Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 10 na oddzielnym dysku - jak aktywować? (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-10-oddzielnym-dysku-jak-aktywowac-95045/)

Patrix 30.09.2015 01:48

Ilość załączników: 1
Sposób w jaki do mnie piszesz jest dwuznaczny, mam nadzieję, że wszystko ok u Ciebie?

Cytat:

2. INSTALLATION AND USE RIGHTS.
a. One Copy per Computer. You may install one copy of the software on one computer. That computer is the “licensed computer.”

3. ADDITIONAL LICENSING REQUIREMENTS AND/OR USE RIGHTS.
e. Storage. You may store one copy of the software on a storage device, such as a network server. You may use that copy to install the software on any other computer to which a license has been assigned.

Podział, który drążysz technicznie nie ma znaczenia. Załączam licencje w7.

Berion 30.09.2015 10:55

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1337883)
Tak nawiasem,
zrobiłem próbną aktualizację przez konto MS, ale w sklepie jakoś nic nie widzę, gdzie to ma się pokazać?

No więc WTF ??? Klucz już mam spisany po upgrade. Upgrade pobrany przez WU.

Załącznik 73069

Klucz wszyscy mają taki sam. Myślałem, że jest generowany ze swojego ale niestety nie jest. Prawdopodobnie dlatego aby zmusić ludzi do konta na ich serwerach i identyfikację przez niego (a przy okazji do nieszczęsnego sklepu i nieszczęsnych appx/xap).

Pytaj Mgita, on ma. Ja się kontem MS brzydzę, podobnie jak Win8+.

Patrix 30.09.2015 19:25

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1337896)
Klucz wszyscy mają taki sam.

Aale jaja :) Kończy się na 3V66T ?

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1337896)
Ja się kontem MS brzydzę, podobnie jak Win8+.

Ja też :) Dlatego RAIDa wypiąłem MS nic ciekawego nie znalazł po zalogowaniu do Live, teraz mam zrobiony obraz partycji i czeka sobie :) Co najwyżej wiedzą jakiego mam kompa :)

mgit 30.09.2015 19:40

Wszyscy mamy numer seryjny taki sam...

Co do konta, co ci ono przeszkadza... jest to jest, i do niego podpinają się gry z XboxOne i przy okazji Windows i Office, czym to się różni od steam czy origin czy nawet konta na PSN lub iCloud? Że aż tak się tego brzydzicie?

Patrix 30.09.2015 19:58

Co tu przekonywać, nie mam z tego korzyści bo nie używam funkcji dostępnych przez ten typ logowania się. Konsol nie mam. Widzę również dość znaczącą różnicę pomiędzy logowaniem się do steam i logowaniem się do windows. Nie muszę to nie loguję się online. Używam Androida w Galaxy SII tam mam owszem konto gmail podpięte, ale nie synchronizuję go z chmurą. Różnica z Androidem jest taka, że tam używam części usług. Tak więc dostosowuję zawsze preferencje pod moją osobę a to już rzecz indywidualna, jak wystrój biurka każdy ma swoje :)

mgit 30.09.2015 19:59

Będziesz mieć Xbox'a to zmienisz zdanie.... :szczerb:

A mój Xbox nadal w serwisie - zaczyna doskwierać mi brak konsoli :(

Patrix 30.09.2015 20:03

Oj nie będę miał :) Jak nie mam nic do tej pory to już nie będzie, choćby z braku czasu...

mgit 30.09.2015 20:04

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1337920)
Oj nie będę miał :) Jak nie mam nic do tej pory to już nie będzie, choćby z braku czasu...

Godzinkę na grę, godzinkę na książkę, godzinkę na naukę nowych programów zawsze się znajdzie ;)

Patrix 30.09.2015 20:06

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1337921)
Godzinkę na grę, godzinkę na książkę, godzinkę na naukę nowych programów zawsze się znajdzie ;)

Czeka na steam trochę klasyki, nawet tam ostatnio nie zaglądałem i to boli :(
A rację masz, zamiast gry lepsza książka.

Berion 30.09.2015 20:18

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1337914)
Aale jaja :) Kończy się na 3V66T ?

Dla Home kończy się na "8HVX7". :hmm:
Na czterech komputerach taki mi wyszedł. Ale na pewno patrzysz na poprawny klucz (bo chyba nie przemielony numer)? Czym odczytałeś?

mgit 30.09.2015 20:45

Pewnie dla Pro jest inny numer - czyli są 2 numery publiczne

Patrix 30.09.2015 20:46

Ten jest z Pro. To jest ten i działa. Odczytałem bodaj programem "ProduKey".

chris996 15.12.2015 16:58

Co do tematu mógłby ktoś obeznany w temacie tutaj omówić licencje wielostanowiskową?
T z tego co wiem, to takie licencje można nabyć tylko dla firm i jako upgrade systemu?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:04.