![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
VMWare i windows 98 SE
Otóż coś mnie napadło na zainstalowanie vmware i pokombinowanie z windą 98. Dlaczego ? Mam zawaliście fajną gierke Atomic Bomberman, do ktorej mam sentyment i lubie na przyklad grać w 8 graczy [ja i 7 komputerow] na jednej planszy
![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Ta defaultowa karta dzwiekowa to jest Sound Blaster PCI. XP go widzi bez niczego. Prawdopodobnie ES1371 lub ES1373 - wg XP.
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
Probowalem zainstalowac stery i przez moment pojawila sie ramka o budowaniu bazy danych sterownikow, ale nic w sumie nie zostało zainstalowane... Może jak przyjde z roboty to poszukam innych sterow. Tak się zastanawiam, bo przecież kiedyś jak miałem starszego vmware to wszystko było w porządku, może to po prostu kwestia starszych vmware tools !?
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a co masz w szczegolac przy tej karcie - moze zmien przerwania, albo daj inne konfigyracje.
Win98 czesto mial problemy zprzerwaniami. Prawdopodobnie dobrze ja rozpoznaje tylko problem z konfiguracja - zobacz z czym ma konflikty
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.03.2006
![]() |
Przede wszystkim czy zainstalowałeś pakiet sterowników (najprawdopodobniej znajduje się on w którejś zakładce po włączeniu systemu, u ciebie po win 98).
Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.06.2009
![]() |
Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje problemy...
Otóż, zainstalowałem na vmware Windows 98 SE. Wszystko ślicznie poszło, instalacja błyskawiczna. Jednak nie jestem w stanie zainstalować sterowników. Włączam vmware tools, instaluję, resetuję wirtuala, ale sterowniki i tak się nie zaktualizowały. Co prawda mogę teraz próbować zmienić rozdzielczość, ale i tak się nie chce zmienić. Wobec tego próbowałem ręcznie zaktualizować sterownik, ale nie idzie. Nie ma też dźwięku. Przy okazji dodam, że co drugi reset nie wczytuje mi się pulpit tylko pozostaje czarny ekran -_- wersję programu mam 6.5.2. Pokrótce: w jaki sposób zainstalować sterowniki dla Windows 98? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Może na MS VPC zainstaluj, darmowy na dodatek.
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Tak o tym myślałem, wcześniej miałem jeszcze parallels workstation. Tylko, że nie obsługują direct3d, na czym mi cholernie zależy :< chcę odpalić starą grę, jedną z pierwszych w jakie grałem (te wspomnienia...)
A może ktoś wie gdzie można dostać już dostać wszystkie pliki do VMware z Win98? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pingwin specjalista.
Tego VMware to triala masz? Bo z tego co pamiętam to darmowy tylko VMware Player jest...
![]()
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Nie, pełną wersję.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Pingwin specjalista.
Ja tylko upewniam się, że to nie pirat
![]() Moje zdanie jest takie, że warto sprawdzić na MS Virtual PC - jakby nie było środowisko wirtualne jak i system (win98) są od tego samego producenta. ------ Ciekawostką jest to, że MS już nie wydał "nowej" wersji VPC dla OSX dla intelowskich CPU (ten CPU to podstawa dzisiejszych makow) - odpowiedź "dlaczego" sama przychodzi na myśl ![]()
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Hm... zainstalowałem to na innym kompie i wygląda na to, że wina leży po stronie programu o_O
Ten sam błąd. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|