Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.03.2019, 22:04   #1
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 593
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Używany zestaw PC... okazja.

Gdzieś już się pochwaliłem że PC ani laptopa nie rozbudowywałem od ładnych paru lat
Trafia mi się jednak okazja, nad którą się mocno zastanawiam. Kolega wymienił jednostkę na nową, a starej nie rozbudowywał. Chce ją sprzedać, przy czym się nie śpieszy bo ma trochę też zawalony grafik. Jednak stwierdził że gdybym Ja był zainteresowany, to odstąpił by mi zestaw za 800 zł. Na marginesie dodam że pewne źródło, a z kolegą się szanujemy więc się nie obawiam o jakieś przekręty.

1. DVD-REC LITEON iHAS124 SATA CZARNY BULK
2. MSI Z77A-G45 Intel Z77 LGA 1155 (3xPCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/CROSSFIRE)
3. GOODRAM DDR3 8192MB PC1333 CL9
4. PROCESOR CORE i5 3570k 3.4GHz LGA1155 BOX
5. ASUS AMD Radeon HD7970 3072MB DDR5/384bit DVI/DP PCI-E (1000/5600)
6. HDD 300GB SATA III
7. ZASILACZ CHIEFTEC BPS-650C (650W) 80+ BRONZE - MODULARNY
Do tego oczywiście obudowa... jedyny mankament to bodaj że nie działający port RJ45 (jak dla mnie bezużyteczny póki co)

Co na ten temat sądzicie....
Dołączone obrazki
-complamer.gif 

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 15.03.2019 o godz. 22:06
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.03.2019, 22:22   #2
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
ceny używek z allegro
1. 40
2. 200
3. 50
4. 300
5. 250
6. 30
7. 250

= 1120,-


800,- rozsądna cena moim zdaniem
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2019, 23:17   #3
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,740
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
800 zł, to aż nazbyt rozsądna, 750 zł to rozsądna oferta
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2019, 23:30   #4
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
a targiem to wiadomo,
dodać jeszcze na koniec magiczne "płacę gotówką na miejscu" i przeliczyć przy sprzedawcy
"tyle albo idę"
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2019, 06:23   #5
ps3ask
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 13.01.2019
Posty: 48
ps3ask zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
skoro gniazdo LAN nie dziala to co neta nie bedziesz uzywal? Jesli chcesz uzywac wtedy pozostaje albo naprawic albo pozniej kupic karte sieciową co tez by bylo spoko. W ostateczności kupic adapter wifi (pendrive). Na pewno w bliskiej przyszłosci radzilbym wymienic dysk na SSD np. Transcend SSD 370S albo GoodRam Iridium Pro 240GB oparty na pamieciach typu MLC. Teraz system na HDD malo kto stawia bo SSD znacznie przyspiesza system.
ps3ask jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2019, 09:31   #6
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 593
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez ps3ask Podgląd Wiadomości
skoro gniazdo LAN nie dziala to co neta nie bedziesz uzywal? Jesli chcesz uzywac wtedy pozostaje albo naprawic albo pozniej kupic karte sieciową co tez by bylo spoko. W ostateczności kupic adapter wifi (pendrive). Na pewno w bliskiej przyszłosci radzilbym wymienic dysk na SSD np. Transcend SSD 370S albo GoodRam Iridium Pro 240GB oparty na pamieciach typu MLC. Teraz system na HDD malo kto stawia bo SSD znacznie przyspiesza system.
co do portu i dostępu do internetu to zbędne jak dla mnie. Stacjonarkę bardziej traktował bym jako maszynę do zadań specjalnych. Ha sprzętem mógł bym się okopać, a jednak jak do poważniejszych rzeczy gdzie potrzebna jest konkretniejsza moc obliczeniowa to właśnie to by mi się nadało bardziej.

Pytanie dodatkowe... czy są może jakieś płyty główne gdzie ten procesor by podszedł, a MB była by na DDR4, przy zachowaniu tego procesora oczywiście? (czyli zostawiam procek, grafikę, a wymieniam płytę i ram na DDR4) ??
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2019, 10:54   #7
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,766
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Chcesz ddr4 to generacja do przodu albo i dwie
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2019, 11:20   #8
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 593
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Tam mam DDR 3. Z tego co wiem to z prockami AMD tak można. .. tylko tutaj rodzynek Intel. A ta firma lubi swoją wyłączność w kompatybilnosci
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2019, 11:33   #9
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Posty: 5,766
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
chcesz ddr4 to minimum SkyLake
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2019, 11:42   #10
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 593
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Hmm... myślę że nawet zapominając o DDR4 to warto sie pobawić w ten zestaw. Dzieki za wskazówki
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2019, 12:30   #11
DarkSlide97
Kiedyś to było
 
Avatar użytkownika DarkSlide97
 
Data rejestracji: 17.11.2013
Posty: 1,722
DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>DarkSlide97 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Konfig prawie jak mój, tylko że z lepszą grafiką Ja bym kupował, swojego kupiłem za więcej.
__________________
Intel i5 3470 / 16GB RAM / GF9600GT 512MB / SSD 240GB / HDD 320GB / HDD 3TB / LG GH24NS95 / Windows 7 Pro

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
DarkSlide97 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2019, 12:33   #12
KaiQ
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika KaiQ
 
Data rejestracji: 23.07.2018
Lokalizacja: Podkarpacie
Posty: 593
KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>KaiQ jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Finalnie wziąłem za 750
Rozkminiam co z sieciową kartą się stało ale nie działa. Da się żyć bez
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Pad od PS3 używany w PC ? Patrix Komputery 10 06.10.2009 18:34
PC > Router > PC - Przesyłanie danych pomiędzy PC dwozny Off topic 12 03.09.2006 14:37
zaakceptujcie zestaw PC dla mnie:)->>new komp<<- CIAPEK Off topic 154 06.12.2005 17:35
Zestaw głośników 5.1 lub 6.1 działąjących z PS2 i PC?? imek Off topic 4 31.12.2004 16:45


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.