Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 10 - problemy po instalacji (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-10-problemy-po-instalacji-98165/)

DarkSlide97 20.04.2020 13:41

Byłem w Pradze rok temu i podobało mi się. Brak tego idiotycznego obowiązku rejestracji numeru i o wiele mniej kamer monitoringu.
Ten monitoring to najgorsza sprawa, bo resztę można jakoś załatwić a kamer się nie wyłączy. Teraz przynajmniej można zasłonić twarz i nikt się nie przyczepi. Niemcy odpadają, bo karają za torrenty. USA też ma duży poziom inwigilacji, tak mi się przynajmniej wydaje. Najlepiej kraj gdzie rząd jak najmniej wie o obywatelach i jest jak najmniej urzędów/skomplikowania oraz jak najniższe podatki. Przy tym odpadają wszystkie kraje trzeciego świata i w stanie wojny :> Oraz jak najmniej religijny :]

grzeniu 20.04.2020 11:14

Niedawno szukali do roboty na Antarktydzie :idea: Tam, co najwyżej, będą cię śledzić pingwiny :rotfl:

siwymariusz 20.04.2020 09:54

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1435452)
Etiopia, Sudan, Bangladesz, Kambodża, Burkina Faso...

:szczerb:

:haha: No tak no i jeszcze państwo na jedną literę SamoA

joujoujou 20.04.2020 09:36

Etiopia, Sudan, Bangladesz, Kambodża, Burkina Faso...

:szczerb:

siwymariusz 20.04.2020 09:14

Cytat:

Napisany przez DarkSlide97 (Post 1435447)
Niestety masz racje, dzisiaj ludzie bardziej cenią sobie totalną wygodę i oddają decydowanie o sobie innym osobom. Trzeba wyjechać z tego kraju, tylko ciągle problem żeby kasę zebrać :ysz:

Tylko jaki kraj daje wg Ciebie taką wolność?

DarkSlide97 20.04.2020 07:15

Niestety masz racje, dzisiaj ludzie bardziej cenią sobie totalną wygodę i oddają decydowanie o sobie innym osobom. Trzeba wyjechać z tego kraju, tylko ciągle problem żeby kasę zebrać :ysz:

Mich@ł 19.04.2020 11:16

@DarkSlide97 prędzej obecny kryzys doprowadzi do masowej zgody na wprowadzenie dalej idącej inwigilacji. Ot, choćby powszechna lokalizacja obywateli po stacjach bazowych, jak to już jest w Polsce.
Dziś sobie to uzasadniamy, że to dla naszego bezpieczeństwa itp. Jutro, jak już nikt nie będzie pamiętał o koronawirusie, kto będzie pamiętał o tym, żeby się upomnieć o prywatność?

BTW, lubię win 10 :)

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

DarkSlide97 18.04.2020 07:15

Potrzeba nam globalnej rewolucji (choć to niemożliwe, bo warunki życia i mentalność są różne w każdym kraju). Coś jak żółte kamizelki, tylko że bardziej brutalnie. Może kryzys który się zbliża to dobra okazja na rewolucję? Czy może ludzie już całkowicie przestali cenić wolność i dobrowolnie dadzą się zachipować jak zwierzęta.

Coraz bardziej zastanawiam się nad krajem do emigracji, ale wszędzie jakieś gówna wprowadzają. Niech ktoś wynajdzie wechikuł czasu i zatrzyma rozwój świata tak na 1997-1998 roku... Przed erą kamer HD, powszechnych telefonów komórkowych, zbierania danych i inwigilacji jaką mamy dzisiaj :ysz:

grzeniu 17.04.2020 23:02

Niech idzie coś załatwić do ZUSu, tam dozna jasności, co to jest jak system padnie lol2

misiozol 17.04.2020 22:55

Polecam obejrzenie mad max 1,2,3 + die hard 4.0 zobaczysz co sie dzieje jak sie system zalamuje :P

DarkSlide97 17.04.2020 22:40

Inaczej obecnego systemu nie da się zniszczyć.

misiozol 17.04.2020 22:22

Darka na ciebie nasle i bedziesz miec dopiero wolnosc w domu :szczerb: lol2

grzeniu 17.04.2020 20:59

Stary zgred jesteś i tyle, nie znasz się. Ja lubię poczytać o rzeczywistości alternatywnej wg Darka, może dlatego że zawsze gustowałem w literaturze sf - choć tu jest to bardziej z naciskiem na 'f' :hmm:

misiozol 17.04.2020 20:46

Bredzisz tyle ci powiem , sprawy se nie zdajesz jaki bylby chaos a nie wolnosc , pomijam ze co z tego bys se pieniadze wyplacal jak by byly papierem toaletowym .

DarkSlide97 17.04.2020 20:17

Dlatego napisałem - namiastkę. Lepsze to niż nic.
Marzy mi się scena jak z Fight Clubu, kiedy na końcu filmu wybuchają te wieżowce. Do tego dodać kilkaset V puszczone na wszystkie kamery monitoringu, padnięte systemy rozpoznawania twarzy, serwery rządowe i nade wszystko awaria systemów bankowych umożliwiająca wypłaty wszystkich możliwych pieniędzy z bankomatów :>
Wolność, przynajmniej na chwilę. Pomarzyć można :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:46.