![]() |
Waciki + spirytus...
Nie znam lepszego sposobu na usuwanie pasty. |
Srajtaśma wystarcza. Spirytus do herbatki. :]
|
Srajtaśma też dobra, byleby nie ta tania (szara) :P
|
Cytat:
|
Cytat:
:spoko: |
Fakt trochę przegięli z plamami po spirolu w reklamie tego produktu (coś jak reklama Acze :D )
rozmazali aby ładnie widać było... ;) |
o, bardzo fajne foteczki. chyba sciagne znowu radiator i zobacze jak ta pasta sie rozeszla po mojej operacji :] temperatura prawie w ogole nie spadla w stosunku do poprzedniej pasty (a spodziewalem sie chociaz 3 stopni). przeczyszcze to dobrze i generalnie bede sie chyba zabawial ;) wielkie dzieki za wszystkie posty.
edit: przypomnialem sobie, ze spód radiatora, ktory styka sie z procesorem, jest okragly (boxowy wentylator do celerona) podczas gdy procesor jest przeciez kwadratowy, to zmieniejsza powierzchnie przekazywania ciepla dosc znacznie. bez sensu, no nie ?:) |
wcale nie bez sensu
wystarczy znac rozklad pod ihs ;) |
hmmm, to zatem moze powinienem nakladac cienka warstwe na radiator a nie na procesor ? przeciez wtedy pewna czesc pasty na procesorze nie bedize sie stykala z radiatorem.
|
Cytat:
Przykład, tylko nie rozwalaj swojego :D http://img26.imageshack.us/img26/4633/imagekhd.th.jpg Tu masz procesor AMD, prawdopodobnie jakiś A64 |
Jak sie postarasz to ihs sam schodzi;)
|
ok, dzieki, juz rozumiem. ale w wiekszosci poprzednich fotek cala blacha byla wymaziana pasta, myslalem ze calosc jest istotna. kiedys mialem durona i tam rdzen byl malutki na srodku, widac dalej tak jest, tylko teraz przykryli go blacha.
|
Witam, czy należy usunąć ten element z radiatora, pierwszy raz czyściłem nowszy procesor i nie wiem czy ta powłoka ma być na stałe na radiatorze czy tylko była użyta jednokrotnie jako warstwa ze starej "pasty"?http://cia1127.webpark.pl/090321_170220_-_kopia.jpg
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. |
A to nie jest folia, którą ktoś zapomniał zdjąć przed założeniem radiatora?
Trochę słabo widać. |
nie wiem, radiator zakładali w sklepie jak składali mi kompa, chłodził celeron 1,7GHz. Jakieś lepsze zdjęcie postaram się wrzucić jutro.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:37. |