![]() |
Z tego co mowi google to problem z dual channel, sprobuj wyjac 1 kosc pamieci(jesli masz 2). Lub formatc: ewentualnie wywal stery od mobo i wgraj ponownie.
|
Nie ważne, czy nowe podzespoły, czy stare - ważne, czy sprawne.
Więc na początek sprawdź - czy kondensatory nie spuchły/wylały na płycie głównej - napięcia pod obciążeniem - czy pamięci nie wywalają błędów. Do następnego punktu przejdź dopiero, jak poprzedni zostanie zweryfikowany. I napisz więcej o sprzęcie - bo ostatnio słabo mi idzie wróżenie z fusów (chociaż te punkty to ponad 90% przypadków załatwia w ciemno). |
To jest nowy czy stary komputer, czy tylko zmodernizowany? Błędy były przed wymiana podzespołów?
To, że coś jest nowe, nie znaczy równocześnie, że jest sprawne ;). Proponuję podnieść napięcie na pamięciach tak o 0,2V. |
Wieszający się komputer. Różne BSOD, Brak pomysłów
Witam
Mam problem komputer cały czas się restartuję, wyskakują BSOD o różnej treści: Np: Stop 0X0000007F Stop 0X0000008E PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL PCIDEX.SYS ADDRESS F87B5C94 WIN32K.SYS Przeczyściłem procesor, sprawdziłem Dysk Twardy, wymieniłem pamięć (przy testowaniu wyskakują jakieś błędy ale jest to nowa pamięć wsadzałem do różnych slotów), nowy zasilacz Nie wiem co jeszcze mogę zrobić? Proszę o pomoc |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:27. |