Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Komputery

Komputery Dyskusje związane z komputerami, ale nie mieszczące się w powyższych działach



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.03.2019, 23:18   #1
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Windows 10 Pro zaczął rzucać BSODami.

Cześć,

Mój system zaczął rzucać BSODami gdzieś od 2 tygodni... 2-3 razy dziennie, na początku myślałem, że to coś u mnie ale ten sam objaw ma kumpel na innej konfiguracji sprzętowej. Poniżej klika informacji. Spotkał się ktoś z czymś takim? Włączone mam automatyczny update.

Pozdrawiam


Kod:
Host Name:                 GALACTICA
OS Name:                   Microsoft Windows 10 Pro
OS Version:                10.0.17134 N/A Build 17134
OS Manufacturer:           Microsoft Corporation
OS Configuration:          Standalone Workstation
OS Build Type:             Multiprocessor Free
Registered Owner:          user
Registered Organization:   
Product ID:                00330-80000-00000-AA342
Original Install Date:     21.09.2018, 18:36:57
System Boot Time:          02.03.2019, 21:57:02
System Manufacturer:       ASUS
System Model:              All Series
System Type:               x64-based PC
Processor(s):              1 Processor(s) Installed.
                           [01]: Intel64 Family 6 Model 60 Stepping 3 GenuineIntel ~3101 Mhz
BIOS Version:              American Megatrends Inc. 2001, 13.06.2014
Windows Directory:         C:\WINDOWS
System Directory:          C:\WINDOWS\system32
Boot Device:               \Device\HarddiskVolume4
System Locale:             pl;Polski
Input Locale:              pl;Polski
Time Zone:                 (UTC+01:00) Sarajewo, Skopie, Warszawa, Zagrzeb
Total Physical Memory:     32˙707 MB
Available Physical Memory: 28˙593 MB
Virtual Memory: Max Size:  32˙707 MB
Virtual Memory: Available: 28˙395 MB
Virtual Memory: In Use:    4˙312 MB
Page File Location(s):     N/A
Domain:                    WORKGROUP
Logon Server:              \\GALACTICA
Hotfix(s):                 9 Hotfix(s) Installed.
                           [01]: KB4100347
                           [02]: KB4230204
                           [03]: KB4456655
                           [04]: KB4465663
                           [05]: KB4477137
                           [06]: KB4480979
                           [07]: KB4485449
                           [08]: KB4487038
                           [09]: KB4487017
]

-bsod.png

-bsod1e.png
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.03.2019, 18:41   #2
siwymariusz
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 866
siwymariusz po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>siwymariusz po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>siwymariusz po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>siwymariusz po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Ja i tak bym sprawdził w pierwszej kolejności pamięci.
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 13:35   #3
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 3,877
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jaki sprzęt ?
ile lat ma zasilacz ? miałem taki przypadek że pod Intelem 7gen. zasilacz pomimo że markowy Corsiar 10letni powodował restarty w rożnych momentach nawet podczas IDLE ruch myszką itp.

pamięci po kolei memtestem sprawdzić dobrze profil XMP ustawiony dowolotowane ?
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 14:17   #4
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
4x HyperX HyperX Blu, DDR3, 8 GB,1600MHz, CL10 (KHX1600C10D3B1/8G)
Asus H87-PRO, H87, DualDDR3-1600, SATA3, RAID, GBLAN, ATX (H87-PRO)
Intel Core i5-4670S, 3.8GHz, 6MB, OEM (CM8064601465703)
OCZ StealthXStream 2 700W 80+ SLI PSU 120mm (OCZ700SXS2-EU)
Zalman CNPS10X Performa+


Póki co odpalałem diagnostykę pamięci windows i nic to nie wykazało - bo brak czasu na żonglowanie kościami i testowanie każdej z osobna. Jak już pisałem ten sam problem w tym samym czasie zaczął mieć kolega na innej konfiguracji - cechą wspólną jest Windows 10 Pro z włączonymi update.
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 15:28   #5
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 27,244
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Może w tych updatach jest problem? Nieraz już były takie jazdy z szybko/z automatu instalowanymi przy win10. Potem jakieś cofki, łaty, poprawki, a ludzie się wkurzali. Ja to wyłączyłem u siebie i instaluję ręcznie z opóźnieniem.
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 15:58   #6
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,740
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
A ja instaluję automatycznie - z opóźnieniem tygodniowym - i zero problemów. Zaleta tego, że jak wychodzi łatka lipna, to kto inny zdąży ją przetestować - i się wnerwić.
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 16:01   #7
grzeniu
XV1100
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika grzeniu
 
Data rejestracji: 19.02.2002
Posty: 27,244
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Spytam bo nie sprawdzałem. To opóźnienie, np. tygodniowe, jest na stałe, czy tylko do pierwszej opóźnionej aktualizacji, a potem normalnie od razu? Innymi słowy, czy ustawia się to raz, czy co chwilę?
__________________
Pozdr./Grzeniu
grzeniu jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 16:08   #8
Patrix
Pingwin specjalista.
 
Avatar użytkownika Patrix
 
Data rejestracji: 22.06.2002
Lokalizacja: Central Park
Posty: 15,062
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Póki co to co czas pozwala to aktualizuję kilka rzeczy np. sterowniki nvidia bo serio stare już były i myślę chwilę przeczekać na tym, przez jakiś czas miałem problem z resetującym się układem ikon na pulpicie - wszystkie lądowały na pulpicie drugiego monitora, teraz problem z ikonami ustał na rzecz innego dziwactwa...
__________________
amiga500site
Patrix jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 17:34   #9
siwymariusz
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 866
siwymariusz po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>siwymariusz po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>siwymariusz po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>siwymariusz po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
DriverBoosterPortable to Ci dość dokładnie sprawdzi sterowniki czy stare masz?
Może są lepsze ale od dość długiego czasu używam i się sprawdza.
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 17:44   #10
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,740
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Spytam bo nie sprawdzałem. To opóźnienie, np. tygodniowe, jest na stałe, czy tylko do pierwszej opóźnionej aktualizacji, a potem normalnie od razu? Innymi słowy, czy ustawia się to raz, czy co chwilę?
Raz i zapominasz o temacie - o ile masz wersje PRO systemu
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 21:59   #11
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
I o ile Windows 10 nie zresetuje ustawień po upgrade...
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 22:10   #12
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,740
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez MajsterPopsuj Podgląd Wiadomości
I o ile Windows 10 nie zresetuje ustawień po upgrade...
Ja mam 10 już po 5 aktualizacjach - i jakoś nic sobie nie zresetował - pomijam licencje na programy do projektowania - gdzie trzeba było aktywować ponownie.
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 22:35   #13
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Zetoxa
 
Data rejestracji: 20.12.2001
Lokalizacja: znowu Kraków !!!
Posty: 12,486
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Czyżbym był ostatnim na "siódemce"
__________________
c'est la vie !!!


...a poza tym uważam,
że Maliniak powinien oddać wyłudzone z Sejmu pieniądze.
Zetoxa jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 22:37   #14
loki7777
Guru
 
Avatar użytkownika loki7777
 
Data rejestracji: 05.11.2004
Lokalizacja: Sligo;)
Posty: 6,181
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Nie
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2019, 22:40   #15
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam do czynienia z wieloma Home i wszystkim się resetowało po autumn update czy jak to nazwali (dawno, ale jednak...).

@Zetox'a
Nie. Ja tego najnowszego gówna nie zamierzam nawet kijem tykać. To jest większy syf niż XP bez SPaków.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Windows XP Pro i zabezpieczenia Bródka Off topic 4 25.12.2005 22:45
Problem z Javą pod Windows XP Pro 64bit Noname Off topic 2 08.11.2005 00:01
Windows 2000 Pro VS. Windows XP Pro kraluk Off topic 227 28.07.2005 12:11
Jeżeli ktoś zna angielski perfekt proszę przetlumaczyć memorando Komputery 1 17.05.2003 10:41
Hasło w Windows XP Pro MacGyver Off topic 3 11.06.2002 05:51


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.