Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   v-mouse?, Czy ktoś się z tym spotkał? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/v-mouse-czy-ktos-sie-tym-spotkal-75336/)

nimal 20.11.2007 13:25

klasyczna mini (kolko + 5 przyciskow, trzy programowalne) na aku AAA ze staja bazowa (bedaca ladowarka i nadajnikiem w jednym) - tevion md85272
linka nie dam, bo moj model jest sprzed roku i juz go nie sprzedaja
dlatego tez ceny do konca nie pamietam - czy to 25pln bylo z wysylka czy bez

fakt faktem tez presenter tez mi sie podoba
gdyby faktycznie mogl byc porownywalny z tabletem w dzialaniu (jakosc! rozdzielczosc+czulosc) to pewni bym odzalowal to sianko - sredni nawet tablet jest drozszy

Smartek 21.11.2007 16:18

Jakby***347; kto***347; t***261; v'k***281; kupi***322; to niech od razu da zna***263;, bo wygl***261;da apetycznie. :-)

@nimal - jeste***347; z tych co psiocz***261; na drogie myszki.
Ba! Zapewne nale***380;ych r***243;wnie***380; do tych co nie mieli okazji pomaca***263; troszk***281; jakiego***347; mx'a (np. 700/1000) i po prostu nie wiesz co tzn... DOBRA, BEZPRZEWODOWA I LASEROWA MYSZ :-).

nimal 21.11.2007 19:30

oj Smartek - to, ze nie uzywam myszki za 300 czy 500pln to jeszcze nie uprawnia Cie do zaliczania mnie do psiaczacych
przejzyj moje posty o myszkach - zawsze pokreslalem, ze jak kogos stac, to niech sobie kupi DOBRA myszke, dopasowa do wlasnych potrzeb i mozliwosci finansowych (czy bedzie to "zemsta hochimina", czy Razor to nie ma znaczenia)
tylko nigdy nie zrozumie kupujacych Logitecha MX tylko dlatego ze tak wypada
jezeli ktos wykozysta jej mozliwosci - spoko
zbyt wiele osob kupuje myszy tak jak nagrywarki Plextora - bo sa najdrozsze to trzeba miec
i wiekszosc tych osob na te myszki sama nie zarabia :P

edit: ile razy na tym forum na potencjalne lagi bezprzewodowych gryzoni narzekali ludzie, ktorzy myszke wykozystuja wylacznie w aplikacjach biurowych? polecanie komus najdrozszego produktu nie znajac realnych potrzeb tez mnie rozbraja ;)
swego czasu Samsung robil jedne z najlepszych myszek optycznych na rynku, uzywane byly np w czasie turniejow gier typu FPS, kosztowaly 50pln, tyle, co najtansze Logitechy (ktore sa takie se szczerze mowiac) i byly poczatkowo obsmiewane przez posiadaczy DWUKROTNIE DROZSZYCH PODKLADEK (o samych myszach nie wspominajac)
swoja droga jak rok temu kupilem Teviona i go chwalilem, cos mi swita, ze smiales sie, czy po roku nadal bede z niego zadowolony :) TAK - NADAL JESTEM ;)

yahol 21.11.2007 19:46

Mam rewelacyjna myszke Logitecha RX1000 laserowa, za rewelacyjna cene :) 75 zl.
Mam ja od 2 prawie lat i jestem zadowolony! bardzo.

Smartek 21.11.2007 22:02

Cytat:

Napisany przez nimal (Post 861628)
[ciach]

przejRZeć, wykoRZystać ;-).

Moja historia z MXami wyglądała trochę inaczej.
Najpierw dostałem MX700 jako prezent na gwiazdkę od rodziców, bo chciałem coś do kompa, a wszystko miałem, więc ojciec chciał mi kupić coś co wykorzystam i padło na bezprzewodowego gryzonia.
Później kupiłem (za swoje własne i zarobione przeze mnie pieniądze - to apropo ostatniej linijki skierowanej do mnie, bo była nie na miejscu) MX1000, a MX700 powędrował do siostry.
Po jakimś czasie wysłałem mx700 na gwarancję ze względu na startą farbę ;-) i dostałem z powrotem mx1000, więc.. aktualnie posiadam dwie mx1000 i obie chodzą genialnie, w tym moja aktualnie z lapkiem - zawsze to wygodniejsze aniżeli touchpad.
Miałem wcześniej bezprzewodową, ale bez docka i baterie padały co trzeci dzień (jakiś cienki no name)... ogólnie nie chcę nic innego niż logitech, ale słyszałem, że Microsoftowe, Razory i Samsungi są całkiem OK.
Myślałem nad VX, ale przeraża mnie brak docka, bo to jednak niezawodne rozwiązanie...

Ale wracając do v'ki.. ktoś się decyduje?

nimal 21.11.2007 22:08

no ofence - ostatnia linijka (nie liczac edita) nie byla personalnie do Ciebie, tylko ogolnie o trendzie - dzieci/mlodziez wydajaca pieniadze rodzicow czesciej nie liczy sie z tym na co tak naprawde one ida
jak sie samemu zarabia - zaczyna sie dostrzegac wartosc pieniadza
jak sie samemu trzeba utrzymac (mieszkanie, wyzywienie itd) - wtedy dopiero sie naprawde rozumie wartosc pieniadza
oczywiscie zawsze sa wyjatki potwierdzajace regule i przypuszczam, ze Ty, mimo mlodego wieku (sadzac po Twoich postach w wielu tematach), zaliczasz sie do tych dojzalszych ;)

Smartek 21.11.2007 23:25

Dzi***281;ki. Naprawd***281; :piwo: ;-D.

PS. dojRZalszych ;-).

jesi 21.11.2007 23:31

Wracając do tematu, myślę że takie coś spełniało by Twoje wymagania:

http://www.allegro.pl/item269992536_...owietrzu_.html

Heh, tylko ta cena :ysz: :wow:

ellcazadore 22.11.2007 08:22

Miałem okazje testować tą myszkę. Powiem szczerze, że cena do wygody użytkowania jest o wiele za duża. Zwłaszcza sterowanie w powietrzu jest tak naprawdę bardziej dla ludzi, którzy chcą przed "laską" się popisać (o ile panna poleci na mysz powietrzną :hahaha: ). Powinni jeszcze do zestwu dodawać kask pilota F-16, albo chociaż mundur ze star trek`a:> A tak poważnie to raczej to to takie niezbyt wygodne było.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:49.