Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Windows 7 (https://forum.cdrinfo.pl/f113/windows-7-a-79862/)

Patrix 14.09.2011 18:33

Ale wtopa he he he...

- Deckard - 14.09.2011 19:47

Ilość załączników: 1
gdzie w windzie 7 ustawić aby nie dzielił nazw?

Gadzina18 22.09.2011 20:22

Ilość załączników: 1
Od paru dni nie chcą mi się zainstalować dwie aktualizacje net framework... co z tym zrobić? ... to zaczyna być irytujące, gdy przy wyłączaniu kompa cały czas próbuje mi je instalować... bez końca..

Reetou 22.09.2011 20:42

Spróbuj je strzelić pojedynczo, ręcznie.

Gadzina18 22.09.2011 23:53

Juz probowalem... Bez skutku...

ethar 23.09.2011 10:11

Ktoś widział może różnice pomiędzy działaniem Windowsa 7 ? A Windowsa 7 z SP1 ? Orazk kiedy wychodzi SP2 ?

Berion 23.09.2011 10:17

Żadnych nie odnotowałem, ale niewiele też na tym komputerze robię, więc póki wszystko ładnie działa to nie kombinuję. ;)

Wydajnościowa żadna.

sobrus 23.09.2011 10:19

W7 jest już tak dopracowany że nie spodziewałbym się cudów.
Trzeba poczekać do W8, które - jeżeli faktycznie jest kolejnym po Viście skokiem - otrzyma automatycznie miażdżącą krytykę (głównie tych którzy go nie mieli).

Chyba, że M$ odrobił pracę domową, bo w tych czasach raczej nie ma już wiele miejsca na kolejne błędy.

W7 jest świetnym systemem, przydałby się jednak (koniecznie opcjonalny, bo to również rozwiązanie biznesowe! ) duch innowacji. Aero takie było ale czas leci naprzód.
Metro i obsługa ARM na takie coś wygląda więc wszystko powinno być OK.

Trzymam kciuki bo to najlepszy (sorki koledzy/koleżanki od linuksów - lecz obiektywnie patrząc to prawda) system dla PC.

Berion 23.09.2011 10:36

Na desktopa, przychylam się do tej opinii.

Prawdziwą... innowacją byłby wybór komponentów przy instalacji i żeby można było to wpisać do skryptu, batcha, czegokolwiek... Czekam na dzień kiedy IE nie będzie zaszyty w system niczym hemoroidy w tyłku. Na dzień w którym nie będę musiał instalować Painta, Movie Makera, Windows Media Player i resztę tego syfu. To będzie dopiero "innowacja"! :szczerb:

Pierwszy 23.09.2011 11:46

przecież istnieje narzędzie RT7lite można sobie "powycinać" z win7 wiele rzeczy

sobrus 23.09.2011 11:48

ale jezeli to jest tak jak z vistą to strzał w kolano.

problem z windows update, poprawkami, service packami itd. Po prostu nie chcą sie zainstalować i trzeba robić reinstalkę ze zintegrowanymi hotfixami.
Nawet niektóre programy mają problemy (Visual Studio C#).

Chyba więc nie warto jak sie ma terabajtowe dyski, trzeba tylko powyłączać troche usług i rzeczy z autostartu.

Pierwszy 23.09.2011 11:53

jak wywalisz wmp czy movie maker to poprawki do nich się nie będą chciały instalować... chyba logiczne:fiu:

ps. a tak w ogóle czy zauważacie po tych hotfixach/update'ach/poprawkach jakieś zmiany na lepsze? myślę o pojedynczych nie o sp
mam win7 sp1 windows update wyłączony i gra gitara

sobrus 23.09.2011 11:55

Nie wiem jak to jest z W7 ale w Viście tylko niektóre poprawki sie instalowały (raczej mniej niż więcej).

Chciałeś dodać DX11? Nic z tego. Ta poprawka po vLite nie poszła.

Service Pack natomiast odmówi instalacji jeżeli brakuje czegokolwiek.

W Windows XP wszystko działało tak jak mówisz.

Jedno z najwiekszych odchudzeń jakie można zrobić do wywalić folder WinSxS. Zajmuje wiele GB i ciągle puchnie, bez konkretnej przyczyny ani zastosowania dla użytkownika.

Ale to całkowicie załatwia Windows Update i hotfixy :(

Pierwszy 23.09.2011 12:13

gdzieś kiedyś czytałem, że opróżnienie winsxs w ogóle nie jest bezpieczne i zalecane... ale rzeczywiście znacząco odchudziło by to system tylko co potem???

po kilku próbach na własnej skórze nie instaluje sp na działający już system, zawsze integruje go z instalką

Patrix 23.09.2011 13:15

Ostatnio formatowałem swój komputer z W7 w roku 2009.
Nie mam problemów z aktualizacjami, a odchudzanie instalki uprawiają tylko domorośli amatorzy :)
Potem krzyczą na pół neta, że W7 to shit bo się wywalił na SP - to ja sie pytam po co grzebał ? :)
Mój system po tylu latach z włączoną hibernacją i plikiem wymiany zajmuje niecałe 20GB,
co przy dzisiejszej pojemności dysków wcale nie przeszkadza... spadku wydajności też nie zauważyłem.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:03.