![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.04.2006
![]() |
Komp się wiesza, po kilku min od właczenia (nowy komp)
Witam.
Mam dość nietypowy problem. Żeby oddać "śmieszność" sprawy powiem tak: 3 dni temu złożone zamówienie, wczoraj odebrane części (sam sprawdzałem czy nie ma mechanicznych uszkodzeń), dziś zmontowałem i...... kicha. Sytuacja 1: Odpalam GParta do zrobienia partycji, zawiesza się... zatrzymuje się przy ładowaniu programu. A od kilku podejść wstecz. Nawet próba zmiany tryby uruchomienia (klawiatura strzałka w dół lub w górę, nawet sam enter) powoduje zawieszenie. W ostatnich linijkach programu jakie zwykle przelatują dosłownie w kilka minut, oprócz masy cyferek, pojawiają sie komunikaty dotyczące ACPI. Sytuacja 2: Próba załadowania plików WinXPProf SP3 kończy się zawieszeniem podczas wgrywania plików (jeszcze w trybie konsoli na niebieskim ekranie) Sytuacja 3: Kilka razy zawiesił mi się w samym BIOSIE, nawet nie zdołałem nic zmienić. Przy szedłem z zakąłdki Main do advenced.... przeglądnąłem opcje i zawieszenie. Sytuacja 4: Wiele razy zdarzyło się, że po włączeniu komp nie reagował, dopiero po resecie zaskoczył (pojawiły się komunikaty na ekranie o ładowaniu się). No i teraz mam zonk. Jak powiedziałem wszystko jest NOWE. Dopiero co kupione. Oto konfiguracja: -AMD Athlon x4 640 3.0GHz (procek w plastykowym opakowaniu zaplombowany przed otwarciem - dopiero w domu otworzyłem -ASUS M4A88T-V EVO/USB3 - otwarta w sklepie, nie było uszkodzeń (ostatnio trafiła mi się z uwalonym rogiem...jedna sztuka) kondensatory bez zniekształceń -DDR3 2x1GB 1333 Kingston -WD Caviar 500GB SATA II -DVDR LG GH-22NS70 -ModeCom Premium 500W (napięcia w biosie są w normie, nie ma braków na linii +12V, jest nawet zapas) -TL-WN350GD -klawiatura i mysz na USB Zawieszenie - czyli "zmrożenie". Nie ma resetu (puki sam nie wcisnę oczywiście), obraz wyświetla się stały i niezmienny. Wtedy nawet AltCtrlDel nie reaguje. Tylko twardy reset. Czyżby znów trafiła mi się uwalona płyta? Ale ileż można! To już nawet nie byłoby śmieszne.... Może ktoś miał podobny problem? Proszę o porady. Pilne |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? | andrzejj9 | Off topic | 123 | 24.07.2015 20:56 |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
Canon SX 1 - pierwsze wrażenia i porównania | andrzejj9 | Fotografia | 19 | 10.02.2011 16:22 |