrałem. Wziąłem od nich pakiet 10 Mb. Rzeczywiście, jakość*stoi u nich na wysokim poziomie, 10 Mb jest, a i pingi niskie.. ;)
|
Z wymienionych wybrałbym Aster (miałem - polecam), chyba, że Multimedia zaproponuje coś ciekawego (nie znam).
|
Panowie, napiszę w tym wątku, bo nie chcę zaczynać kolejnego pt jakiego dostawcę wybrać. Otóż w tym miesiącu kończy mi się*umowa z TPSA na internet dsl. Internet dzieliliśmy z sąsiadami do tej pory, jednak większość doszła do wniosku, że lepiej będzie jak każdy założy sobie oddzielnie net. I tu mam dylemat. Korzystałem z takiego rozwiązania przez 4 lata i za bardzo nie wiem jak to jest z jakością i szybkością netu u innych dostawców. Z TPSA nie miałem problemu. Przez 4 lata nie było żadnej awarii itp. Wszystko śmigało tak jak należy. No a teraz trzeba wybrać. Mieszkam w Warszawie, dzielnica Mokotów. W tej chwili mam 4 opcje:
ASTER Multimedia TPSA i neostrada (o nie... ;/ iDSL od nich jest bdb ale tez bardzo drogi ;/ więc odpada na jedną osobę.. ) Netia Słyszałem o sieci SPRAY, ofertę mają nawet fajną, bo za 120 zł ma się symetryczne 6 mb, tylko nie wiem jak to jest z ich zasięgiem. Co wybrać? nie kryję, że wolałbym te 6/6 mb od Spray, ale też nie chcę iść w ciemno, może jest tu na forum ktoś kto korzysta z ich usług? Decyzję muszę podjąć do końca miesiąca, co by za długo nie pozostawać odłączonym od internetu;) |
Dokładnie. Ale biorąc "wyższą opcję" telefonu, niż mamy dotychczas, z którego i tak nie korzystamy (został wzięty rok temu w lipcu, tylko po to, żeby było taniej 20mbit, tj. telefon + 20mbit w nowej umowie wychodziło taniej niż samo 20mbit) + 30 mbit, wyjdzie taniej o 20 złotych niż jest obecnie! :-D
Poza tym, samo UPC dąży prawdopodobnie do magicznej setki: http://www.fkn.pl/1,351,1956134,1,wiadomosc.html |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:49. |