![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Komputery - oprogramowanie i sprzęt Pytania i problemy niezwiązane z nagrywaniem, backupem i grami. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1561 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Memtest zapuść z płyty na dłuższy czas z tą niewstającą kością, dowiesz się prawdy.
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1562 | |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Dla wielu ludzi pewnie jest to niestety jedyna istniejąca... Wracając do tematu objawy opisane w pierwszych postach wydają się być zgodne z padającym RAMem ![]() Czy komputer pracuje poprawnie na jednej kości (stabilnie i bez blue screenów)? Bo jeżeli tak to dalsze poszukiwania winnych można olać. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 16.04.2012 o godz. 09:57 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1563 | |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Cytat:
teraz jak system już stoi to pobawię się tym ramem, slotami i mem testem. swoja droga co ma tyrkotanie i nie wstawanie dysku do pamięci? ja bym i tak stawiał na kontroler mobo , z wartości smart dysk chyba wporzo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1564 |
Jukebox Hero
Na razie sobie to odpuść. Sprawdz kabelki do dysku i zrób test powierzchni dysku.
Jak komputer ma bzdury w ramie to jeżeli się szczęśliwie nie zawiesi - może zachowywać się dziwnie. Dysk też jest sterowany schedulerem I/O, do proca mogą trafiać nie te instrukcje i dane co trzeba. Tyrkotanie moze też wskazywać na problemy z zasilaniem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1565 |
Odnowiony Cyfrowo
no i problem rozwiązany
jedna z kości sypie taśmociągiem błędów w memtest86 od samego startu o ile komp odpali, z druga wszystko smiga pięknie znalazłem paragon ,pudełko jutro cisnę do sklepu ,kość ma rok , producent KINGSTONE co za szajs |
![]() |
![]() |
![]() |
#1566 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Witam
![]() Dostałem niedawno 'nową' płytę główną ALiveNF4G-DVI ( http://www.asrock.com/mb/overview.pl...=ALiveNF4G-DVI ), która zastąpiła płytę z socketem A. Przesiadka pod xp była prosta, przy starcie windowsa płytka ze sterami i wszystko gra. Natomiast nie wiem co zrobić pod win7. Na stronce producenta i w googlu nie znalazłem żadnego info (może się gdzieś schowało). Więc jeszcze nie próbowałem nawet uruchamiać pod win7 i zobaczyć co się stanie. Druga sprawa to pytanie jaki proc można tam wpakować żeby lekkiego kopa zapodać maszynie. Teraz jest sempron 2800. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1567 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
do win7 sterowniki chipsetu, grafiki ze strony nvidii
lan, k. muzyczna realtek najnowszy bios od asrocka i nic więcej nie potrzeba płyta obsługuje athlony 64 x2 na podstawce am2 (jest rozpiska na stronie asrocka) można zapolować na coś używanego w rozsądnych $ |
![]() |
![]() |
![]() |
#1568 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moim zdaniem wszystko powinno byc z instalka windowsa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1569 |
Guru
![]() ![]() |
powinno ale na sterownikach np. k. graficznej, muzycznej od producenta zawsze można więcej "podziałać" no i mogą być świeższe
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1570 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Po małych poszukiwaniach:
Płyta główna: http://downloads.guru3d.com/nForce-1...load-2356.html lub http://driverscollection.com/?H=nFor...SS=Windows%207 Dla karty sieciowej znalazłem coś takiego: Q9: Why don't I find RTL8201x driver on the website? A9: RTL8201, RTL8201BL, RTL8201CL, RTL8201CP, RTL8201N and RTL8211B(L) are all PHYceiver. That is a driverless hardware device. Software driver are relative to Network controller ( MAC ) which is integrated into chipset in such case mostly. Please contact your mother board maker or chipset manufacturer to obtain proper driver support. Więc ster od płyty powinien załatwić tu sprawę. Dla audio; http://downloads.guru3d.com/Realtek-...load-2895.html (Realtek HD Audio 2.68) Grafe też ster od płyty pokryje bo używam zintegrowanej. Z prockami zmyliło mnie różne oznaczenie, bo tu są tez dwurdzeniowe i mnożą ludziki. To jeszcze proszę o podpowiedź adres stronki gdzie sobie porównam osiągi procków lub o podpowiedź jakiegoś modelu z dobrym stosunkiem jakość/cena. thx za pomoc EDIT: http://www.asrock.com/mb/cpu.pl.asp?Model=ALiveNF4G-DVI - o co chodzi z rewizją ? Ostatnio zmieniany przez Sunna : 18.04.2012 o godz. 16:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1571 | |
Odnowiony Cyfrowo
Cytat:
![]() ![]() serwis wymienił mi na kość corsair ponieważ tych kingstonów już nie produkują osobno zarówno i kinstone i nowy corsair działają bez blednie żadnych błędów w memtest zawiech itd razem nie bardzo sie dogadują więc kupiłem drugiego nowego corsaira a kingstona wpiąłem do kompa rodziców moja radość trwała 6h , po znajomych mi z wcześniejszych akrobacji błedach przeleciałem oba corsairy mem testem, ten miesięczny wymieniony gwarancyjnie za wadliwego kingstona 100% sprawny na obu szynach ten kupiony wczoraj sypie błedami na obu szynach równo w 26% testu w memtest ![]() kość kupiona wczoraj ,jade dziś po otwarciu do sklepu obgadac co i jak proszę o jakieś rady, może to ja mam coś nie tak z kompem itd bo mnie szlag trafi ale tak jak pisałem wcześniej pamięci sprawdzone osobno na dwu slotach memtestem czy az taki szajs teraz produkują |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1572 |
Jukebox Hero
Możesz jeszcze zapuścić memtesta na komputerze rodziców.
Tamten na pewno jest sprawny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1573 |
Guru
![]() ![]() |
![]()
kup goodramy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1574 |
Odnowiony Cyfrowo
kosc sprawdzona na kompie rodziców i w serwisie - sypie bledami uszkodzona znaczy sie
o 17 do odbioru nowa z hurtowni, zobaczymy kurde ,co za szajs robia przy nastepnej duzej modernizacji kompa dołoże i kupie jakies wysrubowane geile itp |
![]() |
![]() |
![]() |
#1575 |
Jukebox Hero
Ja kupiłem używane GeILe DDR2 Black Dragon 1066Mhz (takie ze świecącymi diodami-oczami) i mimo że na pudełku pisze, że napiecie 2.2-2.4V (bez radiatorów
![]() ![]() Wcześniej miałem jakieś "podobno dobre" Apacer 800Mhz i nie podkręcały się nawet o 1Mhz, musiałem je ustawić @750Mhz (ale mają już 5 lat i problemów nie robią). Także przy następnym komputerze najpewniej też będą GeILe, nawet jeżeli będą ciut droższe. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 25.05.2012 o godz. 11:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
bill gates, internet, ipv4, najlepszy system, pc, protokół, ps2, windows |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Aktualizacje Windows 98/Me/2k | Piterniel | Off topic | 4 | 05.06.2005 22:54 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |
MS Windows AntiSpyware | kraluk | Off topic | 13 | 09.01.2005 14:33 |
Jeżeli ktoś zna angielski perfekt proszę przetlumaczyć | memorando | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 1 | 17.05.2003 10:41 |
ubdate do Easy CD Creator | kubek | Napędy optyczne CD | 3 | 01.03.2002 15:59 |