Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Urządzenie wielofunkcyjne (Drukarka , Fax , skaner, kopiarka i tak dalej). (https://forum.cdrinfo.pl/f113/urzadzenie-wielofunkcyjne-drukarka-fax-skaner-kopiarka-tak-dalej-81640/)

Arepo 17.11.2010 09:57

Takie były opinie w sieci, sam tego nie wymyśliłem :). Z ciekawości sprawdziłem kilka większych sklepów komputerowych i toner jeśli już jest to oryginalny w kosmicznych cenach. Pozostawałoby kupować na allegro, co jest średnio wygodne. No ale Twoja opinia też jest cenna, pewnie komuś kto będzie szukał informacji się przyda. Dla mnie jeszcze jest ważne, że kupując nowe urządzenie mam 2 lata gwarancji (a nie 3 miesiące jak tutaj).

pozdrawiam

icemac 18.02.2011 07:27

może nie typowo urządzenie wielofunkcyjne, ale JAKI FAX POLECICIE:
- szybki
- wydajny
- dość tani w obsłudze

dzięki za info

P.S.
żadnych Panasoniców, bo z tymi mamy problemy

ed hunter 18.02.2011 08:10

Panasonici się czyści i chodzą. :taktak:

esem 14.03.2011 19:20

A na poważnie?
Preferowana HP = bo wtedy mam tusze gratis. :)
A poza tym: pożądane RJ45 = ostatecznie USB, tusze nr 27 i 28.
Moja 3650 dożywa szczęśliwego końca = utylizacja pożądana. :taktak:

M@X 14.03.2011 19:26

Da rade kupic cos z obsluga AirPrint do 250 PLN?

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone przy u***380;yciu Tapatalk

esem 21.03.2011 08:14

Czy są jakieś dobre opinie o HP2050 ???

ynsiwy 21.03.2011 13:30

a co o tym myślicie http://allegro.pl/5-in1-mega-okazja-...509669865.html ? i do tego jakieś lepsze zamienniki?

czy może lepiej wziąć nową HP2050 :> do niej oryginalne tusze o standardowej pojemności to niecałe 100 zł

ynsiwy 19.04.2012 17:51

Odświeżę temat, ponieważ szukam jakiegoś kombajnu, do którego będą w przystępnej cenie oryginalne tusze, drukowane dużo nie będzie, a nie chcę, kupować zamienników żeby zastygły?

Kris 19.04.2012 19:13

Nawet oryginały Ci zaschną w atramencie. Raz na jakiś czas trzeba coś przepuścić.

Ja będę polecał Epsony, niestety tusze do tanich nie należą.

ynsiwy 19.04.2012 19:33

Miałem kiedyś Epsona i właśnie zasechł, ale to przez zamienniki. Teraz jakoś bardziej zastanawiam się nad HP, bo ponoć są modele do, których oryginalne tusze nie są drogie?

Jarson 19.04.2012 20:28

Mam od nieco ponad roku Epsona Stylus SX425W. Miał być tani w zakupie i eksploatacji, nie spodziewałem się cudów w jakości skanowania i wydruku (szczególnie, że poprzednią drukarkę - Canona ip4200 - kupiłem za prawie 500 zł, a tę za ok. 350).

Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie zarówno jakość wydruku jak i skanera. Tak samo kopiowanie - kserokopie ze zwykłego punktu (czyli z lekka szarawe) po skopiowaniu miały białe tło, a do wyrazistości nie dało się przyczepić.

Drukarka nigdy nie widziała oryginalnych tuszy i kartridży. Od razu kupiłem zestaw z samoresetującymi chipami i zapasem tuszu, a oryginalne pojemniki zostawiłem na "specjalne okazje", gdybym miał kiedyś wydrukować coś o jak najwyższej jakości. Być może to dobrze, na próbę zeskanowałem jakieś zdjęcie i wydrukowałem, oryginał i kopia różnią się kolorami (nie mocno, ale jednak widocznie) - nie wiem, czy to wina skanera, czy właśnie tuszów.

W poniedziałek uzupełniłem pojemniki po prawie pół roku nieużywania, trochę z sercem na ramieniu, bo znajomy miał starszy model z tej serii i po podobnym czasie głowica zaschła mu kompletnie - został skaner. Tu oczywiście też była przyschnięta, ale wystarczyły dwa czyszczenia dysz i wszystko pięknie poszło. Należy się pochwała dla dostawcy tuszu (z Allegro), kupowałem od niego zestawy do trzech drukarek i nigdy żadnych problemów.

Z plusów: urządzenie ma WiFi, w tej klasie cenowej rzadkość, a przydatne, ponadto jest też zintegrowany czytnik kart pamięci. Z minusów: brak PictureBridge (choć w Canonie miałem i nie użyłem nigdy) oraz bardzo mały wyświetlacz, który na nic innego jak buszowanie po opcjach się nie przyda. Przeglądać zdjęcia można, ale trzeba się domyślać co na nich jest. Sporą wadą dla mnie jest brak duplexu, ale chyba żadna drukarka w tej cenie tej funkcji nie oferuje. Sterowniki pozwalają ładnie problem obejść.

Tego modelu już pewnie nie dostaniesz, przecież każdy producent musi wymieniać portfolio co najmniej raz na rok, ale SX435 to ten sam środek z nieco zmienionym designem i myślę, że jak na tę cenę (niecałe 300 zł) warto się zastanowić.

ynsiwy 20.04.2012 06:13

A czy nie jest tak, ***380;e epson ma dysze na sta***322;e, a w hp s***261; w ka***380;dych kardridzach? Czy co***347; pomieszalem?

Kris 20.04.2012 10:21

Kiedyś w HP tak było, nie wiem jak teraz. Epson ma na stałe.

Tu jest temat o zatkanych dyszach i sposobach na nie:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=88666

Goofee 23.05.2012 23:51

Ale teraz jest np. ten Epson L200 z zewnętrznie umieszczonymi tuszami. Oni tam zrobili stałe zasilanie i faktycznie wygląda to na małą rewolucję w kosztach druku atramentowego, ciekawe jak to wypada w praktyce...

mirekk122 01.06.2012 13:55

ja polecam Ci takiego urządzenia nie kupować na pewno nie za taka małą cenę ponieważ jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego i jest za tanie aby mogło służyć lata. jak sie uprzesz na kombajn to sprawdz czy ma kartę sieciową?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:11.