Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.11.2016, 15:56   #1
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Urządzenie wielofunkcyjne HP nie widzi zamiennika.

Jakiś HP1515, po zamontowaniu zamiennika (nowego) soft wypisuje pierdoły, że mam oryginał kupić. Da się to jakoś zresetować ?

Edit: Oczywiście nie chce nic drukować z tym zamiennikiem.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.11.2016, 16:34   #2
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,739
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez rcobex Podgląd Wiadomości
Jakiś HP1515, po zamontowaniu zamiennika (nowego) soft wypisuje pierdoły, że mam oryginał kupić. Da się to jakoś zresetować ?

Edit: Oczywiście nie chce nic drukować z tym zamiennikiem.
Skoro nie chcesz drukować zamiennikiem, to po co go kupiłeś? Kup oryginał jak nie chcesz zmienika...

A jak chcesz zmienik - kup zamiennik z chipem resetującym... lub podmień chip w kasecie...
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2016, 16:36   #3
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Zamiennik tańszy. Kupiony w MM. Po co mam przepłacać ? Nie lubię przepłacać. Skoro coś sprzedają, to po włożeniu powinno chyba działać, co nie Albo powinni dodawać do kompletu jakieś "chipy resetujące", jak są tacy cwani.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2016, 16:39   #4
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,739
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez rcobex Podgląd Wiadomości
Zamiennik tańszy. Kupiony w MM. Po co mam przepłacać ? Nie lubię przepłacać. Skoro coś sprzedają, to po włożeniu powinno chyba działać, co nie Albo powinni dodawać do kompletu jakieś "chipy resetujące", jak są tacy cwani.
Dodają... jak kupujesz na allegro
Jak kupujesz w MM - to chip musisz kupić osobno
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2016, 17:07   #5
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Pobrało Ci automatyczne aktualizacje sterownika, a tusze ze starymi chipami, znajdź starszy sterownik i wyłącz te automatyczne aktualizacje.

ActiveJet tusze?

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 08.11.2016 o godz. 17:09
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2016, 17:11   #6
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,739
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Pobrało Ci automatyczne aktualizacje sterownika, a tusze ze starymi chipami, znajdź starszy sterownik i wyłącz te automatyczne aktualizacje.
Nie w każdym urządzeniu to działa - większości trzeba podmienić takie cuś jak poniżej
Dołączone obrazki
-hp-1425-320-21-22-23-toner-cartridge-chip-250x250.jpg 
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2016, 17:12   #7
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Problem dotyczy drukarki u szwagra, nie mam jak posprawdzać tego osobiście. Wiem tylko tyle co napisałem, i co mi powiedział. A chłop niestety z komputerami na bakier, i to bardzo.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2016, 17:49   #8
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,726
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
A to feler westchnol seler
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2019, 08:17   #9
bsiaa
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 05.06.2019
Posty: 1
bsiaa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam ten sam problem

Cytat:
Napisany przez rcobex Podgląd Wiadomości
Jakiś HP1515, po zamontowaniu zamiennika (nowego) soft wypisuje pierdoły, że mam oryginał kupić. Da się to jakoś zresetować ?

Edit: Oczywiście nie chce nic drukować z tym zamiennikiem.



Mam ten sam problem, czy da się to jakoś rozwiązać? Proszę o pomoc, czy jest tutaj ktoś kto by mi pomógł. Z góry bardzo dziękuję. Temat starszy, ale może znajdzie się ktoś kto pomoże?

Ostatnio zmieniany przez bsiaa : 05.06.2019 o godz. 09:13
bsiaa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2019, 08:52   #10
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,726
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez bsiaa Podgląd Wiadomości
Mam ten sam problem, czy da się to jakoś rozwiązać?

Sie da sie
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2019, 15:54   #11
rcobex
Roman Barbarzyńca
 
Avatar użytkownika rcobex
 
Data rejestracji: 01.09.2003
Lokalizacja: Pszczyna
Posty: 2,215
rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>rcobex jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Kupiłem wtedy nowy pojemnik z tuszem. Zadziałało. Zresetować tego nie potrafiłem.
__________________
pozdrawiam.
rcobex jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.06.2019, 16:26   #12
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Dało się to zrobić w systemie, chociaż Kowalski najczęściej rady nie dawał, mieliśmy czipy, niestety nie za darmo, nowe tonery miały już takie jak trzeba.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
HP dvd RW - \4 \ 8\ 12 \16 \18 \20 \ 22 \ 24 czary2mary Napędy optyczne DVD 2 16.05.2018 07:32
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi Ice Off topic 7 03.10.2005 00:41
System (W2K) widzi napedy ale nie nosniki.... paveu Napędy optyczne CD 13 25.07.2004 17:56


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.